Takut Nak Kurus Sebab Menyusukan Anak?

Takut Nak Kurus Sebab Menyusukan Anak?

 

Ibu yang baru lepas bersalin selalunya risau akan berat badan yang naik mendadak.

Mula dengan hilang keyakinan, kemudian kena beli set baju baru. Lepas tu fikir nak guna set langsing yang mana pulak. Sebab banyak produk pelangsingan di pasaran akan mendatangkan kesan sampingan. Aduh..

 

Baby pula macamana? Kalau nak diet, takut susu tak cukup. Nak makan pil langsing, takut effect kepada anak kecil. Kesian kat anak.

 

Nak pergi kelas aerobik atau jogging hari-hari? Lagi la jauh. Tengah berpantang mana larat nak buat benda tu semua.

 

Takut Nak Kurus Sebab Menyusukan Anak?

 

Tak perlu risau. Kerana anda telah menjumpai jalan keluarnya sekarang!

Shaklee mempunyai set ibu menyusu yang dapat menjadikan anda slim dengan selamat!

 

Bukan sekadar itu, set slim ini juga membuatkan anda;

1. Lebih sihat bertenaga

2. Kulit lebih licin dan anjal

3. Susu meriah

4. Kenyang lebih lama

5. Kurang makan banyak

 

Susu meriah tu kena jelas ya. Susu bukan keluar tanpa henti. Ia bergantung kepada demand. Bergantung kepada kuat mana anda susukan anak dan sekuat mana si manja minum susu.

Kalau tak rajin susukan anak atau pam susu, makanlah suplemen banyak mana pun, susu tetap tak meriah.

 

Baiklah mari kita tengok testimoni hebat pengguna-pengguna set menyusu slim Shaklee ini.

 

Testimoni-Set-Kurus-Shaklee

 

Testimoni-Set-Kurus-Shaklee

Bagaimana set slim ini bertindak?

 

1. Bakar

Ya, bakar lemak! Gandakan pembakaran lemak dengan menyusukan anak secara konsisten. Set ini membakar lemak si ibu dengan mengamalkan Lecithin & Omega Guard™.

Lecithin membakar lemak dalam makanan yang baru dimakan. Maknanya kita hindari awal-awal daripada lemak bertompok dalam badan kita.

Omega Guard™ pula membakar lemak-lemak tepu yang telah lama bertapa dalam badan kita. ^,^”

Apa khasiat lain dua beradik ini?

- Menguatkan memori. Katakan selamat tinggal kepada penyakit ‘Pelupa selepas bersalin’
– Meringankan sembelit
– EPA & DHA membantu mencegah salur darah dari tersumbat
– Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan

 

Omega Guard Lecithin Takut Nak Kurus Sebab Menyusukan Anak

2. Detox

Detox dengan Alfalfa Complex diakui berkesan oleh pengguna Shaklee seluruh dunia. Selain kolesterol, lemak yang telah dibakar tadi perlu disingkirkan keluar oleh Alfalfa Complex.

Alfalfa Complex juga membantu cuci hati, darah dan usus. Apabila detox berjaya, ‘kesan sampingannya’ ialah kulit kita bertambah cantik!

Takut Nak Kurus Sebab Menyusukan Anak Alfalfa Complex

3. Bina Otot

Proses menguruskan badan melalui diet boleh membuatkan otot badan jadi menggeleber. Ini berlaku apabila hanya lemak yang dibuang tetapi otot tidak dibina.

Ini berbeza dengan individu yang kurus dengan senaman, kerana mereka membakar lemak dan membina otot dalam masa yang sama.

Jadi penyelesaiannya ialah dengan amalan ESP.

ESP merangsang pembentukan semula kulit dan otot. Juga mempercepat proses penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

Kami suami isteri sukakan ESP kerana ia membantu kami kenyang lebih lama. Tak ada lah rasa nak makan selalu.

esp-protein Takut Nak Kurus Sebab Menyusukan Anak

Berapakah harga set menyusu slim ini?

