Category Archives: Shaklee

Cegah Ovarian Cyst

Apa itu Cyst?

 

Ovarian Cyst ialah kejadian di mana terdapat kantung berisi cecair di dalam ovari wanita.

Cyst bukanlah suatu penyakit. Ia satu ketumbuhan dalam ovari. Jadi kepada yang disyaki atau telah disahkan mempunyai cyst, jangan terlalu risau. 95% daripada cyst ialah tidak merbahaya.¹ Ia cuma kejadian semulajadi bagi wanita.

Selalu juga terjadi di mana seseorang itu tidak menyedari bahawa dia mempunyai cyst, kerana tidak terdapat simptom dan tidak rasa sakit di bahagian peranakan mahupun perut.

Bila kantung tersebut terlalu besar barulah seseorang itu merasa sakit – contohnya di perut, rasa kembung, dan cepat letih.

 

Cegah Ovarian Cyst ovary-ovulation

 

Simptom Cyst

Selalunya cyst tidak menyebabkan sebarang simptom. Tetapi apabila ia membesar, simptom-simptom berikut mungkin boleh berlaku:

» Kembung/sakit perut

» Sakit pinggul sebelum atau semasa period

» Sakit ketika bersama suami

» Sakit belakang atau peha

» Pening dan muntah

 

Cegah Ovarian Cyst

Sekali lagi saya ingin nyatakan, cyst ialah kejadian yang bukan luar biasa. Setiap kali kitaran haid, ovari akan membentuk gelembung yang mengandungi ovum. Selepas ovum ini dikeluarkan, gelembung ini akan mengecut. Tetapi ada juga yang terus membesar.¹

Proses ini bersifat semulajadi. Maka kita juga mampu mencegahnya melalui teknik atau terapi semulajadi.

 

Saya terpanggil untuk berkongsi dengan pembaca sekalian set Cyst Shaklee yang telah terbukti dapat mengecutkan cyst dalam rahim. Ada yang berjaya mengecutkan cyst dan tak perlu lagi membuat pembedahan.

Set tersebut terdiri daripada GLA Complex, Sustained Release Vita-C Plus, Carotomax dan Vita-E Complex.

Cegah Ovarian Cyst ovari set cyst shaklee

.

GLA Complex RM91.25
Sustained Release Vita-C Plus RM92.50
Carotomax RM74.00
Vita-E Complex RM149.00
Jumlah RM406.75

Penghantaran RM10/RM20(SS)

 

GLA Complex − Mengawal hormon Estrogen.

Sustained Release Vita-C Plus − Meningkatkan penyerapan nutrien.

Carotomax − Menghalang pembentukan sel kanser. Melindungi Epithelial – menggalakkan perkembangan normal dan sihat termasuk ovari dan pundi kencing. Menghalang jangkitan.

Vita-E Complex − Anti-oksida, dan mempertingkatkan kemampuan reproduktif.

 

 

Sejauh mana keberkesanan set cyst ini?

Setakat ini ramai yang telah berjaya. Mereka berjaya mengecutkan cyst sehingga tiada lagi simptom seperti di atas. Kitaran haid kembali normal mengikut jadual. Tak perlu risau lagi akan pembedahan.

Apa rahsia mereka? Makan mengikut jadual dengan konsisten, dan YAKIN!

“Apabila kamu sakit maka Dialah yang menyembuhkan.” Asy-Syu’araa’, 26:80

Dan petua asas tidak dilupakan − minum air kosong secukupnya. 1 liter untuk setiap 25kg. Jika berat 50kg, maka minum 2 liter sehari. Rujuk cara minum air kosong dengan konsisten.

Sinergi keempat-empat suplemen di atas akan menggandakan lagi keberkesanannya.

 

Kita merancang, dan Allahlah sebaik-baik perancang. Yang penting kita berusaha.

 

Hubungi kami untuk penerangan lanjut, cara penggunaan dan konsultasi PERCUMA.

 

Sekian. Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

 

¹ Dr. Zubaidi, Oktober 2010.

Cegah Jerawat Naik Waktu Period

Cegah Jerawat Naik Waktu Period

 

Tidaaakkkkk!!!

Jerawat datang lagi!

Macam iklan tora pulak. Hehe.

 

arghh Cegah Jerawat Naik Waktu Period

 

Situasi ni mungkin agak familiar buat sesetengah orang, tak kira sama ada lelaki atau wanita.

Gangguan hormon yang tidak stabil adalah antara punca terbesar naiknya bukit-bukau dan gunung-ganang di sekitar wajah kita.

 

 

Wajah yang sempurna adalah impian setiap insan. Jerawat yang naik walau hanya sebiji mampu membuatkan keyakinan seseorang pudar.

Kepada yang merasakan begitu, usah gusar. Mesti ada penawarnya. Cuma mungkin belum dijodohkanNya. 🙂

Mungkinkah sekarang waktunya?

 

Jom kita tengok apakah produk yang diperkatakan dapat mencegah jerawat ketika datangya period.

