Category Archives: Supplement

Tips Cara Atasi Alahan Semasa Hamil

Tips Cara Atasi Alahan Semasa Hamil

Alahan semasa hamil. Ada yang rasa, ada yang tidak. Rata-rata kawan-kawan saya 80% mengalami alahan ketika hamil. Macam-macam alahan yang dialami. Ada yang sukar untuk ditanggung, ada yang dapat diatasi dengan mudah. Begitulah cabaran bakal ibu. Semoga Allah memberi ganjaran yang hebat buat para ibu di dunia ini.

Saya sendiri mengalami alahan selama 6 bulan ketika hamil anak sulung. Untuk anak kedua, saya alah selama 4 bulan. Memang lemah longlai. Muka nampak letih sahaja. Tak bermaya. Tapi, jiwa tetap kental membawa bayi kecil dalam perut ini. 🙂 Indah dan manis sangat saat mengandung. Percayalah, anda akan rindu keadaan ini selepas beranak.

 

Tips Cara Atasi Alahan Semasa Hamil sick-woman-morning-sickness

 

Tips Cara Atasi Alahan Semasa Hamil

 

1) Makan kerap dalam kuantiti yang sedikit

Makan kerap. Bila anda lapar, makan sahaja. Tak perlu nak tunggu masa lunch, baru nak makan. Bawa makanan yang senang dibawa seperi biskut dan roti bersama anda.

 

2) Elakkan makan makanan yang pedas dan bergoreng

Makanan yang bergoreng, berlemak dan pedas dapat membuatkan anda rasa loya dan mual. Anda rasa nak muntah. Elakkan lah.

 

3) Banyakkan minum air kosong

Disebabkan anda selalu muntah, bendalir dalam badan berkurang. Jadi, kerap minum air kosong supaya badan anda tidak dehydrate. Air kosong juga dapat memberi kesegaran kepada badan anda.

 

4) Elakkan dari bau yang membuat rasa mual

Ada sesetengah orang, bau nasi hampir masak membuatkan dia rasa mual. Ada yang bau suami pun tak boleh, rasa nak muntah. Macam-macam kerenah yang saya pernah dengar. Saya juga pernah alah dengan bau makanan bergoreng. Memang tak tahan. Sampaikan saya tak masak sepanjang mengalami alahan. Hehe…

 

5) Elakkan perut kosong

Bangun awal pagi, terus makan biskut atau roti. Ini memang dapat mengurangkan rasa mual. Bila perut kosong dan berangin, mulalah ‘ombak’ mual akan datang. Jadi, jangan biarkan perut anda kosong. Makan sebijik tamar setiap pagi pun bagus. Dapat memberi tenaga segera kepada kita.

 

6) Kurangkan aktiviti yang menambah rasa mual

Contohnya jika anda menonton televisyen menyebabkan anda rasa mual. Anda tak perlu tonton televisyen. Kurangkan aktiviti tersebut.

 

7) Makan buah-buahan

Ada petua orang tua mengatakan memakan epal hijau dapat mengurang rasa mual. Anda mungkin boleh cuba.

epal hijau

 

8) Makan benda masam

Ini memang sinonim dengan ibu hamil. Mengandung dan makan benda masam memang bersahabat baik. Namun, saya bukan jenis yang suka makan asam dan benda-benda masam. Saya makan juga ketika mengalami alahan. Ianya memang berkesan. Cumanya saya kurang berminat. Anda yang suka masam, boleh buat stok asam banyak-banyak. Hehe..

asam boi

 

9) Mengambil suplemen

Anda juga boleh mengambil suplemen seperti Peppermint Ginger Plus Shaklee. Ianya dapat membantu masalah alahan ini. Ianya dapat memberi kelegaan kepada perut anda sekaligus mengurangkan rasa loya. Anda boleh dapatkan Peppermint Ginger Plus di sini.

Tips Cara Atasi Alahan Semasa Hamil peppermint-ginger-plus-digestionPeppermint-Ginger Plus, 90 tablet, RM45.00

 

10) Berada dalam keadaan selesa

Pastikan persekitaran anda selesa. Udara yang bersih. Pakaian yang selesa. Anda akan rasa lebih tenang dalam keadaan yang selesa. Tak usahlah ke tempat-tempat yang sesak, panas dan tidak bersih. Ini boleh menambahkan rasa mual anda.

