Category Archives: Shaklee

Tidak Perlu Berpantang Lagi

Ramadan baru-baru ini merupakan sebuah Ramadan yang cukup bermakna buat kami sekeluarga.

Ramadan kali ini kami lalui dengan seorang ahli baru – seorang anak lelaki yang dilahirkan kira-kira 2 minggu sebelum puasa.

Saya sekali lagi diberi tugas mengimamkan solat tarawih di surau Kulim Square. Alhamdulillah berjaya mengemudi jemaah sebulan penuh dengan 8 rakaat tarawih setiap malam, berseorangan. Bacaan Al-Quran dalam solat berjaya dibaca hampir separuh Al-Quran.

Mungkin bacaan ini tidak sebanyak imam-imam di tempat lain. Tetapi tidak dinafikan, tugas ini agak mencabar. Kesihatan yang baik adalah sangat diperlukan.

Format program Surau Al-Islah Kulim Square mungkin agak berbeza dengan kebiasaan surau. Atas keputusan bersama, surau kami melakukan solat tarawih sejurus selepas solat sunat ba’diah Isyak, diikuti 3 rakaat witir. Selesai semua solat barulah disambung slot tazkirah.

Tazkirah di penghujung malam agak menguji ketahanan mental dan fizikal jemaah. Kadang kala agak ramai yang ‘tunduk patuh’ sepanjang tazkirah. Tuan Imam tak kurang juga cabarannya.

Jadi saya cuba memasukkan dos Vita-Lea semasa berbuka puasa. Multivitamin Vita-Lea memang telah menjadi makanan harian kami sejak tahun lepas.

Kesannya hebat! Saya kekal segar dengan kepala tegak sehingga selesai tazkirah. Dan masih bertenaga membawa jemaah bertadarus Al-Quran yang selalunya selesai sekitar jam 12 tengah malam.

Keesokannya saya berkongsi cerita dengan Pak Long, dan saya berikan kepadanya 2 tablet Vita-Lea – sebiji dimakan sewaktu berbuka puasa dan sebiji lagi untuk sahur.

 

VitaLea Dokong

 

Besoknya, Pak Long datang kepada saya dan mengatakan bahawa beliau tidak lagi sakit lutut.

Pak Long bersama beberapa jemaah lain masing-masing terus mendapatkan sebotol Vita-Lea dari saya, supaya dapat lebih aktif beramal dan beribadat di bulan yang mulia tersebut.

*

*

*

Tidak Perlu Berpantang Lagi.

 

Baru-baru ini, ketika bermesra dengan ahli kariah, Pak Long mengadu sesuatu kepada saya.

Beliau kini cukup berselera makan! Sekali makan siap boleh tambah.

Kalau dulu berkira-kira untuk makan buah dokong, takut ‘tangkap urat’, kini katanya boleh makan puas-puas.

“Sebakul pun boleh habis!”, ujar Pak Long.

Sejak mengamalkan Vita-Lea, Pak Long semakin cergas. Dan yang paling penting, tidak perlu berpantang lagi.

 

Alhamdulillah..satu anugerah yang besar apabila dapat membantu saudara lain. Saya hanya berkongsi apa yang saya rasa bagus bagi diri saya dan orang lain.

 

Melalui pembacaan saya, Vita-Lea adalah multivitamin yang dapat membantu mengekalkan kesihatan badan secara keseluruhan.

Semua orang pun boleh berVita-Lea! 🙂

Bacaan lanjut tentang Vita-Lea disini.

 

Vita-Lea - Tidak Perlu Berpantang Lagi

 

 

Klik link ini untuk memesan Vita-Lea secara online sekarang.

RM88.75, 120 tablet. Makan 1-2 tablet sehari.

 

 

 

 

 

Sekian.

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

 

Kolesterol Turun Selepas Makan Phytocol-ST

Kolesterol Turun Selepas Makan Phytocol-ST

 

Fakta mengatakan bahawa lebih 30% rakyat Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi. (NST, April 2014)

Ya, lebih 10 juta orang!

 

Kenapa?

Antara faktor terbesar adalah pemakanan.

Makanan yang popular di Malaysia kebanyakannya berkolesterol tinggi. Contohnya Nasi Lemak, Roti Canai, Mee Goreng, Satay, Nasi Goreng Daging Merah dan sebagainya.

