Category Archives: Shaklee

Cara Mengatasi dan Mengurangkan Bengkak Susu

Cara Mengatasi dan Mengurangkan Bengkak Susu

 

Bagi ibu-ibu yang menyusu, bengkak susu bukanlah perkara asing.

Bengkak susu biasanya terjadi bila demand susu kurang.

Maknanya susu dihasilkan lebih dari apa yang diminum bayi.

 

penawar atasi cara mengatasi bengkak susu

 

Jika tidak menyusu untuk beberapa ketika, breast ibu akan mengeras dan membengkak. Ya Allah… sakitnya bukan kepalang. Ada yang demam bila bengkak susu. Pengalaman saya sendiri, sakit sungguh. Tak senang duduk pun ada. Nak baring rasa sakit, nak berdiri rasa sakit, nak duduk pun rasa sakit.  Mana taknya, breast rasa keras dan bengkak macam batu. (OK.Ni hyperbola) Tapi betul ye. Siapa yang pernah alami bengkak susu memang perit rasanya.

Jadi nak taknak, memang kena selalu susukan anak. Kalau tak dapat nak susu anak, pamkan susu keluar. Atau picit sahaja di puting untuk keluarkan susu yang berlebihan. Kita boleh tuam dengan kain yg direndam air panas untuk keluarkan susu.

Para suami sila fahami kejadian ini.

 

Cara Mengatasi dan Mengurangkan Bengkak Susu

 

Jika dah susukan anak, tapi masih tak surut bengkaknya, apa yang boleh kita buat?

Selain dari pam keluar atau picit puting supaya susu keluar, kita boleh amalkan makan Lecithin.

Ya, Lecithin bukan sahaja membantu membakar lemak tetapi dapat membantu mengurangkan bengkak susu!

penawar atasi cara mengatasi bengkak susu lechithin

Anda boleh cuba amalkan lecithin jika bengkak susu anda berlarutan. Banyak testimoni yang saya dapat mengatakan bahawa lecithin dapat mengatasi bengkak susu. Alhamdulillah dengan izin Allah.

Ada juga petua orang-orang terdahulu sebagai cara Mengatasi dan Mengurangkan Bengkak Susu seperti menggunakan sayur kobis dan diletakkan pada breast. Mungkin anda boleh cuba.

Jika anda mempunyai petua lain atau Cara Mengatasi dan Mengurangkan Bengkak Susu yang anda buat dan menjadi, jom kongsi dengan kami! Perkongsian anda kami sangat hargai!

Hubungi kami sekarang untuk pembelian/info lanjut tentang Lecithin. Call/SMS/Whatsapp 013-356 4876.

Atau klik link ini untuk beli secara online sekarang!

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Atasi Darah Tinggi Tanpa Ubat

Atasi Darah Tinggi Tanpa Ubat

 

Darah tinggi adalah antara penyakit yang paling popular di Malaysia. Dan di dunia juga barangkali.

Pemakanan dan gaya hidup yang tidak sihat adalah antara penyumbang terbesar kepada penyakit ini.

Dahulu kita sering jumpa golongan emas ke hospital untuk mendapatkan ubat darah tinggi.

Tetapi kini, golongan muda juga mengalami situasi tersebut.

 

atasi darah tinggi tanpa ubat shaklee garlic omega guard alfalfa

 

Pesakit perlu makan ubat yang diberikan hari-hari. Selalu juga saya jumpa golongan veteran yang terpaksa makan ubat darah tinggi sehingga hari-hari terakhir mereka.

Persoalan timbul di fikiran saya. Adakah itu ubat? Ubat sepatutnya mengubati. Bermakna kita tidak sepatutnya berubat untuk selamanya.

Jika hari-hari kita perlu makan ‘ubat’ tersebut, maka ia bukanlah ubat. Tetapi hanya mengawal pesakit dari menjadi lebih kronik.

 

Usahalah mencari ubat sebenar kepada penyakit ini. Yang dapat menjadi penawar kepada darah tinggi.

 

Anda juga boleh dapatkan set darah tinggi Shaklee. Ramai yang telah berjaya mengawal darah tinggi selepas makan set tiga serangkai ini. (Bukan penyakit tiga serangkai OK. 🙂 )

Garlic Complex, Omega Guard & Alfalfa Complex. Set 3 produk ini berharga RM237.25.

(Harga di atas untuk set bersama Alfalfa (Small) 330 tablet, bukan large 700 tablet seperti dalam gambar).

