Category Archives: Vita-Lea

Baiki Otot dan Sendi Selepas Cedera

Usah Lekehkan Keselamatan Diri

 

Kemalangan selalu melibatkan kecederaan. Sama ada kecederaan otot mahupun sendi. Dan mungkin juga lebih dari itu.

 

Tak kira kemalangan kecil atau besar. Kemalangan terlanggar bucu meja, terjatuh longkang, jatuh basikal, ataupun bertembung kenderaan, semuanya melibatkan kos. Dan antara kos terbesar adalah anggota badan kita.

 

Apa-apa pun, kami di ummukhadijah.com sentiasa mendoakan keselamatan para pembaca semua, walau dimana anda berada. Amin…

Pastikan kita mengambil berat tentang aspek keselamatan. Jika memandu, pastikan kita memakai tali pinggang keledar. Jangan menjadikan smartphone atau gajet membuat kita leka semasa memandu.

Kepada penunggang motosikal, sentiasa pakai topi keledar. Sebaiknya pakai topi keledar fullface, pakai glove dan pakai kasut.

Yang bersukan – pastikan pakai pakaian yang sesuai, buat senaman panaskan badan dahulu. Sayangi nyawa dan anggota badan anda.

 


 

Walaubagaimana pun, malang tidak berbau. Mungkin kita dah buat yang terbaik, tetapi pengguna jalanraya lain ada yang tidak menghiraukan keselamatan orang lain. Termasuklah juga pekerja kilang yang mengabaikan keselamatan di tempat kerja.

 

Baiki Otot dan Sendi Selepas Cedera

 

Apabila berlakunya kemalangan dan terjadi kecelakaan dan kecederaan, badan kita akan menggunakan protein dan zat-zat pada badan kita untuk membantu proses penyembuhan pada bahagian yang tercedera.

 

Dalam proses penyembuhan, kita perlukan zat tambahan untuk memastikan proses tersebut berjalan dengan baik dan cepat. Selalunya kita dinasihatkan untuk makan makanan tertentu yang dapat mempercepatkan proses penyembuhan. Juga harus berpantang dari makanan yang mampu mengganggu otot dan sendi sembuh.

 

Apakah perlu makanan tambahan untuk sembuh dari cedera atau luka?

Jika mahu sembuh dengan cepat, maka jawapannya YA!

Di sini saya senaraikan set suplemen untuk membantu menyembuhkan luka, perbaiki otot dan sendi dengan cepat dan semulajadi.

 

 

Luka Pada Kulit dan Penyembuhan Otot

Zinc Complex, Vitamin-C & Vita-Lea.

1) Zinc Complex — Mempercepat pemulihan luka, mengaktifkan 200 jenis enzim, tingkat sistem imun.

2) Sustained Release Vita-C Plus — Memperbaiki simptom pendarahan, meningkatkan sistem imun.

3) Vita-Lea Multivitamin dan multimineral yang sangat cepat larut dan diserap tubuh badan. Pelengkap nutrisi harian, dengan 30 nutrisi lengkap, 12 vitamin dan 7 mineral penting.

 

Baiki Otot dan Sendi Selepas CederaSet luka dan cedera berharga RM215, tahan sekurang-kurangnya 2 bulan.

.

 

Sendi

Ostematrix™, Omega Guard™ & Advanced Joint Health Tablet (AJHT).

1) Ostematrix™ Sinergi kalsium, magnesium dan lain-lain membantu menguatkan tulang secara semulajadi, dan memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas. 1 tablet Ostematrix menyamai kandungan kalsium segelas susu tinggi kalsium dan 80 biji badam.

2) Omega Guard™ Memelihara fungsi sendi, meningkatkan sistem imun.

3) AJHT — Dengan jaminan keberkesanan dalam masa 5 hari, AJHT membantu memelihara rawan pada sendi. Ia juga memelihara tisu penghubung, dan meningkatkan keselesaan sendi. Hanya 2 caplets sehari!

 

Baiki Otot dan Sendi Selepas CederaSet sendi, RM321, tahan untuk sebulan.

 

Hubungi kami untuk dapatkan set-set di atas sekarang.

SMS/Whatsapp nombor di bawah untuk sebarang tempahan, pertanyaan. Kami akan berikan jadual pemakanan suplemen dan konsultasi PERCUMA untuk anda!

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Testimoni Vitalea – Multivitamin Terbaik

Testimoni Vitalea – Multivitamin Terbaik

Badan kita memerlukan vitamin sebagai pelengkap nutrisi. Bukan bermaksud kita tak perlu makan real food sebab dah ambil vitamin ye. Vitamin adalah sebagai makanan tambahan. Ianya membantu topup nutrisi apa yang kurang dalam badan kita.

