Author Archives: bahi

Jom Hebat! di Sg. Petani

 

Assalamualaikum semua!

Alhamdulillah, Sabtu lepas (28 sept 2013) saya, suami dan lil’ mujahidah Khadijah, berpeluang menghadiri program Jom Hebat! di Bandar Laguna Merbok, Sungai Petani. Walaupun lambat (sebab salah tempat pegi -_- ) kami bersyukur selamat sampai. hehe.. Thanks to K B yg bagi alamat pada kami. Sebab kami takda smart phone, SEMAK phone adalah. So, tak boleh nak check di fb alamat dia.

Selalunya, weekend kami memang full, dengan usroh lagi, urusan rumah, urusan bisnes dan kenduri. Dan weekend kali ni alhamdulillah, diisi dgn program yang bermanfaat.

Program bermula jam 930am. Tapi kami sampai pukul 10am. Masuk-masuk je K Lyna dah bagi talk. Talk yang disampaikan oleh K Lyna yang bertajuk erk…. saya datang lambat jadi saya tak sure tajuknya. Yg pasti Master Lyna bagi talk mengenai benefit shaklee, 3C , uv dan etc. Bermanfaat terutamanya bagi mereka yg baru berjinak2 dalam bisnes Shaklee ini.

shaklee kulim 1

 

Presenter kedua adalah kak Suhaida Su’aid. Kak Suhaida present mengenai Kenapa saya pilih Shaklee? Kak Suhaida ni sudah banyak mencuba bisnes2 yang lain seperti menjual barangan bayi dan fotografi. Semuanya bisnes-bisnes ini dibandingkan dengan bisnes Shaklee. Dan ternyata, bisnes Shaklee memenuhi kehendak ibu-ibu yang inginkan masa bersama anak-anak. Sambil berbisnes, anak di depan mata. 🙂 Sebebnarnya saya baru kenal kak Suhaida ni. Rupanya dialah anak pakcik yang suami saya selalu jumpa di masjid. Pakcik tu cakap anak dia pun buat Shaklee. Anak dia pharmacist katanya. Dan dia pun pernah pergi Magik Utara di Cinta Sayang bulan lalu. Allah mempertemukan kami di Laguna. Salam perkenalan. Semoga ukhuwwah berkekalan.

shaklee kulim 2

 

Seterusnya, segmen From Zero to Pro by Kak Farhah. Kak Farhah ni student UIA. Saya penah jumpa dia dulu di UIA. Tapi ingat-ingat lupa nama dia. Kak Farhah berkongsi mengenai cara nak skor UV dan naik rank. So, lepas ni kita boleh letak target untuk naik rank. TARGET! sangat penting! Kalau tak da target, ke laut lah kita. Macam hidup tapi takda tujuan. Apa jadi? sia-sia kan? -_-

shaklee kulim 3

 

Seterusnya, Mamaa Adamia punya turn. Tajuknya ialah Pencen Shaklee vs Pencen makan gaji. Haaaa… mana 1 pilihan kalbu?? hehe… Dulu angan-angan saya mestilah nak bekerja di luar. Mempunyai title engineer. Tapi lepas grad, dapat baby, terus duduk di rumah dan berangan nak jadi businesswoman. Alhamdulillah tercapai. Masih bertatih dalam Shaklee, tapi kami berusaha ikut apa yang mentor buat untuk berjaya. InsyaAllah.

 

shaklee jom hebat

 

Gembira sangat dapat berjumpa kenalan-kenalan baru di Jom Hebat ini. Selama ni kenal atas talian saja. Sekrang dapat bersua muka. Semoga ukhuwwah kita berkekalan. Ameen~ Knowledge yang kami dapat, akn kami kongsikan dengan mereka yang ingin join kami. 🙂 FREE coaching, akan join secret group kami, lifetime coaching sampai berjaya! 😉

Berminat untuk bersama kami? Now is the RIGHT TIME!

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Vitamin Untuk Jantung

Vitamin Untuk Jantung

Assalamualaikum w.b.t

Tahukah anda? Penyakit jantung merupakan penyakit yang paling tinggi dihidapi oleh rakyat Malaysia kini. Ianya bukan sahaja menyerang mereka yang berusia lebih 50 tahun. Malah, kini ramai rakyat Malaysia yang berusia 40 tahun ke atas, diserang penyakit jantung bila-bila masa sahaja. Jom kita check it out apa peranan jantung dan vitamin yang baik untuk jantung.