 

Set menyusu slim mengandungi 4 produk berikut;

- 1 Lecithin
– 1 Omega Guard
– 1 Alfalfa Complex (330 tablet)
– ESP (Boleh tahan sehingga 2 bulan)

 

Satu set lengkap ini hanya berharga RM392.25.

Sangat berbaloi dengan khasiat yang anda dapat!

 

Sebarang pertanyaan atau pembelian, hubungi kami untuk mendapatkan khidmat nasihat PERCUMA.

Juga boleh beli sekarang secara online. Klik sini.

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Cara Ajar Anak Bercakap

Cara Ajar Anak Bercakap

Anda ada anak yang berusia 2 tahun dan sudah pandai bercakap? Atau anak anda sudah berusia 2 tahun tetapi belum pandai bercakap? Jangan risau ye ibu bapa sekalian. Setiap anak mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing. Kita sebagai ibu bapa boleh membantu dia bercakap. Bagaimana?

 

Cara Ajar Anak Bercakap

Saya ingin kongsikan pengalaman saya. Anak sulung saya bernama Khadijah. Sekarang dia sudah berusia 2 tahun 4 bulan. Alhamdulillah. Saya seorang ibu yang bekerja di rumah. Jadi mungkin ini kelebihan saya dapat berdamping dengan anak seharian. Saya tabik spring pada ibu-ibu yang bekerjaya melayan kerenah anak-anak selepas penat bekerja. (Bekerja di rumah pun penat juga) :)

Khadijah sangat petah bercakap. Allah…. Apa sahaja yang kita cakap, memang dia ikut. Khadijah berjalan ketika usianya 8-9 bulan. Dia tumbuh gigi pada usia setahun. Dia mula bercakap pada usia 1 tahun 3 bulan. Waktu ni dia pandai panggil “ayah” dan “abu”. Aik?? Kenapa abu?? Hehe… Dia tak pandai sebut ibu lagi. Tapi saya mengiyakan apabila dia panggil abu. Sekarang dia dah pandai la panggil ibu. :)

 

Cara Ajar Anak Bercakap

Cara yang saya amalkan :

 

1) Rajin bercakap dengan anak-anak

Saya takda kawan lain dah di rumah. Memang asyik bercakap dengan anak-anak sahaja. Saya selalu bercakap dengan Khadijah dari dia kecil. Memang dia tak faham. Tapi saya tetap bercakap dengan dia. Sampai satu hari, dia membalas apa yang saya cakap. Respon yang baik bukan? :)

 

2) Rajin bertanya

Saya selalu tanyakan Khadijah tentang apa jua yang dia nak buat. Warna asas. Human body. Alif ba ta. ABC. 123. Ibu ayah nama apa. Solat bila? Bagaimana? Kalau tak solat siapa marah? Semua saya tanya. Khadijah akan jawab semua. Kalau dia dah boring, dia akan cakap “tak tau lah” Ayat malas jawab. Hehe…

 

3) Menonton video/cerita

Saya tak nafikan Khadijah banyak bercakap dengan meniru upin ipin, boboiboi bercakap. Malah kadang-kadang, dia tengok Hagemaru! Allah… Dia klik related videos di you tube. Hagemaru yang dia tengok. Hagemaru ni kartun dia merapu sikit ye kawan-kawan. Saya tak galakkan anak-anak anda tonton. Pernah sekali ayah Khadijah nak buka nappy dia untuk basuh dia kencing. Dengan selamba Khadijah berkata “Ei, bencilah kau ni!” Gulp! Tersentap kami suami isteri dengar Khadijah cakap macamtu. Dah la digunakan pada situasi yang betul. Oh anakku. Tapi kami diam sahaja. Tak marah, tak balas dia cakap. Sampai sekarang, dia tak pernah cakap dah ayat tersebut. Lega kami. :) Anda kena monitor anak-anak tengok cerita apa. Khadijah memang hafal lah upin ipin, pada zaman dahulu dan boboiboi. Petah! Sehari, limit 15 minit sahaja tengok youtube. Kalau lebih, takut lain pulak jadinya.