Shaklee ada mengeluarkan mutivitamin yang sangat best! Vitalea! Ianya merupakan multivitamin yang pertama dihasilkan di dunia! Wahh!! Memang awesome!

Saya ada berkongsi tentang kandungan vitamin yang terdapat dalam vitalea di entry ini —> klik

 

cergas

 

 

Testimoni Vitalea – Multivitamin Terbaik

Saya suka berkongsi satu testimoni dari rakan baik saya. Ini kisah suaminya yang sudah jatuh cinta dengan vitalea ni.

“Pada asalnya sahabat saya membeli vitalea untuk dirinya sendiri setelah beliau disahkan mengandung. Disebabkan alahan yang teruk, dia tidak dapat menelan apa-apa jenis vitamin sekali pun. Semuanya akan muntah. Si suami pun mencuba vitalea yang ditinggalkan isteri. 2 Minggu makan vitalea, si suami mula rasa lain macam. Lain macam mana ya?? Si suami beritahu yang dia dah tak letih balik kerja. Pergi kerja pun bersemangat, tak letih dah. Sebelum ni memang kalau balik kerja, tidur saja. Memang penangan multivitamin yang hebat ni! 🙂 ”

“Selepas habis sebotol vitalea, si suami cakap rasa lain la kalau tak makan vitalea. Cepat-cepat suruh isterinya belikan vitalea. Sahabat saya pun terus order lagi dari saya. Dia pun dah berjaya makan vitalea kerana alahan sudah berkurang. Alhamdulillah.”

 

Testimoni Vita-Lea - Tidak Perlu Berpantang LagiTestimoni Vitalea – Multivitamin Terbaik

Seronok saya dengar bila dapat menyelesaikan masalah orang lain. Dapat membahagiakan orang lain memang sesuatu yang indah untuk dilakukan. 🙂 Banyak testimoni yang saya perolehi mengatakan mereka lebih cergas dan bertenaga setelah mangambil vitalea. Kena cuba baru tahu ye. 🙂

Untuk mereka yang rasa tak tahu lah nak makan vitamin yang mana. Cubalah vitalea ni. Anda akan dapat rasa perubahannya. InsyaAllah.

 

 

Jika anda ada sebarang pertanyaan, jangan malu-malu untuk hubungi kami.

Nak dapatkan vitalea?

Hubungi kami:

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

 

 

Set Ibu Menyusu Shaklee

 

Set Ibu Menyusu Shaklee

Saya yakin setiap ibu yang melahirkan anaknya mesti berhasrat untuk menyusukan (breastfeed) anak mereka sehingga usia 2 tahun. Saya pun macam tu juga. Semangat berkobar-kobar nak susukan anak.

Alhamdulillah hasrat saya tercapai.

Menysukan anak bukan semudah ABC yang kita sangkakan. Ianya memerlukan pengorbanan yang sangat tinggi. Ya, pengorbanan yang sangat tinggi diperlukan kerana kebaikan dan kelebihan susu ibu tak dapat kita perolehi dari susu yang lain.

Saya ada kongsi mengenai kebaikan dan kelebihan penyusuan kepada ibu dan bayi di sini. (Part 1 dan Part 2)

 

Set Ibu Menyusu Shaklee

Ibu menyusu memerlukan tenaga yang lebih dari ibu yang tidak menyusukan anak. Ibu menyusu juga perlu sentiassa bersikap positif dan tenang agar proses penyusuan tidak terganggu. Jika ibu terlalu penat dan letih, penyusuan bayi mungkin tidak begitu baik. Ibu menysusu sangat memerlukan suplemen bagi membantu memberikan tenaga segera kepada mereka. Set Ibu Menyusu Shaklee adalah jawapannya!

 

Set Ibu Menyusu Shaklee

 

1) ESP  (850g RM150)

– Memberi tenaga kepada ibu yang menyusu

– Membantu membina tisu badan

 

2) Vita-Lea (120 tabs RM88.75)

– Sejenis multivitamin yang dapat menjadi pelengkap nutrisi

– Dapat memeberi tenaga segera, kecerdasan badan dan otak kepada ibu menyusu

 

3) B-Complex (120 tabs RM53.75)

– Anti-stress

– Mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan

 

4) Sustained Release Vita-C Plus (180 tabs RM92.50)

– Membantu meningkatkan imuniti badan

– Membantu penyerapan iron

 

5) Ostematrix (120 tabs RM61)

– Sumber kalsium, magnesium dan yang seangkatan dengannya

– Melengkapkan kembali kalsium dalam tulang kita

– Membantu masalah kekejangan dan kebas-kebas

 

6) Alfalfa Complex (330 tabs RM53.75)

– Sebagai milk-booster

– Ejen detox

 

Set Ibu Menyusu Shaklee

 

Bila ibu bertenaga, tenang dan tidak stress, insyaAllah dapat menyusukan bayi dengan baik. Susu yang dihasilkan akan lebih banyak bila bayi kerap menyusu. Suplemen Shaklee sangat membantu dalam menjayakan penyusuan bayi.

