Monthly Archives: October 2014

Testimoni Vitalea – Multivitamin Terbaik

Testimoni Vitalea – Multivitamin Terbaik

Badan kita memerlukan vitamin sebagai pelengkap nutrisi. Bukan bermaksud kita tak perlu makan real food sebab dah ambil vitamin ye. Vitamin adalah sebagai makanan tambahan. Ianya membantu topup nutrisi apa yang kurang dalam badan kita.

Shaklee ada mengeluarkan mutivitamin yang sangat best! Vitalea! Ianya merupakan multivitamin yang pertama dihasilkan di dunia! Wahh!! Memang awesome!

Saya ada berkongsi tentang kandungan vitamin yang terdapat dalam vitalea di entry ini —> klik

 

cergas

 

 

Testimoni Vitalea – Multivitamin Terbaik

Saya suka berkongsi satu testimoni dari rakan baik saya. Ini kisah suaminya yang sudah jatuh cinta dengan vitalea ni.

“Pada asalnya sahabat saya membeli vitalea untuk dirinya sendiri setelah beliau disahkan mengandung. Disebabkan alahan yang teruk, dia tidak dapat menelan apa-apa jenis vitamin sekali pun. Semuanya akan muntah. Si suami pun mencuba vitalea yang ditinggalkan isteri. 2 Minggu makan vitalea, si suami mula rasa lain macam. Lain macam mana ya?? Si suami beritahu yang dia dah tak letih balik kerja. Pergi kerja pun bersemangat, tak letih dah. Sebelum ni memang kalau balik kerja, tidur saja. Memang penangan multivitamin yang hebat ni! πŸ™‚ ”

“Selepas habis sebotol vitalea, si suami cakap rasa lain la kalau tak makan vitalea. Cepat-cepat suruh isterinya belikan vitalea. Sahabat saya pun terus order lagi dari saya. Dia pun dah berjaya makan vitalea kerana alahan sudah berkurang. Alhamdulillah.”

 

Testimoni Vita-Lea - Tidak Perlu Berpantang LagiTestimoni Vitalea – Multivitamin Terbaik

Seronok saya dengar bila dapat menyelesaikan masalah orang lain. Dapat membahagiakan orang lain memang sesuatu yang indah untuk dilakukan. πŸ™‚ Banyak testimoni yang saya perolehi mengatakan mereka lebih cergas dan bertenaga setelah mangambil vitalea. Kena cuba baru tahu ye. πŸ™‚

Untuk mereka yang rasa tak tahu lah nak makan vitamin yang mana. Cubalah vitalea ni. Anda akan dapat rasa perubahannya. InsyaAllah.

 

 

Jika anda ada sebarang pertanyaan, jangan malu-malu untuk hubungi kami.

Nak dapatkan vitalea?

Hubungi kami:

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

 

 

Cinch Inch Loss – Kurangkan Berat Badan Dengan Selamat

Cinch Inch Loss – Kurangkan Berat Badan Dengan Selamat

 

Ramai yang inginkan bentuk badan yang langsing menawan. Pinggang bak kerengga. Badan seperti hourglass.

Maka timbullah pelbagai usaha untuk mendapatkannya.

Ada yang skip makan secara berlebihan, ada yang makan pil kurus, pil langsing, liposuction dan lain-lain.

 

Apakah kebanyakannya selamat? Adakah anda dapat kurus dengan jayanya?

Ya, mungkin ramai yang jadi kurus. Tapi adakah kurus seperti itu sihat?

Ini satu persoalan penting untuk kita.

 

Kebanyakan dari kita ingin diet supaya segera kurus. Adakah logik jika bila kita mengumpul lemak dalam badan bertahun-tahun, tapi nak kurus dalam 1-2 minggu? Sudah tentu tidak.

 

 

Kenapa Kebanyakan Diet Gagal?

 

β‡’ Anda menganggap diet bersifat sementara, bukannya mengubah gaya hidup.