 

Set Darah Tinggi Shaklee atasi darah tinggi tanpa ubat

 

Garlic Complex membantu merendahkan tekanan darah, dan menurunkan kolesterol.

Omega Guard, minyak ikan terbaik, mencegah saluran darah sumbat dan strok.

Alfalfa Complex mencuci darah dan hati, menyingkirkan lemak dan kolesterol, dan mencegah artritis.

 

Bismillah. Klik sini jika anda ingin mengawal darah tinggi anda. Kita ikhtiar, kepada Allah kita berharap.

 

Jika anda mempunyai dana lebih, boleh pilih untuk berubat dengan Vivix.

Ikuti link ini untuk bacaan lanjut tentang Vivix dan membuat pembelian online.

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

 

Cara Atasi Kembung Perut

Cara Atasi Kembung Perut

 

Kembung perut. Anda pernah alaminya? Memang rasa tak selesa kan?

Kalau diurut memang bottt bott je bunyinya. Kalau ada suami, boleh lah suami urutkan. Kalau yang tinggal keseorangan tu, siapa pula yang nak urutkan ?

Ada pelbagai cara atasi kembung perut. Contohnya mengurut, makan herba-herba tertentu yang boleh menghilangkan kembung perut.

 

kembung perut peppermint ginger plus shaklee bloated stomach

 

Cara atasi kembung perut dengan pengambilan herba:

 

1) Daun pudina

Khasiat :

– memberi rasa ketenangan kepada otot perut.

– dapat membantu proses penghadaman.

– dapat membantu melegakan sakit pedih ulu hati, gastrik dan cirit-birit.

– rasanya sedap, sejuk dan menyegarkan.

Sebab tu saya suka beli teh arab sebab selalu diletakkan daun pudina. Sedap sangat. Rasa fresh! Rasa macam makan ubat gigi. Hehe (macam penah makan ubat gigi plak)

 

2) Halia

Khasiat :

– Dapat membantu melegakan rasa ketidakselesaan perut dan usus, rasa mual atau loya.

– Sangat membantu melegakan rasa mabuk laut atau dalam perjalanan di darat.

 

3) Pokok adas (Jintan manis)

Khasiat :

– Dapat membantu melegakan kembung perut.

 

4) Cekur manis

Khasiat :

– Membantu dalam memberi kelegaan kepada masalah pencernaan.

 

Macam banyak pula herba yang perlu dimakan kan? Bagi mereka yang tak dapat nak makan herba-herba di atas sebagai salah satu cara atasi kembung perut, anda boleh mengambil suplemen seperti Peppermint-Ginger Plus Shaklee. Kandungan herba-herba di dalam setiap tablet Peppermint-Ginger Plus dapat membantu memberi kelegaan kepada perut anda. Tak perlu anda mengunyah herba-herba di atas. Hehe.

Mudah bukan? InsyaAllah masalah kembung perut anda dapat diatasi. Masalah loya, gastrik, mabuk laut dan masalah penghadaman juga sangat disyorkan untuk mengambil Peppermint-Ginger Plus ini.

Sekian. Saya doakan anda semua sentiasa sihat untuk terus dapat beribadat kepada Allah.

 

Macam ni la rupa Peppermint Ginger Plus Shaklee;

shaklee peppermint-ginger-plus kembung perut

Sebotol berharga RM45, mengandungi 90 tablets. Klik gambar atau link ini untuk dapatkannya sekarang.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

 

Testimoni Nutriferon

Testimoni Nutriferon

 

Anak kedua saya, Muhammad baru berusia 2 bulan 3 minggu hari ini. Alhamdulillah. Kisahnya, sewaktu dia baru sebulan, dia diserang batuk berkahak dan selsema. Ya Allah… Bunyi batuknya yang berkahak itu sepertu batuk orang dewasa. Takut jugak saya dengar. Setiap kalu dua batuk, rasa macam nak korek kerongkong dia bagi keluar semua kahak yang ada. Kesian sangat dengan Muhammad waktu tu. Dengan selsema yang meleleh-leleh. Dugaan buat saya sebagai ibu.

Saya ikhtiar dengan mengambil Nutriferon Shaklee. Sehari saya ambil 1 sachet dan 2 biji Sustained Release Vitamin-C yang dipatahkan dulu sebelum makan. Saya amalkan selama mana Muhammad batuk dan selsema. Tau-tau hari ke4 atau ke5 , batuk dan selsema Muhammad dan lega. Alhamdulillah. Saya pun tak sedar bila hingusnya dah tak ada. Hehe. Bila Muhammad dah tak batuk, saya pun baru sedar “Eh! Muhammad dah tak batuklah”, saya cakap pada suami ketika itu.