 

 

 

Ingin cuba? Nak dapatkan Set Ibu Menyusu Shaklee??

Klik link ini untuk dapatkannya secara online sekarang.

Juga boleh Call/Whatsapp/SMS kami untuk harga istimewa atau pertanyaan lanjut mengenai set menyusu ini.

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

 

 

TESTIMONI Set Berpantang Shaklee

TESTIMONI Set Berpantang Shaklee

 

Alhamdulillah Allah beri kesempatan kepada saya untuk merasa pengalaman yang hebat berpantang dengan Set Berpantang Shaklee. Sewaktu berpantang anak pertama dulu, saya ada menggunakan set berpantang XXX. Untuk kelahiran yang kedua ini saya menggunakan Set Berpantang Shaklee. Memang sangat rasa perbezaannnya! Saya sendiri teruja dengan hasil yang saya perolehi.

 

 

TESTIMONI Set Berpantang Shaklee

 

Perbezaan yang saya rasa :

Sebelum tu……………. Tonton video ni sampai habis. Macam ni lah perasaan saya waktu berpantang dulu.

Ibu Muda Ini Serik Nak Beranak Lagi Sbb Seksa Pantang. Apa Yg Buat Dia Berubah? from iReach HD on Vimeo.

1) Luka jahitan episiotomi cepat baik.

Sewaktu kelahiran pertama, macam-macam petua saya ikut untuk mempercepatkan proses penyembuhan luka jahitan. Saya juga terpaksa berpantang dari memakan makanan yang boleh menyebabkan kegatalan. Risau jahitan lambat baik. Tetapi, untuk kelahiran kedua ini, saya rasa awesome sangat bila luka jahitan cepat sembuh! Seminggu saja rasa sakit luka jahitan dan hilang. Malah luka sembuh dengan baik dan jahitannya sudah mula tertanggal! Alhamdulillah.

 

2) Tidak sembelit

Saya mengalami sembelit yang agak teruk sewaktu kelahiran pertama. Saya terpaksa makan ubat sembelit dari farmasi. Kesannya, anak saya mengalami cirit-birit. Khadijah yang lahir 3.1kg, selepas 10 hari beratnya turun kepada 2.5kg. Allah… rasa bersalahnya saya ketika itu kerana menyebabkan Khadijah cirit. Dia kerap berak. Saya suspect ini berpunca daripada ubat sembelit yang saya ambil. Selepas saya berhenti makan ubat sembelit tersebut, Khadijah sudah tidak berak terlalu kerap lagi. Lega saya rasa. Untuk kelahiran kedua ini, saya mengamalkan pengambilan Ostematrix 4 biji sehari sebelum tidur. Dengan izin Allah, saya tak sembelit langsung! Dan saya tak takut untuk membuang air besar. Dulu, saya takut sangat bila hendak membuang air besar. Mengenangkan luka jahitan episiotomi akan terbuka jika saya mengalami sembelit. Seriau!!

 

3) Lebih bertenaga

Untuk kelahiran kedua ini, saya rasa sangat bertenaga. Sampai ada yang tegur ni orang dalam pantang ke tak? Hehe.. Sebab energetic sangat. Saya perlu menjaga Khadijah dan Muhammad. Malah saya perlu menyusukan dua anak. Ya, Khadijah masih belum bercerai susu. Semasa Muhammad lahir, usianya dua tahun 2 minggu. Dia masih dalam proses bercerai susu. Saya juga dapat bangun melakukan kerja rumah dan menguruskan Khadijah dan Muhammad.

 

4) Susu meriah!!

Disebabkan saya tandem nursing, saya memang memerlukan suplemen yang dapat memberi tenaga kepada saya. Demand untuk susu sangat tinggi. Disebabkan mood saya baik dan positif semasa berpantang, saya rasa seronok sangat dapat menyusukan anak-anak saya dengan baik. Kalau diikutkan memang letih dan stress juga menyusukan 2 orang. Tapi badan saya rasa fresh selalu, jadi bersemangat! Alhamdulillah dapat tandem nursing kali ini.

