Category Archives: Omega Guard

Baiki Otot dan Sendi Selepas Cedera

Usah Lekehkan Keselamatan Diri

 

Kemalangan selalu melibatkan kecederaan. Sama ada kecederaan otot mahupun sendi. Dan mungkin juga lebih dari itu.

 

Tak kira kemalangan kecil atau besar. Kemalangan terlanggar bucu meja, terjatuh longkang, jatuh basikal, ataupun bertembung kenderaan, semuanya melibatkan kos. Dan antara kos terbesar adalah anggota badan kita.

 

Apa-apa pun, kami di ummukhadijah.com sentiasa mendoakan keselamatan para pembaca semua, walau dimana anda berada. Amin…

Pastikan kita mengambil berat tentang aspek keselamatan. Jika memandu, pastikan kita memakai tali pinggang keledar. Jangan menjadikan smartphone atau gajet membuat kita leka semasa memandu.

Kepada penunggang motosikal, sentiasa pakai topi keledar. Sebaiknya pakai topi keledar fullface, pakai glove dan pakai kasut.

Yang bersukan – pastikan pakai pakaian yang sesuai, buat senaman panaskan badan dahulu. Sayangi nyawa dan anggota badan anda.

 


 

Walaubagaimana pun, malang tidak berbau. Mungkin kita dah buat yang terbaik, tetapi pengguna jalanraya lain ada yang tidak menghiraukan keselamatan orang lain. Termasuklah juga pekerja kilang yang mengabaikan keselamatan di tempat kerja.

 

Baiki Otot dan Sendi Selepas Cedera

 

Apabila berlakunya kemalangan dan terjadi kecelakaan dan kecederaan, badan kita akan menggunakan protein dan zat-zat pada badan kita untuk membantu proses penyembuhan pada bahagian yang tercedera.

 

Dalam proses penyembuhan, kita perlukan zat tambahan untuk memastikan proses tersebut berjalan dengan baik dan cepat. Selalunya kita dinasihatkan untuk makan makanan tertentu yang dapat mempercepatkan proses penyembuhan. Juga harus berpantang dari makanan yang mampu mengganggu otot dan sendi sembuh.

 

Apakah perlu makanan tambahan untuk sembuh dari cedera atau luka?

Jika mahu sembuh dengan cepat, maka jawapannya YA!

Di sini saya senaraikan set suplemen untuk membantu menyembuhkan luka, perbaiki otot dan sendi dengan cepat dan semulajadi.

 

 

Luka Pada Kulit dan Penyembuhan Otot

Zinc Complex, Vitamin-C & Vita-Lea.

1) Zinc Complex — Mempercepat pemulihan luka, mengaktifkan 200 jenis enzim, tingkat sistem imun.

2) Sustained Release Vita-C Plus — Memperbaiki simptom pendarahan, meningkatkan sistem imun.

3) Vita-Lea Multivitamin dan multimineral yang sangat cepat larut dan diserap tubuh badan. Pelengkap nutrisi harian, dengan 30 nutrisi lengkap, 12 vitamin dan 7 mineral penting.

 

Baiki Otot dan Sendi Selepas CederaSet luka dan cedera berharga RM215, tahan sekurang-kurangnya 2 bulan.

.

 

Sendi

Ostematrix™, Omega Guard™ & Advanced Joint Health Tablet (AJHT).

1) Ostematrix™ Sinergi kalsium, magnesium dan lain-lain membantu menguatkan tulang secara semulajadi, dan memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas. 1 tablet Ostematrix menyamai kandungan kalsium segelas susu tinggi kalsium dan 80 biji badam.

2) Omega Guard™ Memelihara fungsi sendi, meningkatkan sistem imun.

3) AJHT — Dengan jaminan keberkesanan dalam masa 5 hari, AJHT membantu memelihara rawan pada sendi. Ia juga memelihara tisu penghubung, dan meningkatkan keselesaan sendi. Hanya 2 caplets sehari!