 

4) Bercakap dengan intonasi

Saya ajar Khadijah cakap berintonasi. Nampak lebih meyakinkan bila bercakap. Kita dapat ekspres perasaan kita dengan lebih baik. Orang akan faham apa yang kita cakapkan. Contohnya, Khadijah selalu cakap “Ibuuuu, Khadijah minta nawaf” (Khadijah minta maaf) dengan nada yang sungguh menginsafkan. Tapi lepass tu dia buat lagi. Hehe.. Yang penting cara dia minta maaf tu sungguh mencairkan. Pandai dia bodek buat muka keinsafan.

 

5) Suku kata yang mudah

Awal-awal bercakap, kita gunakan suku kata yang mudah sahaja dengan anak. Tak perlu buat ayat panjang dengan imbuhan semua. Anak nak catch up susah nanti. Lama-kelamaan, dia akan pandai buat ayat panjang lepas ni. Contoh, “Ayah solat masjid” Lama-kelamaan kita boleh cakap “ayah pergi solat di masjid” Dia akan pandai ikut.

 

Anda semua mungkin ada cara lain yang nak ditambah sebagai Cara Ajar Anak Bercakap. Jom kongsikan dengan kami. :) Semua di atas adalah pengalaman saya. Apa yang saya buat dengan anak-anak.

 

Vitamin Anak Pintar Cerdas

Vitamin Anak Pintar Cerdas

 

Anak adalah anugerah Allah yang tidak ternilai.

Melihat anak membesar di hadapan mata sendiri adalah satu perkara yang tidak dapat dilupakan.

Ada kala anak membuat kita gembira, terhibur, terketawa, dan ada ketikanya anak membuat kita geram atau marah.

Ada saja kerenahnya yang menguji bakat keibubapaan kita.

Sabar ya ibuayah sekalian. Anak-anak membesar memang pintar dan cerdas.

 

Kami yang mengasuh anak yang dua orang ni pun sedar tak sedar anak pertama dah berumur dua tahun.

 

Sangat petah bercakap.

Pantang kita bercakap, semuanya dia simpan dalam kepala. Ada yang diajuknya terus, dan ada yang diulang kembali beberapa ketika selepas itu.

Kadang-kadang terfikir, “Eh bila pulak aku ajar dia perkataan tu? Betul pulak konteks penggunaan dia.”

Sopan dalam bertutur kata, lebih-lebih lagi bila Khadijah memujuk kita atas sesuatu perkara.

Sejuk hati melihatnya. Alhamdulillah.

 

Setiap hari dia akan meminta, “Ayah, nak ikabici!”

 

Ikabici tu apa? Oh, itu bahasa pelat dia untuk Vitamin-C. ^^

 

Kami bagi anak makan Chewable Vita-C Plus setiap hari.

Rasanya masam, tapi Khadijah sangat sukakannya!

Sehari sebiji sahaja untuk kanak-kanak.

Kami pun kadang-kadang makan Chewable Vita-C ni, jadi gula-gula. Biasanya kami makan Sustained Release Vita-C Plus.

 

Vitamin Anak Pintar Cerdas

 

chewable-vitac-nutrition Vitamin Anak Pintar Cerdas
Chewable Vita-C Plus 100mg, 90 tablet, RM37.50.
 

Kalau makan untuk seorang, tahan 3 bulan tu. Sebiji cuma 42 sen. Murah bukan?

Antara khasiat Vitamin-C ni ialah meningkatkan sistem imun, mencantikkan kulit, mengekalkan kolesterol sihat. Bacaan lanjut khasiat Vitamin-C di sini.

 

 

Selain Vitamin-C, sistem imun dan kecerdasan juga dapat ditingkatkan dengan mengamalkan Omega Guard™.