 

GLA Complex & ESP

cegah Jerawat naik waktu Period

GLA Complex sangat membantu dalam menstabilkan hormon. Laki-laki mahupun wanita.

Lelaki juga ada waktunya di mana hormon tidak stabil. Selalunya waktu memasuki alam remaja.

Muka saya juga pernah dipenuhi jerawat satu ketika dahulu. Seingat saya ketika umur 13-15 tahun. Muka penuh dengan jerawat. Kawasan yang ‘bersih’ hanyalah di bawah cermin mata. Saya pun tak tahu kenapa. ^^

 

ESP pula membantu mencantikkan kulit. Kandungan protein dalam ESP yang tinggi mempercepatkan proses pemulihan organ-organ, termasuk organ terbesar kita iaitu kulit.

Asid Amino dalam ESP penting untuk membina otot, kuku, rambut, kulit dan lain-lain.

 

Bonus dari set ini;

  • Mengawal hormon estrogen dan testosteron
  • Melambatkan menopaus
  • Menentang kanser
  • Membaiki inflamasi kulit
  • Menghalang komplikasi diabetes
  • Mencegah tambah berat badan
  • Memperbaiki tekstur rambut
  • Mencegah tekanan darah tinggi

 

Harga untuk set ini ialah RM241.25.

Hubungi kami untuk penerangan lanjut, cara penggunaan dan konsultasi PERCUMA.

 

Sekian. Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Usaha Ubati Kencing Manis

Ramai rakyat Malaysia yang menghidapi penyakit kencing manis (diabetes). Kalau tanya budak-budak pun mereka tahu penyakit kencing manis ni. Kata mereka, penyakit kena potong kaki. Budak-budak pun tahu kesan keburukan penyakit kencing manis. Inikan pula kita yang sudah dewasa.

Penyakit kencing manis boleh dikawal dengan cara berpantang. Amalan menjaga makan dengan betul mampu mengekalkan paras gula dalam darah.

Tetapi tak ramai yang dapat mengawal nafsu makan. Masing-masing takut nak mengubah gaya pemakanan yang telah diamalkan sejak kecil.

Pesan saya, berpadalah dalam menelan makanan kegemaran anda, lebih-lebih lagi yang memudaratkan kesihatan.

Rajin-rajinlah makan peria katak contohnya. Orang tua kata pahit itu ubat. Ya, petua itu memang benar!

Tapi kalau susah nak cari makanan sihat, antara alternatifnya ialah Vivix™. Vivix telah terbukti dapat membantu mengubati penyakit kencing manis.
Vivix ialah sejenis minuman botanik semulajadi yang selamat diminum hari-hari.

 

Bagaimana Vivix Bertindak?

 

1) Anti-penuaan tahap sel

Vivix melindungi dan membaiki sel-sel tubuh badan daripada serangan-serangan luar yang mampu merosakkan fungsi-fungsi sel.

2) Mengawal genetik

Melalui ujian klinikal, ramuan Vivix ditemui dapat mengaktifkan kawalan genetik yang melambatkan penuaan.

3) Menggalakkan pembentukan mitokondrion baru

Ini penting bagi pengeluaran tenaga sel-sel kita pada tahap optimum.

4) Merencatkan pembentukan protein AGE

Protein ini mampu merosakkan sel-sel tubuh badan. Ramuan resveratrol dari Anggur Muscadine dalam Vivix melambatkan pembentukan protein Advanced Glycation End Products (AGE).

Apa kata mereka?

 

vivix-testimoni

 

As you know, I am diabetic with all the problems that go along. One of my greatest fears is losing my legs as my grandfather lost his from diabetes. I suffered severe neuropathy in both my legs and feet. In addition to that, I had 3 stints put in my left leg last summer and was diagnosed with PAD. I was experiencing severe leg cramps nightly. Hardly a night went by when I wasn’t awakened by them and had to jump out of bed and walk around. This would happen several times a night. Since taking Vivix, I have not been awakened a single evening with a leg cramp. So wonderful! And I can feel my toes again. They no longer feel like wooden appendages down there. Bless Shaklee and Vivix! I now experience full nights of restful sleep.

 

– Cathi S. Lindall

 

 

kencing manis vivixVivix 150ml RM475. Tahan untuk sebulan.

 

Kita berusaha, Allah yang menyembuhkan.

Hubungi kami untuk konsultasi PERCUMA.

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Ubati Sakit Lutut dan Sendi

Anugerah Lutut

Dapat berjalan dengan baik adalah satu anugerah Allah yang tak dapat dinilai dengan wang ringgit.

Mungkin tak ramai yang menyedarinya. Tapi percayalah, kita akan menghargainya bila kita telah mula sakit lutut.

Kita akan menghargainya bila tak dapat berjalan jauh-jauh, tak dapat berjalan lama-lama, tak dapat berdiri lama-lama setempat. Bahkan nak duduk lama-lama pun membebankan.