 

Tak ramai yang sedari bahawa kolesterol tinggi adalah merbahaya. Ia akan menyumbat salur darah, yang mana akan membawa kepada sakit jantung dan strok.

Lebih bahaya adalah kita tak sedari kita berkolesterol tinggi. Anda mungkin berasa sihat sedangkan dalam masa yang sama kolesterol anda tinggi!

Jadi, untuk mengetahui tahap kolesterol, mahu tak mahu, anda mesti buat pemeriksaan darah.

Ingat, prevention is always better than cure.

 

Kolesterol Turun Selepas Makan Phytocol-ST

 

Berbalik kepada topik entri ini, saya ingin kongsikan satu testimoni pengguna Phytocol-ST.

Pemuda berusia 38 tahun. Biar gambar di bawah bercerita.

 

Kolesterol Turun Selepas Makan Phytocol-ST

Klik untuk besar

 

Satu penurunan yang hebat!

Kolesterol LDL menurun dari 129 kepada 101 mg/dl, bersamaan 3.4 kepada 2.6 mmol/l.

 

Dan lebih hebat, apa yang diamalkan ialah makanan tambahan semulajadi – Shaklee Phytocol-ST.

Bukan ubat yang mengandungi drugs.

Jadi tak perlu risau tentang kesan sampingan. Boleh dimakan oleh belia sehinggalah kepada warga emas.

 

Kolesterol Turun Selepas Makan Phytocol-ST

 

 

 

Kolesterol Turun Selepas Makan Phytocol-ST

 

 

Dapatkan Shaklee Phytocol-ST pada harga RM197.

 

√  Tiada perisa, pewarna, pemanis, atau pengawet tambahan

√  Sentiasa berkesan

√  Disahkan halal

 

 

 

 

 

 

Saksikan kolesterol anda turun selepas makan Phytocol-ST.

 

Nak rasa perbezaan Shaklee?

Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan, khidmat nasihat & konsultasi PERCUMA.

Daftar keahlian Shaklee? Klik Sini.

 

Saif Khalid/Nurbahiah Mohd Isa
013.200.2850/013.356.4876
Shaklee Independent Distributor

 

 

Set Kesuburan Lelaki

Set Kesuburan Lelaki

 

Musim cuti sekolah macam sekarang ni selalunya memang banyak jemputan kenduri.

Di Malaysia, cuti sekolah adalah sinonim kepada kenduri kahwin.

 

Ramailah yang mencari set kesuburan, baik lelaki mahupun perempuan.

Yelah, ramai yang berkahwin inginkan cahaya mata, kalau boleh secepat mungkin. hehe..

 

Begi lelaki, seperti perempuan, juga mementingkan kesihatan dan kesuburan. Jika subur, cepatlah boleh dapat anak sebagai penyeri hidup. Dengan izin Allah yang maha Pemberi.

 

Tinggi mana pun ego lelaki, walaupun tak suka orang kata dia ‘tak kuat’, senyap-senyap dia Google juga set kesuburan @ suplemen kelelakian. ehem ehem..

Itu fitrah, usah dipertikaikan. Satu usaha yang bagus.

Nabi pun galakkan kita meramaikan umatnya kan. 🙂

 

Set Kesuburan Lelaki

 

Set Kesuburan Lelaki Shaklee

Terdiri daripada suplemen berikut;

Zinc Complex, Vita-E Complex & CoQ Health™ Plus.

Kenapa digandingkan 3 suplemen ni? Jom pakat baca kelebihan mereka.

 

Zinc Complex 120biji RM33.75

  • Menghasilkan sperma yang sihat
  • Memekatkan air mani

Zinc

 

Vita-E Complex 120biji RM149.00

  • Meningkatkan bilangan sperma
  • Meningkatkan kemampuan seksual
  • Melindungi jantung

Vita-E

 

 

CoQ Health™ Plus 30biji RM124.00

  • Mengoptimum fungsi jantung
  • Jantung sihat sangat membantu pasangan di ranjang

Bacaan lanjut mengenai CoQ Health ™ Plus di sini.

COQHealth Plus2

 

 

Bagi teruna yang akan mendirikan rumah tangga dalam masa terdekat, Set Kesuburan Lelaki Shaklee sedang melambai-lambai. ^_^

 

Nak rasa perbezaan Shaklee?

Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan, khidmat nasihat & konsultasi PERCUMA.

Daftar keahlian Shaklee? Klik Sini.

 

Saif Khalid/Nurbahiah Mohd Isa
013.200.2850/013.356.4876
Shaklee Independent Distributor

 

 

Shaklee Collagen Powder. Kulit Lebih Sihat Awet Muda

Shaklee Collagen Powder. Kulit Lebih Sihat Awet Muda

 

Serbuk Kolagen Shaklee mula diperkenalkan pada tahun 2012.

Lambatnya?

Mungkin agak lambat, tapi kemunculannya di pasaran Malaysia mampu menggugat pengeluar kolagen yang sedia ada.

Kenapa?

Shaklee terkenal dengan produknya yang sentiasa berkesan.

Telah bertapak di Malaysia lebih 20 tahun, ramai yang telah yakin akan keberkesanan produk Shaklee.

Anda pernah makan Shaklee dan tak rasai perbezaannya? Hubungi kami sekarang. Mungkin ada yang tak kena dengan tatacara penggunaannya.

 

Shaklee Collagen Powder. Kulit Lebih Sihat Awet Muda

 

Shaklee Collagen Powder. Kulit Lebih Sihat Awet Muda

 

Setiap hidangan serbuk kolagen Shaklee mengandungi 4,000mg sisik ikan merah. Kolagen dari sisik ikan merah adalah kolagen yang berkualiti tinggi.

Ia juga dicampur dengan tujuh bahan sokongan iaitu;

  • Ekstrak biji benih Camellia Japonica
  • Ekstrak Pfaffia
  • Kolagen ikan
  • Ekstrak kerang
  • Lactobacilus Acidophilus
  • Vitamin-C
  • Vitamin-B

 

Khasiat utama Collagen Powder Shaklee?

  • Menyokong pembentukan kolagen – menegangkan kulit, menganjalkan kulit dan melembutkan kulit
  • Mengecil liang pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan
  • Kulit lebih putih dan licin
  • Kuku tumbuh dengan lebih kuat
  • Rambut lebih tebal dan bersinar
  • Menegang dan menganjal payudara
  • Menguatkan tulang
  • Baik untuk mata

Shaklee Collagen Powder. Kulit Lebih Sihat Awet Muda

 

Bagi yang tak biasa dengan kolagen Shaklee, rasanya agak hanyir.

Tapi kalau tak hanyir bukanlah namanya kolagen kan. 🙂

Atau pun kalau tak hanyir, komposisi kolagen dalam produk itu adalah sangat rendah.

Tepuk dada, tanya iman, nak bagi kulit sihat? Tutup hidung, telan. Burp.

Terbukti Berkesan!

[box type=”info”] Serbuk kolagen Shaklee terbukti berkesan memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Kajian mendapati tekstur keseluruhan kulit menjadi lebih baik dengan peningkatan sebanyak 71% dalam masa 8 minggu. [1][/box]

 

Dan yang paling penting, berat molekular Collagen Powder Shaklee adalah sangat rendah. Sekitar 1000Dalton! Lagi rendah, lagi mudah diserap oleh tubuh badan kita.

Tak guna kalau minum yang beribu-ribu mg kolagen tapi Daltonnya tinggi tau.

 

Kenapa anda perlu pilih Collagen Powder Shaklee?

√  Mudah dibawa ke mana sahaja

√  Mudah larut dalam air

√  Ramuannya 100% asli, semulajadi dan selamat. Tiada gula, pengawet, pewarna.

√  Boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda, termasuk jus buah, ESP ataupun Meal Shakes.

 

[1] A Study on Usefulness of Orally Administered Collagen Peptides Derived from Edible Marine Fish Scales on Human Skin and Hair. Yuzo Fujimoto et al. FRAGRANCE JOURNAL, May 2007. 

Nak rasa perbezaan Shaklee?

Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan, khidmat nasihat & konsultasi PERCUMA.

Daftar keahlian Shaklee? Klik Sini.

 

Saif Khalid/Nurbahiah Mohd Isa
013.200.2850/013.356.4876
Shaklee Independent Distributor

 

 

Cara Daftar Ahli Shaklee

Cara Daftar Ahli Shaklee

 

Selamat datang kepada pembaca setia ummukhadijah.com.