Dibuat daripada minyak ikan terbaik.

Sesetengah kanak-kanak suka kunyah Omega Guard hari-hari. Ya, makan begitu sahaja!

Tapi kalau tak lalu dengan baunya, boleh telan dengan air. Ia mudah ditelan kerana bentuknya dalam softgel.

Omega Guard kaya dengan EPA, DHA, dan Omega-3. Bacaan lanjut Omega Guard di sini.

Vitamin Anak Pintar Cerdas omega-guard-heart

Omega Guard™ 90 biji, RM136.

 

Kanak-kanak hanya perlukan sebiji sehari. Boleh tahan sehingga 3 bulan untuk seorang anak.

Hanya RM1.50 sehari. Harga yang berpatutan untuk minyak ikan yang terbaik.

 

Inginkan anak pintar cerdas? Secara semulajadi.

Hubungi kami untuk khidmat nasihat PERCUMA.

Juga boleh dapatkannya secara online di sini.

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

 

Set Jerawat Terbaik

Set Jerawat Terbaik

 

Jerawat mengganggu hidup anda?

Katakan tidak kepada jerawat.

Kembalikan keyakinan anda ketika bersama jiran, keluarga, rakan sepejabat dan klien.

 

Kenapa saya katakan ini Set Jerawat Terbaik?

Kerana ia bertindak dari dalam.

Bukan hanya melicinkan muka dengan basuhan atau krim yang bersifat sementara.

 

Bila dalaman kita bersih, ia akan dizahirkan di wajah kita.

Wajah menjadi semakin berseri walaupun tanpa makeup.

 

Punca Kulit Berjerawat dan Penyelesaiannya

 

1. Hormon tidak stabil

Ketidakstabilan hormon adalah antara punca terbesar kulit kita berjerawat.

Bagi wanita, period tidak teratur seringkali mengundang jerawat di setiap inci wajah. Melampaunya. Ataupun bila period lari je, muka asal kita yang mulus itu tiba-tiba dinaiki jerawat.

Jadi bagaimana cara atasinya?

Jawapannya ialah –>  Stabilkan hormon.

Bagaimana?

GLA Complex

GLA Complex sangat membantu kita menstabilkan hormon. Baik lelaki mahupun wanita.

Ramai yang telah berjaya menjadikan period mereka teratur selepas mengamalkan GLA Complex.

Set Jerawat Terbaik gla-complexSebotol GLA Complex mengandungi 60 softgel, berharga RM91.25

 

2. Toksin dalam badan tinggi

Punca lain adalah kandungan toksin yang tinggi dalam badan.

Toksin boleh berpunca dari makanan, asap kenderaan, bahan pencuci, vaksin, antibiotik dan lain-lain.

Jadi bagaimana cara atasinya?

Jawapannya ialah –>  Detox.

Bagaimana?

Alfalfa Complex

Dikenali sebagai bapa segala tumbuhan, Alfalfa diadun dengan teliti menjadi Alfalfa Complex, dapat membantu kita detox dengan hebat!

Set Jerawat Terbaik alfafa-complexSebotol Alfalfa Complex (L), 700 tablet, RM97.50. Alfalfa Complex (S), 330 tablet, RM53.75.

 

3. Parut jerawat lama

Parut jerawat lama tak hilang-hilang? Ada jalannya.

Vita-E Complex diperkaya dengan Selenium – membantu penyerapan Vitamin-E.

Ini membantu mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan.

Juga menjadi penyahtoksik logam berat dari badan seperti raksa dan kadmium.

Set jerawat terbaik vita-e-complexSebotol Vita-E Complex, 120 kapsul, RM149.

 

 

4. Selain di atas

Dua produk ini merupakan suplemen kegemaran kami dan juga pengedar-pengedar Shaklee yang lain.

Kenapa?

Kulit kami semakin cantik dan licin!