 

Lutut kita perlu menganggung hampir keseluruhan berat badan kita. Jadi ‘engsel’ pada lutut kita perlu bekerja keras setiap hari.

Punca Sakit Lutut

Antara punca sakit lutut ialah;
– Badan besar
– Aktiviti lasak atau ekstrem
– Selalu membawa barang berat
– Kepala lutut lari
– Pernah membuat pembedahan lutut

 

Sakit lutut biasanya orang sebut cecair lutut berkurang.

Bahasa doktor pula menyebutnya sebagai tulang rawan (cartilage). Tulang rawan ini diselaputi cecair sinovial yang menjadi pelincir kepada pergerakan sendi, termasuk lutut.

Bila tulang rawan menyusut, maka tiada lagi pelincir atau kusyen kepada sendi-sendi kita.

 

Ubati Sakit Lutut

 

Sakit lutut boleh diubati dengan mengamalkan makanan yang dapat mengembalikan cecair sinovial pada sendi kita.

Bagaimana kita boleh mendapatkannya?

 

Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

Diadun dari ekstrak boswellia dan jagung, AJHT membantu anda;
– Menggalakkan pergerakan
– Meningkatkan fleksibiliti
– Maksimakan fungsi sendi dalam jangkamasa yang panjang
– Bergerak dengan selesa

 

Shaklee sendiri memberi jaminan anda akan merasakan perubahan dalam masa 5 hari.

Yakin, maka insyaAllah anda akan dapat hasil yang positif!

ubat sakit lutut dan sendi advanced-joint-health-nutrition

AJHT 60 tablet RM124

Omega Guard™

Dibuat dari minyak ikan terbaik, Omega Guard membantu anda memelihara fungsi sendi (arthritis) iaitu paras asid lemak Omega-3 larut dalam tisu rawan.

Ia mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tulang rawan.

Juga mencegah arthritis, dan memelihara fungsi sendi dan gout dengan berkesan.

Bacaan lanjut tentang Omega Guard di sini.

Vitamin Anak Pintar Cerdas omega-guard-heart UBATI SAKIT LUTUT DAN SENDI

Omega Guard 90 kapsul RM136

Ostematrix

Sumber kalsium hebat dengan kadar penyerapan setinggi 99%.

Ini membantu menguatkan tulang, yang mana membantu kita mengurangkan sakit lutut dan juga tulang dan sendi lain.

Tepat dengan kegunaannya, Ostematrix bukan sekadar kalsium — tetapi formulanya lengkap dengan magnesium, fosforus, vitamin-D, zink, kuprum, manganese dan boron — membantu;
– Menguatkan tulang
– Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas
– Pengalkalian tubuh
– Hindari tulang retak dan osteoporosis

ubati sakit lutut dan sendi oste-matrix-bones

Ostematrix 120 biji RM61

Saya sarankan pengambilan ketiga-tiga produk ini untuk kesan optimum.

Pemuliharaan tulang rawan oleh AJHT, dicampur dengan minyak ikan terbaik, dan struktur tulang diperkuat dengan Ostematrix — dengan izin Allah — sakit lutut kita bakal sembuh.

Set untuk ketiga-tiga produk ini berharga RM321. Jauh lebih murah berbanding kos pembedahan.

Hubungi kami untuk konsultasi PERCUMA.

Juga boleh klik link ini untuk pembelian segera secara online.

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Berkesan ke suplemen?

Suplemen merupakan makanan tambahan. Bukan bermakna anda tak perlu makan makanan yang lain. Tetapi hanya perlu ambil suplemen sahaja ya. Mestilah jawapannya tidak!

image

Berkesan ke suplemen?

Suplemen adalah pelengkap nutrisi harian anda. Makanan asas yang lain perlu diambil untuk memberikan nutrisi kepada badan kita. Suplemen akan ‘topup’ mana-mana zat yang kurang dalam badan kita.

Ada yang bertanya. Berkesan ke suplemen ini? Boleh jamin ke berkesan?

Berikut adalah cara untuk memastikan suplemen yang anda ambil berkesan.

Berkesan ke suplemen?

1) Ambil suplemen yang bersesuaian dengan masalah yang anda hadapi.
– jika anda mempunyai masalah sakit kepala, ambil suplemen yang dapat membantu mengurangkan sakit kepala anda. Jangan pula ambil suplemen untuk mengurangkan berat badan pula ya. 😉

2) Minum air kosong secukupnya.
– pastikan anda minum air kosong sekurang-kurangnya 3 liter sehari. Ini dapat membantu penyerapan suplemen anda ke atas tubuh badan.

3) Cara makan yang konsisten.
– anda mestilah konsisten makan suplemen anda. Pastikan anda tidak skip ye mengikut jadual.

4) Kurangkan pengambilan minuman yang berkafein.
– jika anda mengambil minuman yang berkafein selalu, ianya akan menggangu kadar penyerapan suplemen anda.

1 2 3 4 11