Category Archives: Pregnancy

Kebaikan Meal Shakes

Assalamualaikum w.b.t.

Meal Shakes dari Shaklee telah terkenal dengan khasiat-khasiatnya yang banyak membantu para ibu bapa, ibu mengandung, ibu menyusu, dan juga termasuklah para pekerja aktif dan atlet.

Pendek kata, Meal Shakes adalah sajian makanan berkhasiat yang diolah menjadi serbuk supaya senang dimakan.

Tambah-tambah lagi di bulan puasa ni, hidangan sahur dan berbuka akan lebih bermakna dan lebih BERKHASIAT dengan adanya secawan Meal Shakes.

Di bawah kami kongsikan beberapa testimoni yang berpuas hati dengan produk hebat ni.

(InsyaAllah tak lama lagi giliran Khadijah pulak mkn Meal Shakes ni. 🙂 Kadang2 culas betul Khadijah time nak suap dia makan. Adoi..)

Testimoni

[box type=”shadow”] “Sekadar nak share..baru 5 hari kasi bby Qalesya minum Meal Shakes..dah nampak skit perubahan..bby makin berselera makan n makin kerap minta susu. n baru2 ni bby cirit dah makin baik.. bby pun makin aktif..syukur sangat2..”Noraini Hussin Ain[/box]

[box type=”shadow”]“Assalamualaikum wrt semua, ingin berkongsi pengalaman sendiri. Alhamdulillah masalah anak sy Nafisah x lalu mkn nasi dah berkurangan. Setelah 2 minggu dia minum Meal Shakes, skrg Nafisah dah berselera mkn nasi sy sgt bersyukur. Pengalaman kedua, sy disahkan mengandung dan alah xlalu mkn n vitamin Shaklee pun xleh nak telan..tp Alhamdulillah bila sy bancuh Meal Shakes sy sgt2lah suka keharumannya dan sy sgt bertenaga di tempat kerja. Vitamin mengandung pun lalu makan. So belilah Meal Shakes..anda pasti kagum dgn kebaikannya!”Umi Nad’Rah Ku Ibrahim[/box]

[box type=”shadow”]“Anak dah jarang selsema kak, Alhamdulillah la..kalau tak setiap minggu berhingus. Selera makan dia pun bertambah. Tu la insyaAllah kalau Azza pregnant nanti nak try produk Shaklee ni.”Nur Faharazah[/box]

[box type=”shadow”]“Saya nak kongsi pengalaman anak saya yang baru 6 tahun belajar berpuasa. Makan sahur dan berbuka mcm biasa makan nasi dan lauk yg saya masak. Cuma saya beri makanan tambahan freshmilk+Meal Shakes+kurma (blended) ketika berbuka, PD+Meal Shakes masa sahur. Alhamdulillah dapat puasa penuh dan dia nampak cool je puasa tak merengek cakap lapar or dahaga. Sepanjang puasa semalam siap aktif menyakat adik dan main2 kat halaman rumah..bukannya tidur sepanjang hari. Syabas anakku! Semoga dapat teruskan puasa penuh tahun ini insyaAllah.”– Mai[/box]

[box type=”shadow”]“Nak share pengalaman saya sendiri mengenai Gastrik yg dah wujud dlm badan saya sejak berusia 10 tahun..

Ingat lagi masa tu muntah teruk. Berlarutan selama 4 hari diikuti dgn demam. Hanya Allah saja yg tau sakit pedih lemahnya mcmana.

Selama 20tahun Gastrik on off on off..dan paling saya pasti, ulu hati saya sentiasa pedih. Oleh sbb dah selalu sgt sakit n pedih ulu hati jadi saya dah tak kisah dah pasal tu. Mkn ubat kejap elok kejap pedih balik..

Itu dulu. Tanggal 20 July 2012, sehari sebelum puasa aritu, saya admit di KPJ Kajang utk buat ujian scop (masuk kamera dlm perut)..bunyi mcm gerun kan. tapi ok je.
Doktor sahkan perut saya ada tompok2 merah yang banyak. Mcm melecet. Sekiranya dibiarkan boleh jadi ulser.

Tapi sekarang tidak lagi. Saya amalkan minum ESP+Meal Shakes+PD setiap sahur dan sebelum tido. Alhamdulillah..pedih perut semakin beransur hilang..dan saya rasa puasa kali ini lebih bermakna. Saya rasa lebih bertenaga juga.. Syukur kepada Allah yang telah menemukan saya dgn Shaklee.

Saya menjalani ibadah puasa kali ini tanpa rasa sakit pun seperti puasa2 sebelum ni. Alhamdulillah.

Saya akui saya hanya berikhtiar..selebihnya saya serahkan pada Allah dan bertawakal kepadaNya..insyaAllah..”
SufiahNoor Nordin[/box]

 

Kenapa Ramai Memilih Meal Shakes?

 

Kebaikan Meal Shakes

Kebaikan Meal Shakes

 

 

Hidangan yang lazat berperisa vanilla, berkhasiat serta mudah disediakan, pasti digemari oleh seisi keluarga!

• Sarapan segera yang berkhasiat

• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli

• Hidangan segera untuk para atlet

• Kudapan menarik pada bila-bila masa

• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

 

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

1 2