 

Fungsi jantung

  • Jantung merupakan organ penting dan vital peranannya di dalam tubuh manusia.
  • Ini disebabkan kerana jantung berfungsi sebagai alat pengepam darah  ke seluruh tubuh. Boleh bayangkan tak kalau jantung tidak dapat mengepam darah ? Memang KO dah kita masa tu.
  • Kesannya tiada oksigen dan nutrisi yang dapat disebarkan ke seluruh tubuh kerana darah yang membawa oksigen dan nutrisi yang diperlukan oleh badan.
  • Oleh sebab itu jantung amatlah penting peranannya di dalam tubuh manusia. Dan kita patut menjaga jantung agar sentiasa sihat.

 

Apa itu CoQ10?

  • CoQ10 adalah nutrien larut lemak yang boleh didapati  di semua sel-sel badan.
  • Ianya penting dalam penghasilan tenaga sel.

 

Kenapa kita memerlukan CoQ10?

Vitamin Untuk Jantung

Kebaikan CoQHealth10

  • Menggalakkan tekanan darah normal
  • Melawan keletihan
  • Meningkatkan tahap tenaga dan stamina
  • Meningkatkan fungsi otak
  • Meningkatkan kesihatan jantung
  • Rawatan bagi pesakit kanser
  • Menjadikan kulit lebih berseri
  • Membantu organ dalaman berfungsi dengan lebih baik

 

Bagaimana CoQHealth Plus membantu menguatkan otot jantung?

Vitamin Untuk Jantung

 

Kandungan CoQHealth Plus

  • CoQ10
  • Vitamin E
  • Teh hijau (green tea)

 

 

Vitamin Untuk Jantung

 

Perbezaan CoQHealth Plus Shaklee dengan produk lain

Vitamin Untuk Jantung

Vitamin Untuk Jantung

Vitamin Untuk Jantung

 

Tunggu apa lagi? Janganlah kita terlalu berkira untuk kesihatan kita. Kalau gajet ribu riban kita mampu beli, apatah lagi vitamin yang berharga puluhan ringgit sahaja. Health is Wealth! 😉

 

Banyak kan kebaikan CoQHealth Plus Shaklee ni? Nak jugak? Boleh dapatkan dari kami.

 

Nak rasa perbezaan Shaklee?

Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan, khidmat nasihat & konsultasi PERCUMA.

Daftar keahlian Shaklee? Klik Sini.

 

Saif Khalid/Nurbahiah Mohd Isa
013.200.2850/013.356.4876
Shaklee Independent Distributor

 

 

Fungsi Vitamin A

vitamin A

Makanan yang mengandungi vitamin A

Apa itu Vitamin A?

  • Sejenis vitamin larut lemak.
  • Dibentuk dari suatu zat kimia yang disebut beta karoten (beta carotene) dan retinil palmitat.
  • Beta karoten banyak terdapat pada hampir semua sayuran berdaun dan retinil palmitat banyak terdapat pada sumber haiwan.
  • Retinol yang merupakan salah satu jenis vitamin A ialah bahan yang sangat aktif dan berguna yang boleh didapati daripada haiwan seperti hati dan telur.

 

Sumber vitamin A

  • Telur
  • Susu
  • Hati
  • Ikan
  • Keju
  • Mentega
  • Kangkung
  • Bayam
  • Brokoli

 

Kebaikan Vitamin A

  • Kesihatan mata
  • Kesihatan kulit
  • Kesihatan rambut
  • Anti-oksida
  • Melawan kanser
  • Mencegah rabun malam
  • Membantu tumbesaran
  • Menguatkan kerangka tulang, gusi dan gigi
  • Membantu sistem respiratori
  • Membantu sistem imun

 

Kesan Kekurangan Vitamin A

  • Melemahkan daya penglihatan pada waktu malam
  • Rabun malam
  • Kekeringan pada bahagian mata putih
  • Melemahkan daya tahan badan (lebih terdedah kepada jangkitan)
  • Kulit menjadi kering dan gatal
  • Hilang selera makan
  • Melemahkan tulang dan gigi
  • Penyakit Keratomalacia (kerosakan teruk pada kornea mata yang boleh menyebabkan buta)

 

Kebaikan Vitamin C

Assalamualaikum w.b.t

Ramai orang tahu mengenai vitamin C. Terutamanya di kalangan wanita. Maklum lah, umum diketahui bahawa vitamin C dapat menjadikan kulit seseorang lebih anggun dan menawan. Tahukah anda bahawa vitamin C bukan saja baik untuk kulit, malah banyak lagi kelebihannya. Jom kita korek maklumat tentang vitamin C.

 

FAKTA DAN KELEBIHAN VITAMIN C

1) Vitamin C tidak dapat dihasilkan sendiri oleh badan manusia. Oleh itu, vitamin C boleh diambil melaui makanan atau pun makanan tambahan iaitu vitamin.