Pada masa yang sama, anak sulung saya Khadijah juga mengalami selsema. Kami berikan dia Nutriferon juga. Dia sangat sukakannya sehingga kami terpaksa sorokkan bekas Nutriferon dari dia. Dia suka sangat dengan rasa Nutriferon tu. Hari-hari dia minta. Huhu… Alhamdulillah Khadijah pun baik cepat. Dan sampai sekarang kami masih sorokkan Nutriferon dari dia. Kalau tak, mengamuk dia nak Nutiferon.

Nutriferon membantu meningkatkan imuniti badan seseorang. Sebab itu bila demam, saya ikhtiar dengan Nutriferon. Dengan izin Allah,  demam pun lega.

Ibu yang lepas bersalin juga disarankan untuk mengambil Nutriferon supaya dapat meningkatkan imuniti badan kita. Selepas bersalin, badan menjadi lemah dan mudah diserang pelbagai penyakit. Nutriferon juga dapat membantu mengurangkan rasa sakit selepas bersalin. InsyaAllah.

Ini testimoni Nutriferon yang saya sendiri rasa. Banyak lagi testimoni Nutriferon yang boleh anda semua perolehi dari carian google.

 

Testimoni Nutriferon Shaklee

Nutriferon Shaklee, mengandungi 30 sachet * 1.2g. RM181.25

Ingin dapatkan sekarang? Klik link ini.

 

 

Sekian.

Selamat mencuba Nutriferon.  Rasa sedap, badan sihat!!

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

 

Bagaimana Merawat Bayi Batuk Kahak

Muhammad sudah hampir 3 bulan. Alhamdulillah dia membesar dengan sihat. Pertumbuhan badan pun semakin baik. 2 bulan beratnya mencecah 6.5kg. Sewaktu lahir, Muhammad hanyalah seberat 3.2kg. Alhamdulillah..thumma alhamdulillah.

Sewaktu Muhammad berusia sebulan setengah, dia diserang batuk berkahak. Batuknya bunyi seperti orang dewasa batuk. Kahak berapa gram tak tahulah ada di kerongkongnya.

Muhammad juga sering tersedak. Tengah tidur nyenyak, tiba-tiba dia tersedak. Seperti ada sesuatu di tekak.

Risau saya dibuatnya.

Kebetulan Muhammad lahir dan sebulan selepas tu raya Aidilfitri. Tau sajalah beraya di sana sini. Jadi superstar la Muhammad. Semua pakat nak cium dia. (Termasuk ibu ayah dia yang geram tengok pipi Muhammad. Hehe..)

 

Bagaimana Merawat Bayi Batuk Kahak

 

Saya berjumpa doktor homeopathy. Tapi Muhammad luah je ubat yang disuap. Rasa ubat homeopathy ni tawar je. 3-4 kali je dia makan ubat tu. Kemudian, saya ikhtiar cara lain bagaimana merawat bayi batuk kahak.

Saya Google.

Macam-macam ada. Teknik stim lah. Macam-macam ada yang boleh dicuba. Kalau ke klinik, mungkin akan disedut kahak. Saya tak sanggup. Huhu..

Saya ambil Nutriferon Shaklee sehari 1 sachet, dan 2 biji Sustained Release Vita-C yang dipatahkan dahulu sebelum telan. Kemudian saya sapukan krim Herba Tropika pada dada Muhammad.

SR vita-c-plus

Saya buat kaedah ini selama 3-4 hari.

Testimoni Nutriferon Shaklee

Alhamdulillah, kesannya cepat. Batuk Muhammad dah ok. Tak ada kahak dah. Saya rasa lega sangat. Kalau tak, malam-malam memang Muhammad susah tidur sebab diganggu oleh kahak dan hingus. Nafasnya terganggu.

Bagaimana merawat bayi batuk kahak banyak caranya. Anda semua mungkin mempunyai cara lain yang anda amalkan. Anda boleh kongsikan cara bagaimana merawat bayi batuk kahak dengan kami dan pembaca-pembaca lain di ruangan komen. Kami sangat menghargainya.

Ok, kesimpulannya kita hindarilah dari membawa bayi ke tempat-tempat awam ya. Lain orang lain penyakit yang dibawanya. Kalau boleh elakkanlah. Dan jangan kerap cium bayi kita terutamanya bila kita selsema, demam, atau batuk. Takut berjangkit pula.

 

Sekian.

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

 

 

1 3 4 5 6 7 11