Mungkin anda pernah berjaya menurunkan berat badan sebelum ini, atas suatu tujuan tertentu. Tapi selepas itu anda kembali kepada tabiat makan anda yang lama. Maka berat badan anda naik kembali.

Ambil kesempatan waktu anda berdiet itu untuk mencuba pelbagai makanan baru. Berazam untuk menukar gaya hidup sihat selamanya. (Carilah resepi-resepi sihat untuk memulakannya)

β‡’ Tidak sabar melihat badan ramping

Anda mula diet dan hanya fikir untuk ramping secepat mungkin? Bila anda hanya hilang 0.5~1kg seminggu anda rasa kecewa. Jadi lepas beberapa minggu anda putus asa dan mengatakan anda telah gagal.

Anda ambil masa bertahun-tahun untuk naik berat badan. Jadi sama juga bila nak turun berat badan. Bersabarlah! Ingat, selalunya orang yang dapat berjaya kekalkan badan ramping adalah mereka yang mengurangkan berat badan perlahan-lahan.

 

Bagaimana Cinch Inch Loss dapat membantu anda mengurangkan berat badan dengan selamat?

 

1) Membantu mengawal rasa lapar

Rasa lapar akan menyebabkan anda makan dan terus makan. Anda akan terus makan sampai kenyang betul? Di sini Cinch Inch Loss dapat membantu anda mengawal rasa lapar yang membuak-buak.

 

2) Meningkatkan tenaga

Sesetengah orang yang berdiet kelihatan sangat letih. Sebaliknya Cinch Inch Loss ini dapat meningkatkan tenaga anda walaupun dalam berdiet. Letih akan mengurangkan produktiviti seharian kita. Kalau letih, bagaimana untuk kita menjalankan aktiviti harian. Mungkin kita akan mendapat penyakit lain pula.

 

3) Membantu menyokong metabolisma badan

Cinch Inch Loss dapat membantu mengingkatkan metabolisma badan. Badan akan jadi cergas. Metobolisma badan yang tinggi dapat membantu anda membakar lemak dengan lebih cepat dengan melakukan aktiviti yang aktif.

 

Cinch Inch Loss – Kurangkan Berat Badan Dengan Selamat

 

Cinch Inch Loss ini diperkaya dengan Leucine.

Apa itu Leucine?

Leucine merupakan otot yang membina asid amino yang terdapat di dalam protein tertentu.

 

Kesannya?

Mengurangkan berat badan dengan Cinch Inch Loss membantu anda menghilangkan lemak, berat dan inci dan pada masa yang sama dapat mengekalkan otot! Haaa…. memang best!

 

Apa yang ada dalam Cinch Inch Loss?

cinch-shake-mix Cinch Inch Loss - Kurangkan Berat Badan Dengan Selamat

cinch-tea cinch-shake-mix Cinch Inch Loss - Kurangkan Berat Badan Dengan Selamat

 

 

Cinch Energy Tea berharga RM131 untuk 28 sticks. Sehari satu stick. Membantu anda kekal aktif.

Cinch Shake Mix pula RM173, 765 gram. Diperkaya dengan protein untuk mengekalkan perut kenyang.

 

Sebarang pertanyaan mengenai Cinch Inch Loss boleh hubungi kami:

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Atasi Sakit Kepala Migrain

Apa itu Sakit Kepala Migrain?

 

Migrain adalah sakit kepala yang amat sangat. Terjadi di bahagian tertentu di kepala.

Sering berlaku apabila ada saluran darah tersumbat dan menyebabkan darah tak dapat mengalir ke bahagian tertentu.

Pesakit migrain selalu mengalami tanda seperti flash light atau blindspot sebelum sakit kepala, juga sensitif kepada cahaya dan bunyi.

Tempoh serangan pula berbeza-beza. Ada yang sekejap, ada yang berjam-jam dan ada yang berhari-hari!

