Monthly Archives: September 2013

Penawar Resdung

 

Assalamualaikum.

Rasa terpanggil untuk berkongsi kisah hebat, berkenaan resdung saya yang sembuh dengan cepat selepas makan vitamin Shaklee.

Ramadan lepas, saya terpaksa menelan supplement sebab resdung melanda dengan agak teruk. Saya tak tau la seteruk mana resdung saya berbanding orang lain. Tapi pendek kata susah la nak buat keje. Nak tarawih pun selalu terganggu.

Bahagian tulang dalam pipi saya sakit teruk. Keradangan. Rasa lompong dalam pipi.

Cairan kuning selalu keluar dari hidung. Dah la keluar laju, takda warning pulak. Even tangan ni nak tarik baju untuk lap hidung pun tak sempat. Tau2 dah menitik kat baju.

 

Penawar Resdung Shaklee

 

Last skali orang rumah suruh makan set resdung Shaklee. So saya telan Alfalfa, Vita-Lea, B-Complex & Vita-C.

Resdung saya sembuh dengan cepat! Alhamdulillah.

Radang di pipi terus hilang. Cairan kuning pun beransur-ansur berkurang, sampai takda langsung dah.

Kalau ada antara pembaca mengalami masalah yang sama, saya syorkan supaya makan set resdung ni. Memang sangat melegakan. Takda serabut dengan tisu lagi dah. Sakit tulang pipi hilang. ­čÖé

 

Set Penawar Resdung Shaklee

Set Resdung Shaklee

 

Sekian. Sihat untuk beramal.

 

Nak rasa perbezaan Shaklee?

Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan, khidmat nasihat & konsultasi PERCUMA.

Saif Khalid/Nurbahiah Mohd Isa
013.200.2850/013.356.4876
Shaklee Independent Distributor

[Review] Nissan Almera – kereta keluarga jimat minyak

┬á[Review] Nissan Almera – kereta keluarga jimat minyak

 

Assalamualaikum w.r.t.

Baiklah, setelah beberapa bulan memandu Nissan Almera, teringin pulak nak bagi review sikit.

Overall, kami sangat berpuas hati menaiki Almera. Worth every penny of it. Chewah. Yela, Almera ni kalau tak silap kami, ialah yang termurah dalam kelasnya. (untuk kereta import la)

Review - Nissan Almera - kereta keluarga jimat minyak

Alputih ^.^

Dah pakai hampir 5 bulan, odometer sekarang menjangkaui 7300km. Memang tak jauh mana sebab kami bekerja dari rumah. ­čÖé Pakai buat balik kampung je yang buat odo bertambah banyak.

Tahap keselesaan…sangat selesa, walaupun hanya pakai kerusi fabrik. Pernah sekali drive 120kmh, tiba2 mertua sound, “Kenapa bawak slow sangat ni, bawak 90 je ke?”. Sekali dia tengok meter dah 120.┬áCabin insulation dia thumbs up. Noise dari enjin, persekitaran & angin sangat minimum.

Review - Nissan Almera - kereta keluarga jimat minyak

Posisi kerusi pemandu pada setting paling belakang. Legroom belakang masih sangat luas.

Saya suka set kerusi jauh2 time memandu supaya pemanduan lebih selesa dan santai. Jauh mana? Kalau nak tekan pedal sampai rapat, harus melunjur kaki ke depan sepenuhnya. Ketinggian saya hampir 6 kaki. Isteri saya memang tak sampai kakinya kalau guna posisi pemanduan saya.

Ok next, speaker – not bad at all. I’m not an audiophile though. -.-‘

Ruang belakang yang amat luas. Kadang-kadang terfikir nak letak meja sebijik kat ruang kaki tu. Haha. Keluasan boot belakang juga sangat luas.

Review - Nissan Almera - kereta keluarga jimat minyak

Posisi kerusi pemandu hampir rapat ke depan.

Minyak? Masa raya puasa baru ni, perjalanan dari Kulim ke Sg. Buloh menelan minyak sebanyak ~RM47.

Camana kami sukat? Begini, di awal perjalanan, kami isi full-tank. Bila sampai je Sg. Buloh, isi full-tank lagi sekali. Isian semula sampai nozzle terjetak menunjukkan nilai RM47 di pam minyak. Rasanya ok la kut cara kira camni.

Perkiraanya, jarak perjalanan 342km. Minyak RM47. (harga minyak semasa bagi RON95 ialah RM1.90)

= 7.23L/100km

* nota: kelajuan pemanduan sekitar 100kmh ke 150kmh

Kalau maintain ~110kmh pasti jauh lebih jimat.

