Category Archives: Shaklee

Sembuh dan Sihat Dengan Vivix

 

Assalamualaikum w.b.t.

Tiada apa yang lebih menggembirakan daripada melihat orang yang tersayang dapat sembuh dan sihat menjalani kehidupan seharian.

Kesihatan untuk apa? Tak lain tak bukan untuk kita beramal soleh, buat bekalan kita di akhirat nanti. Kehidupan yang abadi.

Apa yang nak saya kongsikan kali ini ialah beberapa testimoni pengguna Shaklee Vivix. Mereka telah sembuh dari macam-macam penyakit.

Ya, Vivix adalah produk Shaklee yang paling mahal. Killer produk dari Shaklee. Kalau nak banding dengan kesihatan ataupun kos pembedahan, Vivix boleh dikatakan sangat murah. Tak sampai RM500 pun. Manfaatnya? Jom kita tengok testimoni depa..

 

[box] [Testimoni Vivix] Ibu kesayangan yang diserang strok dan lumpuh sebelah badan telah boleh berjalan selepas 7 hari mengambil Vivix Shaklee. Hari pertama minum sesudu jari tangan ibu dah boleh gerak, hari kedua kaki ibu pula boleh gerak. Dan hari ni ibu dah boleh bangun dan berjalan sendiri. Ya Allah syukur ke hadratMu.

– Puan Wan Zainab[/box]

 

Testimoni pesakit kencing manis. Klik gambar untuk besarkan.
vivix testimoni

 

Antara kebaikan Vivix:

Manfaat Vivix

 

 

– Memperbaiki DNA

– Memperbaiki tenaga sel

– Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi

– Menggalakkan penuaan yang sihat

– Membantu mengelakkan kanser

 

Sebotol Vivix mengandungi 150ml. Minum sesudu teh sehari. Boleh tahan selama sebulan.

Ingin cuba Vivix Shaklee? Dapatkannya dari kami sekarang. COD sekitar Kulim, dan penghantaran ke seluruh Malaysia.

 

Boleh juga beli online dengan klik link ini sekarang.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Shaklee Collagen Powder

Assalamualaikum w.b.t

Kecantikan sememangnya tak dapat diisahkan dengan wanita. Ibarat lirik dan lagu. Chewaah~! Tipu lah kalau cakap ” aku tak kesah tak cantik pun takpe”  TIPU ok! Wanita mesti nak cantik! Yang belum berkahwin nak cantik sebab belum dapat pasangan hidup. hehe.. Yang dah berkahwin, nak mantain kecantikan untuk suami. (Malah ada yg takut kalau tak cantik, nanti suami cari lain) OH tidak!

Demi kecantikan, wanita sanggup menghabiskan ribuan ringgit semata-mata untuk kelihatan cantik, gojes mojes, mulus. kan? Dan ada yang lebih ekstrem, sanggup tahan sakit buat laser lah, bedah lah, cucuk tang sini, tang sana, semata-mata untuk CANTIK!

Sebenarnya, ada cara yang lebih berbaloi untuk kita kekal cantik. Selain mengamalkan pemakanan yang sihat, senaman dan minum air kosong setiap hari, kita juga boleh mangambil kolagen untuk kecantikan kulit. Kulit adalah organ TERBESAR di badan kita. YA, terBESAR! Jadi, ruuuuugi lah kalau kita mensia-siakan kurniaan Allah ini. Bila kulit sihat, tak kusam, kita bertambah keyakinan, lebih bersemangat untuk bekerja dan melakukan ibadah, lebih ceria dan gembira. Kalau kulit kusam, monyok je kita kan? Kali ini, Bahiah nak memeperkenalkan anda semua dengan kolagen dari Shaklee. JOM kita tengok!

 

Kenapa perlu kolagen?