 

atasi sakit kepala migrain shaklee

 

Nasihat doktor kepada pesakit migrain, hindari;

 

1. Bunyi bising, dan cahaya yang kuat

2. Aktiviti merokok, atau menghidu asap rokok

3. Terdedah kepada asap

4. Melewatkan makan. Apatah lagi skip waktu makan

5. Stress. Belajar cara mengendalikan tekanan, di tempat kerja mahupun di rumah

6. Pola tidur yang tidak seragam

7. Makanan berMSG

 

Bagaimana Atasi Sakit Kepala Migrain?

 

1. Tidur yang mencukupi

2. Minum air kosong secukupnya. Orang dewasa disarankan minum 3 liter sehari. Saya sendiri sejak mengamalkan minum air kosong yang mencukupi, sudah sangat jarang sakit kepala. Baca kepentingan minum air kosong.

3. Pelajari kaedah menangani stress

4. Bekam. Saya ada seorang kenalan yang berjaya atasi migrain dengan berbekam. Pada mulanya, tempat sakit migrainnya sering berpindah. Jika dibekam di belakang, sakit di belakang reda, tetapi migrain akan berpindah ke hadapan. Jika bekam di kanan, sakit itu akan bertukar ke tempat lain. Ikhtiar terakhir beliau – bekam keseluruhan kepala. Migrainnya hilang! Hebat bukan?

5. Amalkan set migrain Shaklee. Apa yang ada dalam set migrain Shaklee?

B-Complex, Ostematrix & ESP

B-Complex : Meredakan alahan, mencegah anemia

Ostematrix: Meringankan stress

ESP: Tingkatkan keberkesanan B-Complex & Ostematrix.

Testimoni Set Sakit Kepala Migrain Shaklee

Ingin dapatkan set migrain di atas?

Hubungi kami untuk maklumat lanjut dan pesanan.

Juga boleh beli secara online dari link ini.

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Set Ibu Menyusu Shaklee

 

Set Ibu Menyusu Shaklee

Saya yakin setiap ibu yang melahirkan anaknya mesti berhasrat untuk menyusukan (breastfeed) anak mereka sehingga usia 2 tahun. Saya pun macam tu juga. Semangat berkobar-kobar nak susukan anak.

Alhamdulillah hasrat saya tercapai.

Menysukan anak bukan semudah ABC yang kita sangkakan. Ianya memerlukan pengorbanan yang sangat tinggi. Ya, pengorbanan yang sangat tinggi diperlukan kerana kebaikan dan kelebihan susu ibu tak dapat kita perolehi dari susu yang lain.

Saya ada kongsi mengenai kebaikan dan kelebihan penyusuan kepada ibu dan bayi di sini. (Part 1 dan Part 2)

 

Set Ibu Menyusu Shaklee

Ibu menyusu memerlukan tenaga yang lebih dari ibu yang tidak menyusukan anak. Ibu menyusu juga perlu sentiassa bersikap positif dan tenang agar proses penyusuan tidak terganggu. Jika ibu terlalu penat dan letih, penyusuan bayi mungkin tidak begitu baik. Ibu menysusu sangat memerlukan suplemen bagi membantu memberikan tenaga segera kepada mereka. Set Ibu Menyusu Shaklee adalah jawapannya!

 

Set Ibu Menyusu Shaklee

 

1) ESPΒ  (850g RM150)

– Memberi tenaga kepada ibu yang menyusu

– Membantu membina tisu badan

 

2) Vita-Lea (120 tabs RM88.75)

– Sejenis multivitamin yang dapat menjadi pelengkap nutrisi

– Dapat memeberi tenaga segera, kecerdasan badan dan otak kepada ibu menyusu

 

3) B-Complex (120 tabs RM53.75)

– Anti-stress

– Mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan

 

4) Sustained Release Vita-C Plus (180 tabs RM92.50)

– Membantu meningkatkan imuniti badan

– Membantu penyerapan iron

 

5) Ostematrix (120 tabs RM61)

– Sumber kalsium, magnesium dan yang seangkatan dengannya

– Melengkapkan kembali kalsium dalam tulang kita

– Membantu masalah kekejangan dan kebas-kebas

 

6) Alfalfa Complex (330 tabs RM53.75)

– Sebagai milk-booster

– Ejen detox

 

Set Ibu Menyusu Shaklee

 

Bila ibu bertenaga, tenang dan tidak stress, insyaAllah dapat menyusukan bayi dengan baik. Susu yang dihasilkan akan lebih banyak bila bayi kerap menyusu. Suplemen Shaklee sangat membantu dalam menjayakan penyusuan bayi.