 

Baiki Otot dan Sendi Selepas CederaSet sendi, RM321, tahan untuk sebulan.

 

Hubungi kami untuk dapatkan set-set di atas sekarang.

SMS/Whatsapp nombor di bawah untuk sebarang tempahan, pertanyaan. Kami akan berikan jadual pemakanan suplemen dan konsultasi PERCUMA untuk anda!

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Anak Batuk Selsema Kahak

 

Anak-anak kecil mudah diserang demam, batuk, selsema dan kahak.

Apatah lagi bila anak bergaul dengan kawan di taska yang beringus dan sebagainya.

Jika antibodi anak kita lemah, maka mudahlah dijangkiti virus-virus tersebut.

 

Selsema dan batuk dijangkiti melalui udara – bila orang berdekatan anda batuk atau bersin. Juga melalui sentuhan – sama ada melalui tangan, tuala atau apa sahaja alat yang digunakan oleh orang yang sedang batuk selsema.

 

Langkah Hindari Virus Batuk Selsema

 

Secara asasnya, kita boleh hindari (atau kurangkan risiko dijangkiti) batuk selesema dengan amalan berikut;

1) Kerap bersihkan tangan. Juga boleh guna sanitizer.

2) Gantikan sapu tangan dengan tisu. Hingus yang dilap terus dibuang ke dalam tong sampah.

3) Usah kongsi – minuman, makanan, mahupun barangan peribadi.

4) Banyakkan minum air kosong.

5) Rehat yang mencukupi. Badan yang kurang rehat lebih mudah dijangkiti virus.

 

 

Anak Batuk Selsema Kahak. Apa Patut Saya Buat?

 

Ubatan yang kita ambil di hospital atau farmasi kebanyakannya bersifat menghilangkan simptom.

Antaranya melegakan hidung yang tersumbat, mencairkan kahak, dan mengurangkan rasa sakit tekak akibat batuk.

Tetapi selagi antibodi tidak ditingkatkan, maka lambatlah batuk selsema dan kahak kita hilang.

Bagaimana nak tingkatkan antibodi? Kami syorkan Omega Guard™. Bahan utamanya dari minyak ikan sangat serasi dengan tubuh badan manusia untuk menguatkan kekuatan dan ketahanan dalaman kita.

 

omega guard shaklee UBATI asma asthma SAKIT LUTUT DAN SENDI Vitamin Anak Pintar Cerdas demam batuk selsema kahak selesemaSebotol Omega Guard, 90 biji, RM136.

 

 

Feedback pengguna Omega Guard ini sangat memberangsangkan.

Induced Wheeze Omega Guard Selsema Anak Omega Guard Batuk Kahak SelsemaSelsema Batuk Eczema Acute Bronchitis Bebas NebulizerSelsema Gout Gatal Omega Guard Bersin Selesema

Untuk pengetahuan anda, bulan ini Shaklee mengadakan promosi Omega Guard!

Bukan satu tapi dua promosi!

 

1) Beli 6 botol percuma 1. Dengan pembelian set ini, anda akan mendapat;

» PERCUMA membership Shaklee seumur hidup. Berharga RM65.
» Penghantaran PERCUMA.
» Cashback pada 13hb bulan depan ^^
» E-book PERCUMA – Cara Makan Vitamin Dengan Betul. Khas untuk anda bila beli set ini dari kami.

Promosi promotion Shaklee Nov november 2014

 

2) Beli 2 botol dan dapat 5% diskaun. Maknanya anda membeli dengan harga RM129.20 sebotol. Anda berjaya JIMAT RM13.60!

OmegaGuard promo2 public

.

Hubungi kami untuk maklumat lanjut, pembelian dan khidmat nasihat PERCUMA.

 

Sekian.

