Cegah Jerawat Naik Waktu Period

Cegah Jerawat Naik Waktu Period

 

Tidaaakkkkk!!!

Jerawat datang lagi!

Macam iklan tora pulak. Hehe.

 

arghh Cegah Jerawat Naik Waktu Period

 

Situasi ni mungkin agak familiar buat sesetengah orang, tak kira sama ada lelaki atau wanita.

Gangguan hormon yang tidak stabil adalah antara punca terbesar naiknya bukit-bukau dan gunung-ganang di sekitar wajah kita.

 

 

Wajah yang sempurna adalah impian setiap insan. Jerawat yang naik walau hanya sebiji mampu membuatkan keyakinan seseorang pudar.

Kepada yang merasakan begitu, usah gusar. Mesti ada penawarnya. Cuma mungkin belum dijodohkanNya. :)

Mungkinkah sekarang waktunya?

 

Jom kita tengok apakah produk yang diperkatakan dapat mencegah jerawat ketika datangya period.

 

GLA Complex & ESP

cegah Jerawat naik waktu Period

GLA Complex sangat membantu dalam menstabilkan hormon. Laki-laki mahupun wanita.

Lelaki juga ada waktunya di mana hormon tidak stabil. Selalunya waktu memasuki alam remaja.

Muka saya juga pernah dipenuhi jerawat satu ketika dahulu. Seingat saya ketika umur 13-15 tahun. Muka penuh dengan jerawat. Kawasan yang ‘bersih’ hanyalah di bawah cermin mata. Saya pun tak tahu kenapa. ^^

 

ESP pula membantu mencantikkan kulit. Kandungan protein dalam ESP yang tinggi mempercepatkan proses pemulihan organ-organ, termasuk organ terbesar kita iaitu kulit.

Asid Amino dalam ESP penting untuk membina otot, kuku, rambut, kulit dan lain-lain.

 

Bonus dari set ini;

  • Mengawal hormon estrogen dan testosteron
  • Melambatkan menopaus
  • Menentang kanser
  • Membaiki inflamasi kulit
  • Menghalang komplikasi diabetes
  • Mencegah tambah berat badan
  • Memperbaiki tekstur rambut
  • Mencegah tekanan darah tinggi

 

Harga untuk set ini ialah RM241.25.

Hubungi kami untuk penerangan lanjut, cara penggunaan dan konsultasi PERCUMA.

 

Sekian. Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Bayi Tidak Berak? Jangan Risau

constipation sembelit anak tidak berak

Bayi Tidak Berak? Jangan Risau

 

Anak kecil kalau tak buang air besar memang merunsingkan si ibu.

Bayi akan mudah meragam bila lama tak berak.

Ada yang berhari-hari tak berak, atau seminggu hanya sekali berak.

 

 

Lebih merisaukan jika si anak meminum susu formula sehari-hari.

Kalau anak minum susu badan tak lah risau sangat, sebab susu ibu adalah jauh lebih baik dari susu formula. Kandungannya tak banyak yang perlu disingkirkan.

.

 

 

constipation sembelit anak tidak berak

 


 

Anak kecil anda tak berak banyak hari? Jangan risau, insyaAllah ada jalannya.

Kami ingin berkongsi pengalaman kami dalam memastikan anak dapat berak dengan mudah.

 

Apa keistimewaan cara ini?

– Anak akan berak bila kaedah ini digunakan

– Bayi tidak meragam (tidak sakit perut)

– Tidak melarat hingga ke hari esok (kesannya hanya sekejap)

– Semulajadi dan selamat

 

 

Apakah kaedahnya?

anak bayi tak tidak berak buang air besar zinc-complex-nutrition

Hanya makan Zinc Complex sebiji sehari, anak kecil kami dapat berak dengan mudah.

Juga anak kami tidak meragam. Maksudnya kesannya bukanlah seperti julap yang membuat kita sakit perut. Ia hanya akan memudahkan anak kita buang air besar.

Jika esok tak makan Zinc Complex ni, maka perut bayi akan kembali seperti biasa, mengikut kadar biasa bayi buang air besar.

 

Zinc Complex antara lainnya mengandungi zink, kalsium dan alfalfa, bagus untuk kesihatan. Ia sangat membantu proses penyembuhan luka, terutamanya luka bersalin.