 

 

 

Ingin cuba? Nak dapatkan Set Ibu Menyusu Shaklee??

Klik link ini untuk dapatkannya secara online sekarang.

Juga boleh Call/Whatsapp/SMS kami untuk harga istimewa atau pertanyaan lanjut mengenai set menyusu ini.

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

 

 

Anak Demam Panas. Apa Boleh Saya Buat?

 

Anak Demam Panas. Apa Boleh Saya Buat?

 

Bila anak demam, ibulah yang paling tak senang duduk.

Apatah lagi demam panas. Memang tak tidur malam. Duk jerlum satu badan.

 

Sebelum itu harus diingati, demam adalah normal. Jika tidak terlampau panas, demam adalah selamat.

Demam adalah tindakbalas badan kepada sistem imun kita. Doktor sendiri pernah berpesan; tidak perlu gopoh mencari paracetamol (PCM) jika anak baru demam. Biarkan ia sendiri, 2-3 hari mungkin sistem imun badan anak kita sudah dapat menentang sendiri demam tersebut.

Dan jika anak kita tidur nyenyak, jangan kacau atau kejut. Tidur itu akan melegakannya dari demam. Tidur sangat penting.

 

Dampingi anak kita lebih kerap bila demam. Ketenangan anak kecil sangat membantu dalam melawan demam. Bila kita bersama anak kita, dia akan lebih kuat. Kuat dalamannya.

 

Selain dari makan ubat PCM, apa yang kita boleh buat untuk legakan demam panas anak kecil?

Jika demam panas anak berkaitan dengan masalah paru-paru, kita boleh gunakan bawang putih.

Ya, Bawang Putih.

 

bawang putih anak demam panas bayi

 

Ada apa dengan bawang putih? Apa keistimewaan bawang putih?

– Antibiotik yang selamat dan semulajadi

– Detox

– Mencegah kanser

– Menurunkan kolesterol

– Menghalang alergi

– Perbaiki sistem penghadaman

– Membantu merawat batuk dan selsema

 

 

Bagaimana caranya?ΒΉ

1. Kisar (blend) beberapa labu bawang putih. Untuk disapu pada kain atau pembalut (bandage) setebal setengah cm.

2. Sapukan tapak kaki anak anda dengan sedikit minyak zaitun supaya bawang putih tidak mengganggu atau merengsakan.

3. Tampal bandage bersama kisaran/pes bawang putih tadi pada tapak kaki. Tutup dengan stokin supaya tidak tertanggal.

4. Tinggalkan semalaman. Minum air kosong dengan kerap.

5. Lihat demam panasnya menurun.

6. Jika perlu, tambah pes bawang putih tersebut di kaki anak, kerana pes bawang putih itu akan diserap oleh badan.

 

p/s: Jangan terkejut. Bawang putih sangat mudah diserap melalui tapak kaki. Dalam masa yang singkat, nafas anak anda mungkin akan berbau bawang putih!

 

Anak Demam Panas. Apa Boleh Saya Buat?

 

ΒΉΒ  “Gentle Healing for Baby and Child: A Parent’s Guide to Child-Friendly Herbs and Other Natural Remedies for Common Ailments and Injuries“, Candee, Andrusia. New York, 2000.

 

Kongsikan artikel ini jika anda rasa ia membantu. Mungkin sesuatu perkara itu kecil buat kita, tapi mungkin ia amat berharga buat seseorang. πŸ™‚

 

Sekian,

Saif Khalid

1 3 4 5 6 7