Kepada pembaca yang dihormati, di sini kami akan membimbing kalian untuk daftar menjadi ahli Shaklee di bawah kelolaan dan penyeliaan kami.

Harus diingati, pemilihan pengedar untuk proses pendaftaran adalah kritikal. Ia sangat mempengaruhi perjalanan anda dalam dunia Shaklee.

Tak kira sama ada hanya ingin menggunakan untuk diri sendiri atau yang ingin berniaga.

 

Pengedar Shaklee yang bertanggungjawab adalah mereka yang;

  1. Memberi konsultasi cara pemakanan suplemen dan vitamin secara menyeluruh
  2. Follow-up anda dari semasa ke semasa berkenaan pemakanan/penggunaan produk Shaklee
  3. Memberi tunjuk ajar dan bantuan kepada anak didik yang ingin menjadikan Shaklee sebagai mata pencarian

Cara Daftar Ahli Shaklee

 

Untuk menjadi pengedar Shaklee seumur hidup, anda boleh mendaftar dengan hanya RM65. Ya, seumur hidup!

(Tambah RM10 untuk Semenanjung atau RM20 untuk Sabah/Sarawak bagi penghantaran Opportunity Kit)

 

Atau anda juga boleh mendaftar PERCUMA jika anda membuat pembelian sekurang-kurangnya 200UV (~RM660) dalam satu transaksi.

 

Untuk pengiraan UV, boleh rujuk gambar di bawah.

Nota: Harga yang dipaparkan adalah harga retail. Harga ahli sudah pasti lebih murah. 😀

 

Cara Daftar Ahli Shaklee

 

Cara Daftar Ahli Shaklee

 

F.A.Q.

1. Perlukah maintain point?

Anda tak perlu maintain point untuk mengekalkan keahlian Shaklee jika hanya menggunakan secara personal. Jika tidak membeli dalam beberapa bulan pun anda masih ahli Shaklee yang sah.

Jika pembelian bulanan anda melebihi 150UV, anda akan mendapat bonus di pertengahan bulan berikutnya. 😀

2. Bolehkah saya daftar sendiri di cawangan Shaklee berdekatan saya?

Boleh. Hanya berikan ID kami 945467 ketika mendaftar. Maklumkan kami sesudah mendaftar, kami akan bimbing anda untuk menjadi lebih sihat. Anda juga akan bersama team kami untuk memulakan perniagaan hebat Shaklee!

 

3. Bagaimana untuk saya membeli produk Shaklee?

Sebaik sahaja anda selesai mendaftar, anda akan diberi ID eksklusif. Anda boleh terus membuat pembelian sama ada di cawangan berdekatan, atau hanya secara online di Shaklee Online System.

Anda boleh membuat pembelian di mana sahaja dan bila-bila sahaja. 24 jam sehari, 7 hari seminggu.

 

4. Apa kelebihan menjadi ahli Shaklee?

Banyak kelebihannya. Anda bakal mengubah hidup anda kepada yang lebih baik selepas bertukar kepada Shaklee!

Sila rujuk artikel kami yang lepas;

–>  Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee.

–>  Kenapa Saya Join Shaklee.

 

5. Saya ingin daftar sekarang! Bagaimana?

Bank-in RM75 (Opportunity Kit akan dihantar terus ke rumah anda) kepada salah satu akaun di bawah;

CIMB 07370002391204 (Saif Ar-Rahman Khalid)
Maybank 1520 3154 9854 (Nurbahiah Mohd Isa)

SMS/WhatsApp 013.356.4876 maklumat berikut;

Butiran bayaran (nama bank, amaun, masa, tarikh):
Nama Penuh:
IC:
Alamat:
No. Telefon Bimbit:
Emel:
No. Akaun Peribadi (untuk bonus):
Nama Bank:
Nama Pasangan (jika ada):
IC Pasangan (jika ada):

Kami akan bersama anda secepat mungkin.

 

Akhir kata, bertindaklah sekarang untuk kehidupan yang lebih baik. Fast Action, Fast Result!

ANDA tersenyum lebar, KAMI puas hati. 😀

Kami menantikan ANDA menjadi sebahagian keluarga Shaklee kami.

 

 

Saif Khalid/Nurbahiah Mohd Isa
013.200.2850/013.356.4876
Shaklee Independent Distributor

 

1 4 5 6 7 8 11