  1. Semakin meningkat usia, proses penuaan juga berlaku & tubuh menghasilkan kolagen yg kian berkurang
  2. Kesannya, banyak kedutan, garis halus dan kulit kendur terjadi

 

Punca kerosakan kolagen

  1. cahaya matahari
  2. radikal bebas di udara
  3. air
  4. nutrisi seharian
  5. merokok

 

Kebaikan kolagen

  1. membantu menguatkan rambut & pertumbuhan semula
  2. kuku lebih kuat & mengekalkan warna yg sihat
  3. kulit menjadi lembap & elastisiti bertambah baik
  4. membantu mengurangkan parut
  5. membantu menghilangkan tanda penuaan
  6. menguatkan tulang
  7. mengurangkan kesakitan & geseran di sendi-sendi
  8. baik untuk mata
  9. membekalkan nutrisi kepada otak (otak sentiasa sihat)

 

Kandungan di dalam Shaklee Collagen Powder

bahan dalam collagen kolagen

Kelebihan Shaklee Collagen Powder

  1. Mengandungi 4000mg kolagen RSS (Sisik ikan merah) – tulen & bermutu tinggi
  2.  Sangat rendah berat molekular (1000 Dalton)
  3. Mudah diserap oleh tubuh & memebantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dgn berkesan
  4. Clinically proven!!!! 8 minggu penggunaan, dapat rasa hasilnya. Tapi ada yang lagi cepat rasa. Kena cuba dulu barau tau ok! 😉

 

Jadi , memang best promo bulan ni Shaklee Collagen Powder. Beli 6 percuma 1!! Boleh kongsi dengan kawan-kawan. Tunggu apa lagi? Bulan depan takda dah promo collagen ye.. Kang melepas, menyesal… huhuhu

 

collagen shaklee

 

 

Ingin jana pendapatan sampingan? Hubungi kami sekarang!

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

 

 

Penawar Resdung

 

Assalamualaikum.

Rasa terpanggil untuk berkongsi kisah hebat, berkenaan resdung saya yang sembuh dengan cepat selepas makan vitamin Shaklee.

Ramadan lepas, saya terpaksa menelan supplement sebab resdung melanda dengan agak teruk. Saya tak tau la seteruk mana resdung saya berbanding orang lain. Tapi pendek kata susah la nak buat keje. Nak tarawih pun selalu terganggu.

Bahagian tulang dalam pipi saya sakit teruk. Keradangan. Rasa lompong dalam pipi.

Cairan kuning selalu keluar dari hidung. Dah la keluar laju, takda warning pulak. Even tangan ni nak tarik baju untuk lap hidung pun tak sempat. Tau2 dah menitik kat baju.

 

Penawar Resdung Shaklee

 

Last skali orang rumah suruh makan set resdung Shaklee. So saya telan Alfalfa, Vita-Lea, B-Complex & Vita-C.

Resdung saya sembuh dengan cepat! Alhamdulillah.

Radang di pipi terus hilang. Cairan kuning pun beransur-ansur berkurang, sampai takda langsung dah.

Kalau ada antara pembaca mengalami masalah yang sama, saya syorkan supaya makan set resdung ni. Memang sangat melegakan. Takda serabut dengan tisu lagi dah. Sakit tulang pipi hilang. 🙂

 

Set Penawar Resdung Shaklee

Set Resdung Shaklee

 

Sekian. Sihat untuk beramal.

 

Nak rasa perbezaan Shaklee?

Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan, khidmat nasihat & konsultasi PERCUMA.

Saif Khalid/Nurbahiah Mohd Isa
013.200.2850/013.356.4876
Shaklee Independent Distributor

Vitamin Untuk Jantung

Vitamin Untuk Jantung

Assalamualaikum w.b.t

Tahukah anda? Penyakit jantung merupakan penyakit yang paling tinggi dihidapi oleh rakyat Malaysia kini. Ianya bukan sahaja menyerang mereka yang berusia lebih 50 tahun. Malah, kini ramai rakyat Malaysia yang berusia 40 tahun ke atas, diserang penyakit jantung bila-bila masa sahaja. Jom kita check it out apa peranan jantung dan vitamin yang baik untuk jantung.