 

Tips Cara Atasi Alahan Semasa Hamil

Para suami seharusnya banyak bersabar dan memahami keadaan isteri ketika hamil. Fahamilah keadaan mereka yang sedang mengandungkan anak. Isteri sangat memerlukan perhatian dan sokongan suami semasa hamil. Jangan suami pulak yang loya dan muntah. Terbalik kod! 😉

 

Set Jerawat Terbaik

Set Jerawat Terbaik

 

Jerawat mengganggu hidup anda?

Katakan tidak kepada jerawat.

Kembalikan keyakinan anda ketika bersama jiran, keluarga, rakan sepejabat dan klien.

 

Kenapa saya katakan ini Set Jerawat Terbaik?

Kerana ia bertindak dari dalam.

Bukan hanya melicinkan muka dengan basuhan atau krim yang bersifat sementara.

 

Bila dalaman kita bersih, ia akan dizahirkan di wajah kita.

Wajah menjadi semakin berseri walaupun tanpa makeup.

 

Punca Kulit Berjerawat dan Penyelesaiannya

 

1. Hormon tidak stabil

Ketidakstabilan hormon adalah antara punca terbesar kulit kita berjerawat.

Bagi wanita, period tidak teratur seringkali mengundang jerawat di setiap inci wajah. Melampaunya. Ataupun bila period lari je, muka asal kita yang mulus itu tiba-tiba dinaiki jerawat.

Jadi bagaimana cara atasinya?

Jawapannya ialah –>  Stabilkan hormon.

Bagaimana?

GLA Complex

GLA Complex sangat membantu kita menstabilkan hormon. Baik lelaki mahupun wanita.

Ramai yang telah berjaya menjadikan period mereka teratur selepas mengamalkan GLA Complex.

Set Jerawat Terbaik gla-complexSebotol GLA Complex mengandungi 60 softgel, berharga RM91.25

 

2. Toksin dalam badan tinggi

Punca lain adalah kandungan toksin yang tinggi dalam badan.

Toksin boleh berpunca dari makanan, asap kenderaan, bahan pencuci, vaksin, antibiotik dan lain-lain.

Jadi bagaimana cara atasinya?

Jawapannya ialah –>  Detox.

Bagaimana?

Alfalfa Complex

Dikenali sebagai bapa segala tumbuhan, Alfalfa diadun dengan teliti menjadi Alfalfa Complex, dapat membantu kita detox dengan hebat!

Set Jerawat Terbaik alfafa-complexSebotol Alfalfa Complex (L), 700 tablet, RM97.50. Alfalfa Complex (S), 330 tablet, RM53.75.

 

3. Parut jerawat lama

Parut jerawat lama tak hilang-hilang? Ada jalannya.

Vita-E Complex diperkaya dengan Selenium – membantu penyerapan Vitamin-E.

Ini membantu mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan.

Juga menjadi penyahtoksik logam berat dari badan seperti raksa dan kadmium.

Set jerawat terbaik vita-e-complexSebotol Vita-E Complex, 120 kapsul, RM149.

 

 

4. Selain di atas

Dua produk ini merupakan suplemen kegemaran kami dan juga pengedar-pengedar Shaklee yang lain.

Kenapa?

Kulit kami semakin cantik dan licin!

Sustained Release Vita-C Plus & ESP

Set Jerawat Terbaik180 tablet SR Vita-C Plus RM92.50, tahan selama 6 bulan.
850g ESP, RM150.
 
 

Ingin kulit licin dan mulus?

Dapatkan Set Jerawat Terbaik ini sekarang!

GLA Complex + SR Vita-C Plus + ESP = RM333.75

Alfalfa Complex (S) + Vita-E Complex + SR Vita-C Plus + ESP = RM445.25

SR Vita-C Plus + ESP = RM242.50

Saya ingin dapatkannya sekarang!

Klik sini untuk beli secara online.

(Sila uncheck box bagi produk yang anda tidak mahu)

 

Jika anda ada sebarang pertanyaan, hubungi kami untuk mendapatkan khidmat nasihat PERCUMA.

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Testimoni Vitalea – Multivitamin Terbaik

Testimoni Vitalea – Multivitamin Terbaik

Badan kita memerlukan vitamin sebagai pelengkap nutrisi. Bukan bermaksud kita tak perlu makan real food sebab dah ambil vitamin ye. Vitamin adalah sebagai makanan tambahan. Ianya membantu topup nutrisi apa yang kurang dalam badan kita.

Shaklee ada mengeluarkan mutivitamin yang sangat best! Vitalea! Ianya merupakan multivitamin yang pertama dihasilkan di dunia! Wahh!! Memang awesome!