Luka isteri saya sangat cepat baik apabila mengamalkan Zinc Complex ini. Kami sendiri merasai perbezaannya berbanding dengan bersalin pertama kali 2 tahun lepas.

 

Nota: Zinc Complex ini diambil oleh ibu, bukan anak. Anak mendapat khasiatnya melalui penyusuan badan.

 

Hubungi kami untuk mendapatkan Zinc Complex. 120 biji, cuma RM33.75.

Kami akan memberi panduan dan bimbingan PERCUMA kepada anda, agar si manja dapat membesar dengan ceria! ^^

 

Juga boleh klik link ini untuk dapatkan Zinc Complex sekarang secara online. Terus ke rumah/pejabat anda dalam 2-3 hari bekerja.

 

Sekian. Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Hilangkan Sakit Senggugut

Hilangkan Sakit Senggugut

 

Senggugut adalah antara musuh utama bagi wanita.

Sakitnya tak dapat nak digambarkan.

Sekali dia tangkap, mau terduduk, terguling atas lantai dibuatnya.

Explain kat laki pun bukannya boleh faham. :P

Tapi simpati juga bila tengok ada yang sakit terduduk.

 

 

Beberapa ketika dahulu, kami pernah berkongsi satu tablet (bukan gajet ya) dengan seorang kawan. Kami cuma khabarkan kepadanya tablet itu untuk sumber kalsium.

 

Selang beberapa hari, dia datang kepada isteri saya, katanya dia tak sakit pinggang masa datang period. Selalunya bila period dia sakit pinggang dan kerja rumahnya terganggu.

 

hilangkan sakit Senggugut Testimoni Ostematrix

 

Hilangkan Sakit Senggugut

 

Inilah tablet yang saya kongsikan kepadanya.

 

hilangkan sakit senggugut oste-matrix-bonesOstematrix 120 biji RM61.

 

Kandungannya membantu kita mengatasi sakit pinggang dan senggugut ketika period.

Komposisi utamanya ialah Kalsium, Magnesium dan Vitamin-D.

 

Selain itu, cara menghilangkan sakit senggugut ialah dengan mengatur kembali jadual period. Iaitu dengan mengawal hormon estrogen. Apabila hormon teratur, maka hilanglah sindrom PMS seperti kesakitan, mood swing dan sakit payudara.

 

GLA Complex sangat membantu mengatasi period yang tidak teratur.

Kandungan Gamma-Linolenic Acid (GLA) di dalamnya adalah 3x lebih berkesan daripada kebanyakan Evening Primrose Oil (EPO) di pasaran.

 

hilangkan sakit senggugut gla-complex-womenhealthGLA Complex 60 biji RM91.25

Amalkan kedua-dua Ostematrix dan GLA-Complex ini, insyaAllah sakit senggugut anda bakal berakhir.

Serlahkan keyakinan anda dan lakukan kerja harian anda tanpa gangguan.

 

Hubungi kami untuk konsultasi PERCUMA. Penerangan tentang suplemen dan cara makan yang berkesan.

Juga boleh klik link ini untuk pembelian segera secara online.

 

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Adab Menyambut Cahaya Mata

Adab Menyambut Cahaya Mata

 

Saya menulis tajuk ini sebagai meraikan sahabatĀ² saya yang menerima cahaya mata baru-baru ini.

Tahniah dari kami sekeluarga kepada saudara Suffian di Sg. Seluang Kedah dan saudara Adib di Bangi. Semoga Allah berkati kalian.

Saya cuma memetik adab-adab dari buku Tarbiyatul Aulad / Pendidikan Anak-anak Dalam Islam, karangan Abdullah Nasih Ulwan. Semoga penulis di alam sana sentiasa mendapat manfaat & dicucuri rahmat Allah, dan semoga pembaca di ruangan siber ini dapat manfaatkan buat kebaikan keluarga masing-masing.

Jika kita santuni buku Tarbiyatul Aulad ini, penulis mensyarahkan tatacara atau adab menyambut cahayamata dengan panjang lebar dan begitu lengkap.

Di sini saya merumuskan perkara-perkara tunjang dalam menyambut suatu kelahiran. Dan saya syorkan pembaca semua menekuni sendiri kitab tersebut supaya mendapat kefahaman yang lebih mendalam dan mengetahui huraian hadis-hadis yang berkaitan dengan kelahiran anak.