 

Fungsi jantung

  • Jantung merupakan organ penting dan vital peranannya di dalam tubuh manusia.
  • Ini disebabkan kerana jantung berfungsi sebagai alat pengepam darah  ke seluruh tubuh. Boleh bayangkan tak kalau jantung tidak dapat mengepam darah ? Memang KO dah kita masa tu.
  • Kesannya tiada oksigen dan nutrisi yang dapat disebarkan ke seluruh tubuh kerana darah yang membawa oksigen dan nutrisi yang diperlukan oleh badan.
  • Oleh sebab itu jantung amatlah penting peranannya di dalam tubuh manusia. Dan kita patut menjaga jantung agar sentiasa sihat.

 

Apa itu CoQ10?

  • CoQ10 adalah nutrien larut lemak yang boleh didapati  di semua sel-sel badan.
  • Ianya penting dalam penghasilan tenaga sel.

 

Kenapa kita memerlukan CoQ10?

Vitamin Untuk Jantung

Kebaikan CoQHealth10

  • Menggalakkan tekanan darah normal
  • Melawan keletihan
  • Meningkatkan tahap tenaga dan stamina
  • Meningkatkan fungsi otak
  • Meningkatkan kesihatan jantung
  • Rawatan bagi pesakit kanser
  • Menjadikan kulit lebih berseri
  • Membantu organ dalaman berfungsi dengan lebih baik

 

Bagaimana CoQHealth Plus membantu menguatkan otot jantung?

Vitamin Untuk Jantung

 

Kandungan CoQHealth Plus

  • CoQ10
  • Vitamin E
  • Teh hijau (green tea)

 

 

Vitamin Untuk Jantung

 

Perbezaan CoQHealth Plus Shaklee dengan produk lain

Vitamin Untuk Jantung

Vitamin Untuk Jantung

Vitamin Untuk Jantung

 

Tunggu apa lagi? Janganlah kita terlalu berkira untuk kesihatan kita. Kalau gajet ribu riban kita mampu beli, apatah lagi vitamin yang berharga puluhan ringgit sahaja. Health is Wealth! 😉

 

Banyak kan kebaikan CoQHealth Plus Shaklee ni? Nak jugak? Boleh dapatkan dari kami.

 

Nak rasa perbezaan Shaklee?

Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan, khidmat nasihat & konsultasi PERCUMA.

Daftar keahlian Shaklee? Klik Sini.

 

Saif Khalid/Nurbahiah Mohd Isa
013.200.2850/013.356.4876
Shaklee Independent Distributor

 

 

Vitamin Untuk Lelaki

Assalamualaikum w.b.t.

Sebagaimana wanita-wanita ingin sihat menawan, lelaki juga inginkan pakej lengkap. Sihat, cergas, segak, tampan. Kali ini kami akan berkongsi dengan para pembaca mengenai Set Kesihatan Lelaki dari Shaklee.

 

vitamin lelaki sihat

 

Lelaki tidak terkecuali dari menghadapi pelbagai masalah kesihatan seperti sakit jantung, kencing manis, obesiti, strok dan macam-macam lagi.

Set Kesihatan Lelaki Shaklee merupakan makanan tambahan semulajadi untuk membekalkan nutrien terbaik untuk para lelaki, sama ada yang masih bujang atau pun yang dah berumah tangga.

  1. Vita-Lea – Klik
  2. B-Complex
  3. Vita-C – Klik
  4. Vita-E
  5. Ostematrix
  6. Omega Guard

 

Set Kesihatan Lelaki

Set Kesihatan Lelaki

Antara kebaikan Set Kesihatan Lelaki;

  • Meningkatkan kecergasan
  • Memelihara prostat
  • Memelihara jantung yang sihat
  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal
  • Mengawal tahap kolesterol yang sihat

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

1 7 8 9 10 11