Bila banding dengan Perodua Viva 1.0L. Pengalaman kami memandu Viva, kelajuan purata 90-120kmh, kami dapat 6.57L/100km. Quite good la banding dengan keselesaan dan keluasan Almera.

Review - Nissan Almera - kereta keluarga jimat minyak

Ruang boot belakang.

 

Cuma satu benda nak kena bgtau, stereng elektronik Almera tersangatlah ringan. Jadi kalau nak potong lori treler atau bas, pastikan pegang stereng kuat-kuat.

 

Kos Servis

Servis pertama (1000km) dan kedua (5000km) masing-masing hanya menelan belanja RM115. Walaupun tak dapat free macam pengeluar-pengeluar lain, tapi takde la mahal pun kan.

Review - Nissan Almera - kereta keluarga jimat minyak

Happy little girl~

Tempat mainan Khadijah – di tempat letak tangan penumpang belakang. ­čśÇ

 

Proses Pembelian

Proses membeli Almera hari tu sangat cepat. Total hanya 2 minggu! Minggu pertama settle loan, dan minggu kedua dah dapat kereta.

Rezeki kami dapat berjumpa dengan salesman yang berdedikasi. Ramah orangnya. Sampai sekarang masih in-touch. Bukan pasal kereta je, macam-macam benda kami sembang. Kalau siapa-siapa nak beli Almera atau adik-beradik Nissan yang lain, bolehlah contact kami untuk berurusan dengan beliau.

 

Sekian. Selamat memandu dengan cermat!

SaifKhalid

Vitamin Untuk Jantung

Vitamin Untuk Jantung

Assalamualaikum w.b.t

Tahukah anda? Penyakit jantung merupakan penyakit yang paling tinggi dihidapi oleh rakyat Malaysia kini. Ianya bukan sahaja menyerang mereka yang berusia lebih 50 tahun. Malah, kini ramai rakyat Malaysia yang berusia 40 tahun ke atas, diserang penyakit jantung bila-bila masa sahaja. Jom kita check it out apa peranan jantung dan vitamin yang baik untuk jantung.

 

Fungsi jantung

  • Jantung merupakan organ penting dan vital peranannya di dalam tubuh manusia.
  • Ini disebabkan kerana jantung berfungsi sebagai alat pengepam darah ┬áke seluruh tubuh. Boleh bayangkan tak kalau jantung tidak dapat mengepam darah ? Memang KO dah kita masa tu.
  • Kesannya tiada oksigen dan nutrisi yang dapat disebarkan ke seluruh tubuh kerana darah yang membawa oksigen dan nutrisi yang diperlukan oleh badan.
  • Oleh sebab itu jantung amatlah penting peranannya di dalam tubuh manusia. Dan kita patut menjaga jantung agar sentiasa sihat.

 

Apa itu CoQ10?

  • CoQ10 adalah nutrien larut lemak yang boleh didapati ┬ádi semua sel-sel badan.
  • Ianya penting dalam penghasilan tenaga sel.

 

Kenapa kita memerlukan CoQ10?

Vitamin Untuk Jantung

Kebaikan CoQHealth10

  • Menggalakkan tekanan darah normal
  • Melawan keletihan
  • Meningkatkan tahap tenaga dan stamina
  • Meningkatkan fungsi otak
  • Meningkatkan kesihatan jantung
  • Rawatan bagi pesakit kanser
  • Menjadikan kulit lebih berseri
  • Membantu organ dalaman berfungsi dengan lebih baik

 

Bagaimana CoQHealth Plus membantu menguatkan otot jantung?

Vitamin Untuk Jantung

 

Kandungan CoQHealth Plus

  • CoQ10
  • Vitamin E
  • Teh hijau (green tea)

 

 

Vitamin Untuk Jantung

 

Perbezaan CoQHealth Plus Shaklee dengan produk lain

Vitamin Untuk Jantung

Vitamin Untuk Jantung

Vitamin Untuk Jantung

 

Tunggu apa lagi? Janganlah kita terlalu berkira untuk kesihatan kita. Kalau gajet ribu riban kita mampu beli, apatah lagi vitamin yang berharga puluhan ringgit sahaja. Health is Wealth! ­čśë

 

Banyak kan kebaikan CoQHealth Plus Shaklee ni? Nak jugak? Boleh dapatkan dari kami.

 

Nak rasa perbezaan Shaklee?

Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan, khidmat nasihat & konsultasi PERCUMA.

Daftar keahlian Shaklee? Klik Sini.

 

Saif Khalid/Nurbahiah Mohd Isa
013.200.2850/013.356.4876
Shaklee Independent Distributor