 

Adab Menyambut Cahaya Mata

Apa yang perlu dilakukan ketika kelahiran anak?

 

1) Sunat digembirakan serta diucapkan tahniah

Apa yang dilakukan oleh masyarakat kita sekarang dengan datang membawa hadiah adalah sangat dituntut. Amalan ini akan menggembirakan keluarga tersebut.

Adab Menyambut Cahaya Mata

2) Sunat azan dan iqamat ketika menerima kelahiran anak

Caranya ialah mengazankan di telinga kanannya dan iqamat di telinga kirinya. Sebaik-baiknya dilakukan sebaik anak itu dilahirkan.

Apa pula signifikannya? Supaya awal-awal bunyi yang didengari bayi itu adalah kalimah seruan yang mulia dan mengandungi kebesaran Tuhan. Selain itu juga supaya syaitan lari daripada bayi itu. Syaitan dari awal lagi ternanti-nanti akan kelahiran bayi tersebut. Maka lindungilah anak dari seawal-awal waktunya di dunia ini.

3) Tahnik ketika anak baru dilahirkan

Apa itu tahnik? Tahnik ialah mengunyah kurma dan memindahkannya ke lidah bayi. Letakkan di hujung jari, lalu dimasukkan ke dalam mulut anak, digerakkan dengan lembut ke kanan dan ke kiri sehingga rata ke seluruh mulut anak.

Jika tiada kurma, boleh digantikan dengan manisan lain, contohnya madu.

dates kurma tamar Atasi Sembelit Bayi dan Kanak-kanak

4) Menggunting (cukur) rambut anak

Disunatkan gunting rambut anak pada hari ke tujuh. Kemudian ditimbang rambut itu dengan perak dan disedekahkannya kepada fakir miskin.

Apa kelebihannya? Sumber kekuatan. Liang rambutnya akan terbuka. Ini akan menguatkan pengelihatan, pernafasan dan pendengarannya. Kedua, hikmah kemasyarakatan. Dengan bersedekah, ia membantu membasmi kemiskinan dan menimbulkan semangat kerjasama dan saling bantu-membantu dalam masyarakat.

Cukur pula hendaklah dilakukan pada keseluruhan kepala anak. Dilarang bagi kita untuk mencukur sebahagian tertentu kepala. Ini menunjukkan kesempurnaan Allah dan rasulNya dalam hal keadilan.

5) Menamakan anak dengan nama yang baik

Di hari kiamat nanti, kita akan dipanggil dengan nama kita dan nama bapa kita. Maka perelokkanlah nama keturunan kita dengan nama yang baik. Terdapat nas yang mengajar kita menamakan anak pada hari ketujuh, dan ada yang mengatakan pada hari kelahirannya.

6) Aqiqah

Afdal dilakukan pada hari ketujuh kelahiran. Juga afdalnya dua ekor kambing untuk anak lelaki dan seekor kambing untuk anak perempuan.

Adab lain ialah tidak mematahkan/memotong tulang haiwan korban tersebut, tetapi meleraikan tulang pada sambungannya.

 

7) Khitan/Sunat/Jawi

Mazhab Syafie mewajibkan khitan, iaitu memotong qulfah, yakni kulit yang menutupi kepala zakar.

Orang melayu umumnya berkhitan sekitar umur 6-12 tahun. Sedangkan seeloknya anak dikhitankan sebaik sahaja dia lahir, atau pun hari ketujuhnya.

Antara hikmahnya dapat dijauhkan dari penyakit kulit, kanser, dan menghindar dari kencing malam.

 

 

Kesemua adab-adab di atas adalah kayu ukur kepada sejauh mana kita sebagai ibubapa mengambil berat tentang urusan anaknya sejak hari pertama dia hadir di alam dunia ini.

Jika langkah-langkah pertama ini pun tidak dihiraukan, apalah yang kita boleh harapkan dari penjaganya setelah anak itu besar.

Adab-adab di atas penting supaya kita dapat menjadikan anak kita sihat dan kuat, supaya anak kita dapat mengangkap hakikat-hakikat yang berlaku di sekelilingnya dengan cepat dan matang.

Semoga Allah memberkati usaha kita semua. Amin.

 

Sekian. Selamat mengasuh! ^^

 

Saif Khalid

1 2 3 22