Sustained Release Vita-C Plus & ESP

Set Jerawat Terbaik180 tablet SR Vita-C Plus RM92.50, tahan selama 6 bulan.
850g ESP, RM150.
 
 

Ingin kulit licin dan mulus?

Dapatkan Set Jerawat Terbaik ini sekarang!

GLA Complex + SR Vita-C Plus + ESP = RM333.75

Alfalfa Complex (S) + Vita-E Complex + SR Vita-C Plus + ESP = RM445.25

SR Vita-C Plus + ESP = RM242.50

Saya ingin dapatkannya sekarang!

Klik sini untuk beli secara online.

(Sila uncheck box bagi produk yang anda tidak mahu)

 

Jika anda ada sebarang pertanyaan, hubungi kami untuk mendapatkan khidmat nasihat PERCUMA.

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Kebaikan Telefon Pintar (Smartphone)

Kebaikan Telefon Pintar (Smartphone)

Zaman 2014 ni kalau siapa yang tak ada smartphone memang sedikit janggal. Malah, kadang-kadang malu bila telefon berdering nak jawab kerana masih menggunakan Nokia 3310 lagi. :) Orang lain swipe screen. Kita masih menekan keypad dengan sepenuh hati. Hehe.

Kami suami isteri pun baru beberapa bulan menggunakan smartphone. Sebelum ni memang guna handset murah saja. Disebabkan desakan perniagaan, kami terpaksa menggunakan smartphone bagi memudahkan lagi urusan perniagaan kami.

Selama beberapa bulan ni, banyak kebaikan smartphone yang kami dapat. Tak lupa juga, ada keburukan smartphone yang sukar dibendung.

 

Kebaikan Dan Keburukan Telefon Pintar (Smartphone)

 

Kebaikan Telefon Pintar (Smartphone)

1) Aplikasi yang menarik

Smartphone mengandungi banyak aplikasi yang dapat membantu kita dalam menjalankan aktiviti harian dengan lebih teratur. Contohnya, terdapat aplikasi yang membantu kita menguruskan waktu dengan baik, mengira kalori makanan dan banyak lagi.

 

apps smartphone

2) Menghubungkan yang jauh

Dengan adanya smartphone, kita dapat berhubung dengan shabat handai, adik-beradik dengan lebih mudah. Boleh live video dengan sekelip mata tak kira di mana kita berada. Dengan syarat, kenalah ada internet ye. :)

 

facetime

3) Info yang cepat

Kita akan memperoleh info-info terkini dengan cepat dan pantas! Memang laju sahaja. Contohnya kalau kita tak tahu nak cari kedai makan yang sedap di sesuatu tempat, kita boleh google atau tanya sahaja di group whatsapp atau telegram. Pasti ada yang menjawab. Memang pantas!

 

whatsapp google

4) Mudah ke mana-mana

GPS boleh digunakan bila-bila masa sahaja. Dapatkan GPS coordinate dan kita dapat terus ke tempat yang ingin dituju tanpa perlu sesat sana sini. Tapi, jangan guna GPS pun sesat ye. GPS—>Guna Pun Sesat. Hehe.

gps

5) Alat hiburan

Bagi mereka yang sukakan muzik, mereka dapat mendengar lagu-lagu kesukaan dengan menggunakan smartphone. Bukan itu sahaja, kita juga dapat menghiburkan hati dengan bermaian games yang terdapat dalam smartphone. Cumanya, kita jangan terlalu lalai dengan games dan lagu sampai melewat-lewatkan solat plak ye. ;) Berpada-padalah.

 

candy crush

 

 Kebaikan Telefon Pintar (Smartphone) 

Telefon pintar sangat membantu kehidupan seharian kita. Sebagai manusia, kita perlu bijak menggunakannya. Jangan disalah guna pula. Buruk padahnya. InsyaAllah kami akan kongsikan nanti Keburukan Telefon Pintar pula di lain entry. Stay tuned~~

 

1 2 3 19