2) Antara makanan yang mengandungi vitamin C adalah seperti buah-buahan sitrus ( oren, epal), buah beri, kobis bunga, anggur, lemon, nenas, strawberi dan buah memepalam a.k.a mangga.

3) Vitamin C adalah antioksidan yang diperlukan oleh sistem badan.

4) Dapat membantu pertumbuhan tisu, fungsi kilang adrenal dan pertumbuhan gusi yang sihat.

5) Dapat membantu dalam pengeluaran hormon anti-stress.

6) Dapat mengurangkan gejala penyakit athma

7) Dapat membantu mencegah kanser

8) Dapat mencegah daripada kesan merbahaya oleh pencemaran.

9) Dapat meningkatkan penyerapan zat besi.

10) Boleh bercantum dengan bahan toksik dan menyahkan ia dari badan.

11) Dapat mengurangkan paras kolestrol.

12) Dapat menurunkan tekanan darah tinggi.

13) Dapat membantu dalam pembentukan kolagen.

14) Dapat mencegah daripada pembekuan darah yang tidak normal.

15) Dapat mengurangkan risiko katarak.

16) Mempercepatkan penyembuhan luka dan terbakar.

 

KESAN KEKURANGAN VITAMIN C

1) Sakit-sakit dan sengal badan

2) Bengkak gusi

3) Hidung berdarah

4) Wajah kusam

5) Anemia

6) Penyakit Scurvy ( pendarahan gusi, lebam-lebam dan pendarahan pada badan)

7) Mengalami stress

 

Bukan susah pun sebenarnya untuk kita mendapatkan vitamin C. Jangan pandang mudah. “Alaa takpelah, vitamin C je pun. tak perlu sibuk-sibuk nak makan. Makan pizza lagi bagus. Buang duit je nak beli” FIKIR SEKALI LAGI YE, sebelum cakap macam ni. Sayangi diri anda dan keluarga. 🙂

Kalau rasa malas sangat nak potong buah, nak makan buah, boleh ambil vitamin C dari Shaklee. Buka botol, kunyah saja. Yummy~~ masam-masam manis rasanya. Sedap! Tak tau nak cari mana vitamin C? Jangan pening-pening. Boleh call kami atau sms.

vita C

Vitamin C chewable 100mg

Hubungi kami:

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Aktif Walaupun Berpuasa dan Bersukan

Pure Performance Drink | before | during exercise | after |

 

Shaklee Performance® telah memuaskan hati ramai atlit. Antara kelebihannya;

  • Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi. Mengurangkan rasa haus.
  • Membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
  • Mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu Opticarb yang membekalkan tenaga serta-merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
  • Selain memberi kebaikan kepada ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, ia juga sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasanya bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh mencegah dehydration.

Performance Drink Shaklee

Siapa yang perlukan Performance drink?

  • Mereka yang aktif bersukan
  • Mereka yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka)
  • Pengidap gout
  • Ibu yang menyusu
  • Mereka yang kurang minum air
  • Mereka yang kerap sakit kepala
  • Bila rasa nak demam, atau sedang demam
  • Menggantikan minuman ringan terutama yang berkarbonat

Testimoni

“Setakat ni, alhamdulillah. Semalam kami semua tak terbangun sahur, sedar2 dah dekat Subuh, saya cuma sempat ambil 2 gelas Performance Drink ni, dan alhamdulillah sampai ke petang susu masih banyak bila dipicit anak2. Saya pernah berpuasa (puasa ganti) tanpa mengambil minuman ni, menjelang petang, susu dah mula ‘kering’ dan anak2 start mengamuk. Sekarang macam addicted pulak sebab rasanya sedap, especially bila diminum sejuk2” 
“Saya suke ambil performance drink time saya berpuasa…bukan je time breastfeed dulu..tapi sampai la skrg…dan dulu di miri time saya ke offshore. Pagi tu mesti minum performance drink..sepanjang hari berpanas..tapi Alhamdulillah sangat2..rasa bertenaga..tak rasa haus pun.” 

 

Untuk mereka yang ingin mengekalkan kecergasan dalam bulan puasa ni, dan mengurangkan keletihan/dahaga yang melampau, elok sgt dah minum Performance Drink ni.

Satu cannister biasanya boleh tahan sebulan setengah kalau minum sorang2. Kalau nak sponsor kawan2 sahur dan berbuka puasa dgn air ni lagi la elok, moga lebih diberkati Allah. Tapi mungkin bulan depan kena beli cannister lain plk. 😉

Performance Drink – Natural Orange flavour.

 

[box type=”info”] Harga pasaran RM82.50. Hubungi kami segera untuk mendapat DISKAUN HEBAT![/box]

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

1 5 6 7 8