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

 

Cara Merawat Anak Lelah atau Asma (Asthma)

Cara Merawat Anak Lelah atau Asma (Asthma)

Keluarga saya memang ramai yang menghidap asthma ini. Macam saya sendiri, 2 tahun sekali baru asthma. Ada lah masa-masa tertentu yang saya diserang asthma. Banyak faktor yang boleh menyebabkan saya asthma. Antaranya kalau saya bau ubat nyamuk, semburan aerosol dan jika tidur dengan memasang aircond. Memang boleh buat saya rasa lelah esok paginya.

Kita orang dewasa mungkin dapat mengawal rasa lelah kita. Tapi kalau kanak-kanak yang lelah, kasihan sangat. Yang pasti mengikut sejarah keluarga saya. Akan selalu ke klinik untuk nebulizer (neb). Pengalaman saya, kalau anak-anak yang masih kecil memang menangis-nangis apabila di neb. Allah… luluh rasa hati tengok.

 

neb

.

Cara Merawat Anak Lelah atau Asma (Asthma)

Antara cara yang boleh membantu bagi mencegah lelah atau asma ini adalah :

1) Elakkan anak-anak kita dari makan makanan yang boleh menyebabkan batuk. Sebab bila batuk yang berlarutan, boleh menyebabkan lelah.

2) Rawatan tradisional. Gamat dikatakan dapat mengubati lelah. Saya syorkan anda merujuk pengusaha gamat untuk dapatkan maklumat dan cara yang betul untuk merawat asma. Juga boleh ikhtiar dengan memakan hati unta.

3) Nebulizer – Neb memang sangat diperlukan bila diserang asthma. Cepat-cepat bawa anak anda ke hospital atau klinik berdekatan.

4) Fish Oil. Minyak ikan Shaklee dinamakan Omega Guard™. Ramai yang telah amalkan dan telah dapat mengurangkan asma.  Bacaan lanjut mengenai Omega Guard di sini.

UBATI asma asthma SAKIT LUTUT DAN SENDI Vitamin Anak Pintar Cerdas omega-guard-heartSebotol OmegaGuard 90 softgel berharga RM136.00

 

Ini beberapa feedback daripada mereka yang mengamalkan Omega Guard.

Cara Merawat Anak Lelah atau Asma athma penat Cara Merawat Anak Lelah atau Asma athma penatCara Merawat Anak Lelah atau Asma athma penat Cara Merawat Anak Lelah atau Asma athma penat

.

 

Kebetulan bulan November ni Shaklee mengadakan promosi Omega Guard™. Bukan satu tapi dua promosi!

1) Beli 6 botol percuma 1. Dengan pembelian set ini, anda akan mendapat;

» PERCUMA membership Shaklee seumur hidup. Berharga RM65.
» Penghantaran PERCUMA.
» Cashback pada 13hb bulan depan ^^
» E-book PERCUMA – Cara Makan Vitamin Dengan Betul. Khas untuk anda bila beli set ini dari kami.

Promosi promotion Shaklee Nov november 2014

2) Beli 2 botol dan dapat 5% diskaun. Maknanya anda membeli dengan harga RM129.20 sebotol. Anda berjaya JIMAT RM13.60!

OmegaGuard promo2 public

.

Untuk maklumat lanjut, atau ingin membuat pembelian, hubungi kami segera. Jangan malu-malu. Kami sedia membantu anda. 🙂

 

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Ubati Sakit Lutut dan Sendi

Anugerah Lutut

Dapat berjalan dengan baik adalah satu anugerah Allah yang tak dapat dinilai dengan wang ringgit.

Mungkin tak ramai yang menyedarinya. Tapi percayalah, kita akan menghargainya bila kita telah mula sakit lutut.

Kita akan menghargainya bila tak dapat berjalan jauh-jauh, tak dapat berjalan lama-lama, tak dapat berdiri lama-lama setempat. Bahkan nak duduk lama-lama pun membebankan.

 

Lutut kita perlu menganggung hampir keseluruhan berat badan kita. Jadi ‘engsel’ pada lutut kita perlu bekerja keras setiap hari.