Saya ada berkongsi tentang kandungan vitamin yang terdapat dalam vitalea di entry ini —> klik

 

cergas

 

 

Testimoni Vitalea – Multivitamin Terbaik

Saya suka berkongsi satu testimoni dari rakan baik saya. Ini kisah suaminya yang sudah jatuh cinta dengan vitalea ni.

“Pada asalnya sahabat saya membeli vitalea untuk dirinya sendiri setelah beliau disahkan mengandung. Disebabkan alahan yang teruk, dia tidak dapat menelan apa-apa jenis vitamin sekali pun. Semuanya akan muntah. Si suami pun mencuba vitalea yang ditinggalkan isteri. 2 Minggu makan vitalea, si suami mula rasa lain macam. Lain macam mana ya?? Si suami beritahu yang dia dah tak letih balik kerja. Pergi kerja pun bersemangat, tak letih dah. Sebelum ni memang kalau balik kerja, tidur saja. Memang penangan multivitamin yang hebat ni! 🙂 ”

“Selepas habis sebotol vitalea, si suami cakap rasa lain la kalau tak makan vitalea. Cepat-cepat suruh isterinya belikan vitalea. Sahabat saya pun terus order lagi dari saya. Dia pun dah berjaya makan vitalea kerana alahan sudah berkurang. Alhamdulillah.”

 

Testimoni Vita-Lea - Tidak Perlu Berpantang LagiTestimoni Vitalea – Multivitamin Terbaik

Seronok saya dengar bila dapat menyelesaikan masalah orang lain. Dapat membahagiakan orang lain memang sesuatu yang indah untuk dilakukan. 🙂 Banyak testimoni yang saya perolehi mengatakan mereka lebih cergas dan bertenaga setelah mangambil vitalea. Kena cuba baru tahu ye. 🙂

Untuk mereka yang rasa tak tahu lah nak makan vitamin yang mana. Cubalah vitalea ni. Anda akan dapat rasa perubahannya. InsyaAllah.

 

 

Jika anda ada sebarang pertanyaan, jangan malu-malu untuk hubungi kami.

Nak dapatkan vitalea?

Hubungi kami:

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

 

 

Cinch Inch Loss – Kurangkan Berat Badan Dengan Selamat

Cinch Inch Loss – Kurangkan Berat Badan Dengan Selamat

 

Ramai yang inginkan bentuk badan yang langsing menawan. Pinggang bak kerengga. Badan seperti hourglass.

Maka timbullah pelbagai usaha untuk mendapatkannya.

Ada yang skip makan secara berlebihan, ada yang makan pil kurus, pil langsing, liposuction dan lain-lain.

 

Apakah kebanyakannya selamat? Adakah anda dapat kurus dengan jayanya?

Ya, mungkin ramai yang jadi kurus. Tapi adakah kurus seperti itu sihat?

Ini satu persoalan penting untuk kita.

 

Kebanyakan dari kita ingin diet supaya segera kurus. Adakah logik jika bila kita mengumpul lemak dalam badan bertahun-tahun, tapi nak kurus dalam 1-2 minggu? Sudah tentu tidak.

 

 

Kenapa Kebanyakan Diet Gagal?

 

⇒ Anda menganggap diet bersifat sementara, bukannya mengubah gaya hidup.

Mungkin anda pernah berjaya menurunkan berat badan sebelum ini, atas suatu tujuan tertentu. Tapi selepas itu anda kembali kepada tabiat makan anda yang lama. Maka berat badan anda naik kembali.

Ambil kesempatan waktu anda berdiet itu untuk mencuba pelbagai makanan baru. Berazam untuk menukar gaya hidup sihat selamanya. (Carilah resepi-resepi sihat untuk memulakannya)

Tidak sabar melihat badan ramping

Anda mula diet dan hanya fikir untuk ramping secepat mungkin? Bila anda hanya hilang 0.5~1kg seminggu anda rasa kecewa. Jadi lepas beberapa minggu anda putus asa dan mengatakan anda telah gagal.

Anda ambil masa bertahun-tahun untuk naik berat badan. Jadi sama juga bila nak turun berat badan. Bersabarlah! Ingat, selalunya orang yang dapat berjaya kekalkan badan ramping adalah mereka yang mengurangkan berat badan perlahan-lahan.

 

Bagaimana Cinch Inch Loss dapat membantu anda mengurangkan berat badan dengan selamat?

 

1) Membantu mengawal rasa lapar

Rasa lapar akan menyebabkan anda makan dan terus makan. Anda akan terus makan sampai kenyang betul? Di sini Cinch Inch Loss dapat membantu anda mengawal rasa lapar yang membuak-buak.