 

5) Kurang rasa sakit badan

Lenguh-lenguh dan sengal-sengal badan berkurang semasa saya dalam pantang. Saya sakit-sakit badan pun hampir tiada. Dulu, saya rasa stress sangat dengan badan yang letih, menyusukan anak lagi. Lenguh pinggang menyusukan anak. Sekarang, tidak lagi! Alhamdulillah.

 

Klik untuk besar

SET BERPANTANG SHAKLEE

 

TESTIMONI Set Berpantang Shaklee

Saya suka sangat dengan set berpantang Shaklee ini. Rasa sangat berbeza! Ini testimoni dari saya sendiri. Jika diizinkan Allah untuk mengandung dan beranak lagi, semestinya Shaklee menjadi pilihan hati saya. 😉

 

Nak berpantang dengan Shaklee??

Hubungi saya untuk konsultasi PERCUMA. Saya akan bimbing sebaik mungkin.

Boleh juga klik link ini untuk beli Set Berpantang Shaklee secara online.

 

Sekian.

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Tidak Perlu Berpantang Lagi

Ramadan baru-baru ini merupakan sebuah Ramadan yang cukup bermakna buat kami sekeluarga.

Ramadan kali ini kami lalui dengan seorang ahli baru – seorang anak lelaki yang dilahirkan kira-kira 2 minggu sebelum puasa.

Saya sekali lagi diberi tugas mengimamkan solat tarawih di surau Kulim Square. Alhamdulillah berjaya mengemudi jemaah sebulan penuh dengan 8 rakaat tarawih setiap malam, berseorangan. Bacaan Al-Quran dalam solat berjaya dibaca hampir separuh Al-Quran.

Mungkin bacaan ini tidak sebanyak imam-imam di tempat lain. Tetapi tidak dinafikan, tugas ini agak mencabar. Kesihatan yang baik adalah sangat diperlukan.

Format program Surau Al-Islah Kulim Square mungkin agak berbeza dengan kebiasaan surau. Atas keputusan bersama, surau kami melakukan solat tarawih sejurus selepas solat sunat ba’diah Isyak, diikuti 3 rakaat witir. Selesai semua solat barulah disambung slot tazkirah.

Tazkirah di penghujung malam agak menguji ketahanan mental dan fizikal jemaah. Kadang kala agak ramai yang ‘tunduk patuh’ sepanjang tazkirah. Tuan Imam tak kurang juga cabarannya.

Jadi saya cuba memasukkan dos Vita-Lea semasa berbuka puasa. Multivitamin Vita-Lea memang telah menjadi makanan harian kami sejak tahun lepas.

Kesannya hebat! Saya kekal segar dengan kepala tegak sehingga selesai tazkirah. Dan masih bertenaga membawa jemaah bertadarus Al-Quran yang selalunya selesai sekitar jam 12 tengah malam.

Keesokannya saya berkongsi cerita dengan Pak Long, dan saya berikan kepadanya 2 tablet Vita-Lea – sebiji dimakan sewaktu berbuka puasa dan sebiji lagi untuk sahur.

 

VitaLea Dokong

 

Besoknya, Pak Long datang kepada saya dan mengatakan bahawa beliau tidak lagi sakit lutut.

Pak Long bersama beberapa jemaah lain masing-masing terus mendapatkan sebotol Vita-Lea dari saya, supaya dapat lebih aktif beramal dan beribadat di bulan yang mulia tersebut.

*

*

*

Tidak Perlu Berpantang Lagi.

 

Baru-baru ini, ketika bermesra dengan ahli kariah, Pak Long mengadu sesuatu kepada saya.

Beliau kini cukup berselera makan! Sekali makan siap boleh tambah.

Kalau dulu berkira-kira untuk makan buah dokong, takut ‘tangkap urat’, kini katanya boleh makan puas-puas.

“Sebakul pun boleh habis!”, ujar Pak Long.

Sejak mengamalkan Vita-Lea, Pak Long semakin cergas. Dan yang paling penting, tidak perlu berpantang lagi.

 

Alhamdulillah..satu anugerah yang besar apabila dapat membantu saudara lain. Saya hanya berkongsi apa yang saya rasa bagus bagi diri saya dan orang lain.

 

Melalui pembacaan saya, Vita-Lea adalah multivitamin yang dapat membantu mengekalkan kesihatan badan secara keseluruhan.

Semua orang pun boleh berVita-Lea! 🙂

Bacaan lanjut tentang Vita-Lea disini.

 

Vita-Lea - Tidak Perlu Berpantang Lagi

 

 

Klik link ini untuk memesan Vita-Lea secara online sekarang.

RM88.75, 120 tablet. Makan 1-2 tablet sehari.

 

 

 

 

 

Sekian.

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

 

1 2