Punca Sakit Lutut

Antara punca sakit lutut ialah;
– Badan besar
– Aktiviti lasak atau ekstrem
– Selalu membawa barang berat
– Kepala lutut lari
– Pernah membuat pembedahan lutut

 

Sakit lutut biasanya orang sebut cecair lutut berkurang.

Bahasa doktor pula menyebutnya sebagai tulang rawan (cartilage). Tulang rawan ini diselaputi cecair sinovial yang menjadi pelincir kepada pergerakan sendi, termasuk lutut.

Bila tulang rawan menyusut, maka tiada lagi pelincir atau kusyen kepada sendi-sendi kita.

 

Ubati Sakit Lutut

 

Sakit lutut boleh diubati dengan mengamalkan makanan yang dapat mengembalikan cecair sinovial pada sendi kita.

Bagaimana kita boleh mendapatkannya?

 

Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

Diadun dari ekstrak boswellia dan jagung, AJHT membantu anda;
– Menggalakkan pergerakan
– Meningkatkan fleksibiliti
– Maksimakan fungsi sendi dalam jangkamasa yang panjang
– Bergerak dengan selesa

 

Shaklee sendiri memberi jaminan anda akan merasakan perubahan dalam masa 5 hari.

Yakin, maka insyaAllah anda akan dapat hasil yang positif!

ubat sakit lutut dan sendi advanced-joint-health-nutrition

AJHT 60 tablet RM124

Omega Guard™

Dibuat dari minyak ikan terbaik, Omega Guard membantu anda memelihara fungsi sendi (arthritis) iaitu paras asid lemak Omega-3 larut dalam tisu rawan.

Ia mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tulang rawan.

Juga mencegah arthritis, dan memelihara fungsi sendi dan gout dengan berkesan.

Bacaan lanjut tentang Omega Guard di sini.

Vitamin Anak Pintar Cerdas omega-guard-heart UBATI SAKIT LUTUT DAN SENDI

Omega Guard 90 kapsul RM136

Ostematrix

Sumber kalsium hebat dengan kadar penyerapan setinggi 99%.

Ini membantu menguatkan tulang, yang mana membantu kita mengurangkan sakit lutut dan juga tulang dan sendi lain.

Tepat dengan kegunaannya, Ostematrix bukan sekadar kalsium — tetapi formulanya lengkap dengan magnesium, fosforus, vitamin-D, zink, kuprum, manganese dan boron — membantu;
– Menguatkan tulang
– Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas
– Pengalkalian tubuh
– Hindari tulang retak dan osteoporosis

ubati sakit lutut dan sendi oste-matrix-bones

Ostematrix 120 biji RM61

Saya sarankan pengambilan ketiga-tiga produk ini untuk kesan optimum.

Pemuliharaan tulang rawan oleh AJHT, dicampur dengan minyak ikan terbaik, dan struktur tulang diperkuat dengan Ostematrix — dengan izin Allah — sakit lutut kita bakal sembuh.

Set untuk ketiga-tiga produk ini berharga RM321. Jauh lebih murah berbanding kos pembedahan.

Hubungi kami untuk konsultasi PERCUMA.

Juga boleh klik link ini untuk pembelian segera secara online.

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Takut Nak Kurus Sebab Menyusukan Anak?

Takut Nak Kurus Sebab Menyusukan Anak?

 

Ibu yang baru lepas bersalin selalunya risau akan berat badan yang naik mendadak.

Mula dengan hilang keyakinan, kemudian kena beli set baju baru. Lepas tu fikir nak guna set langsing yang mana pulak. Sebab banyak produk pelangsingan di pasaran akan mendatangkan kesan sampingan. Aduh..

 

Baby pula macamana? Kalau nak diet, takut susu tak cukup. Nak makan pil langsing, takut effect kepada anak kecil. Kesian kat anak.