 

2) Meningkatkan tenaga

Sesetengah orang yang berdiet kelihatan sangat letih. Sebaliknya Cinch Inch Loss ini dapat meningkatkan tenaga anda walaupun dalam berdiet. Letih akan mengurangkan produktiviti seharian kita. Kalau letih, bagaimana untuk kita menjalankan aktiviti harian. Mungkin kita akan mendapat penyakit lain pula.

 

3) Membantu menyokong metabolisma badan

Cinch Inch Loss dapat membantu mengingkatkan metabolisma badan. Badan akan jadi cergas. Metobolisma badan yang tinggi dapat membantu anda membakar lemak dengan lebih cepat dengan melakukan aktiviti yang aktif.

 

Cinch Inch Loss – Kurangkan Berat Badan Dengan Selamat

 

Cinch Inch Loss ini diperkaya dengan Leucine.

Apa itu Leucine?

Leucine merupakan otot yang membina asid amino yang terdapat di dalam protein tertentu.

 

Kesannya?

Mengurangkan berat badan dengan Cinch Inch Loss membantu anda menghilangkan lemak, berat dan inci dan pada masa yang sama dapat mengekalkan otot! Haaa…. memang best!

 

Apa yang ada dalam Cinch Inch Loss?

cinch-shake-mix Cinch Inch Loss - Kurangkan Berat Badan Dengan Selamat

cinch-tea cinch-shake-mix Cinch Inch Loss - Kurangkan Berat Badan Dengan Selamat

 

 

Cinch Energy Tea berharga RM131 untuk 28 sticks. Sehari satu stick. Membantu anda kekal aktif.

Cinch Shake Mix pula RM173, 765 gram. Diperkaya dengan protein untuk mengekalkan perut kenyang.

 

Sebarang pertanyaan mengenai Cinch Inch Loss boleh hubungi kami:

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Atasi Sakit Kepala Migrain

Apa itu Sakit Kepala Migrain?

 

Migrain adalah sakit kepala yang amat sangat. Terjadi di bahagian tertentu di kepala.

Sering berlaku apabila ada saluran darah tersumbat dan menyebabkan darah tak dapat mengalir ke bahagian tertentu.

Pesakit migrain selalu mengalami tanda seperti flash light atau blindspot sebelum sakit kepala, juga sensitif kepada cahaya dan bunyi.

Tempoh serangan pula berbeza-beza. Ada yang sekejap, ada yang berjam-jam dan ada yang berhari-hari!

 

atasi sakit kepala migrain shaklee

 

Nasihat doktor kepada pesakit migrain, hindari;

 

1. Bunyi bising, dan cahaya yang kuat

2. Aktiviti merokok, atau menghidu asap rokok

3. Terdedah kepada asap

4. Melewatkan makan. Apatah lagi skip waktu makan

5. Stress. Belajar cara mengendalikan tekanan, di tempat kerja mahupun di rumah

6. Pola tidur yang tidak seragam

7. Makanan berMSG

 

Bagaimana Atasi Sakit Kepala Migrain?

 

1. Tidur yang mencukupi

2. Minum air kosong secukupnya. Orang dewasa disarankan minum 3 liter sehari. Saya sendiri sejak mengamalkan minum air kosong yang mencukupi, sudah sangat jarang sakit kepala. Baca kepentingan minum air kosong.

3. Pelajari kaedah menangani stress

4. Bekam. Saya ada seorang kenalan yang berjaya atasi migrain dengan berbekam. Pada mulanya, tempat sakit migrainnya sering berpindah. Jika dibekam di belakang, sakit di belakang reda, tetapi migrain akan berpindah ke hadapan. Jika bekam di kanan, sakit itu akan bertukar ke tempat lain. Ikhtiar terakhir beliau – bekam keseluruhan kepala. Migrainnya hilang! Hebat bukan?

5. Amalkan set migrain Shaklee. Apa yang ada dalam set migrain Shaklee?

B-Complex, Ostematrix & ESP

B-Complex : Meredakan alahan, mencegah anemia

Ostematrix: Meringankan stress

ESP: Tingkatkan keberkesanan B-Complex & Ostematrix.

Testimoni Set Sakit Kepala Migrain Shaklee

Ingin dapatkan set migrain di atas?

Hubungi kami untuk maklumat lanjut dan pesanan.

Juga boleh beli secara online dari link ini.

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

1 2 3 4 5