 

Nak pergi kelas aerobik atau jogging hari-hari? Lagi la jauh. Tengah berpantang mana larat nak buat benda tu semua.

 

Takut Nak Kurus Sebab Menyusukan Anak?

 

Tak perlu risau. Kerana anda telah menjumpai jalan keluarnya sekarang!

Shaklee mempunyai set ibu menyusu yang dapat menjadikan anda slim dengan selamat!

 

Bukan sekadar itu, set slim ini juga membuatkan anda;

1. Lebih sihat bertenaga

2. Kulit lebih licin dan anjal

3. Susu meriah

4. Kenyang lebih lama

5. Kurang makan banyak

 

Susu meriah tu kena jelas ya. Susu bukan keluar tanpa henti. Ia bergantung kepada demand. Bergantung kepada kuat mana anda susukan anak dan sekuat mana si manja minum susu.

Kalau tak rajin susukan anak atau pam susu, makanlah suplemen banyak mana pun, susu tetap tak meriah.

 

Baiklah mari kita tengok testimoni hebat pengguna-pengguna set menyusu slim Shaklee ini.

 

Testimoni-Set-Kurus-Shaklee

 

Testimoni-Set-Kurus-Shaklee

Bagaimana set slim ini bertindak?

 

1. Bakar

Ya, bakar lemak! Gandakan pembakaran lemak dengan menyusukan anak secara konsisten. Set ini membakar lemak si ibu dengan mengamalkan Lecithin & Omega Guard™.

Lecithin membakar lemak dalam makanan yang baru dimakan. Maknanya kita hindari awal-awal daripada lemak bertompok dalam badan kita.

Omega Guard™ pula membakar lemak-lemak tepu yang telah lama bertapa dalam badan kita. ^,^”

Apa khasiat lain dua beradik ini?

– Menguatkan memori. Katakan selamat tinggal kepada penyakit ‘Pelupa selepas bersalin’
– Meringankan sembelit
– EPA & DHA membantu mencegah salur darah dari tersumbat
– Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan

 

Omega Guard Lecithin Takut Nak Kurus Sebab Menyusukan Anak

2. Detox

Detox dengan Alfalfa Complex diakui berkesan oleh pengguna Shaklee seluruh dunia. Selain kolesterol, lemak yang telah dibakar tadi perlu disingkirkan keluar oleh Alfalfa Complex.

Alfalfa Complex juga membantu cuci hati, darah dan usus. Apabila detox berjaya, ‘kesan sampingannya’ ialah kulit kita bertambah cantik!

Takut Nak Kurus Sebab Menyusukan Anak Alfalfa Complex

3. Bina Otot

Proses menguruskan badan melalui diet boleh membuatkan otot badan jadi menggeleber. Ini berlaku apabila hanya lemak yang dibuang tetapi otot tidak dibina.

Ini berbeza dengan individu yang kurus dengan senaman, kerana mereka membakar lemak dan membina otot dalam masa yang sama.

Jadi penyelesaiannya ialah dengan amalan ESP.

ESP merangsang pembentukan semula kulit dan otot. Juga mempercepat proses penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

Kami suami isteri sukakan ESP kerana ia membantu kami kenyang lebih lama. Tak ada lah rasa nak makan selalu.

esp-protein Takut Nak Kurus Sebab Menyusukan Anak

Berapakah harga set menyusu slim ini?

 

Set menyusu slim mengandungi 4 produk berikut;

– 1 Lecithin
– 1 Omega Guard
– 1 Alfalfa Complex (330 tablet)
– ESP (Boleh tahan sehingga 2 bulan)

 

Satu set lengkap ini hanya berharga RM392.25.

Sangat berbaloi dengan khasiat yang anda dapat!

 

Sebarang pertanyaan atau pembelian, hubungi kami untuk mendapatkan khidmat nasihat PERCUMA.

Juga boleh beli sekarang secara online. Klik sini.

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

1 2