Category Archives: Vivix

Boleh ubati sakit saraf?

Sakit Saraf ummukhadijah

Boleh ubati sakit saraf?

Kadang-kadang kita tak sedar yang kita menghidapi penyakit yang berbahaya kerana kita tidak pernah membuat pemeriksaan kesihatan. Betul?

Ada yang takut nak buat pemeriksaan kesihatan. Katanya takut nanti tahu penyakit yang dihidapi. Ya Allah… bagus lah kan kalau macam tu. Bila kita tahu penyakit apa yang kita hidapi, kita dapat mencari ubatnya.

Kadang-kadang kita lenguh dan kebas-kebas kaki dan tangan, sakit belakang, tak boleh tidur malam dan sakit pinggang. Kita rasa ini mungkin simptom biasa. Usia semakin meningkat sebab tu jadi macam ni. Atau sebab kerja terlalu kuat.

Tahukah anda, simptom-simptom yang disebutkan di atas adalah simptom-simptom sakit saraf????!!!! OK. Jangan gelabah. Apa yang perlu anda buat sekarang adalah dengan melakukan pemeriksaan kesihatan dengan segera. Jangan dilengah-lengahkan.

 

Boleh ubati sakit saraf?

Simptom-simptom sakit saraf :

1) Rasa terbakar pada bahagian kaki

2) Rasa seperti terkena kejutan elektrik secara tiba-tiba pada bahagian tangan apabila terlanggar objek keras

3) Rasa sakit seperti dicucuk jarum pada bahagian pinggang

4) Kaki berasa kebas seperti digigit semut

5) Kaki terasa sakit kesan daripada kebas dan sejuk

 

Sakit belakang amat berkait rapat dengan sakit saraf. Jangan pandang enteng jika anda sering mengalami sakit belakang.

Punca sakit belakang :

1) Mengangkat beban yang berat dalam posisi yang tidak betul

2) Terjatuh dalam keadaan yang tidak stabil dan berlakunya pergerakan atau pergeseran secara tiba-tiba

3) Berdiri dan duduk dalam postur yang salah

 

Tindakan seterusnya?

Segera berjumpa doktor. Buat pemeriksaan kesihatan. Jika anda disahkan menghidapi sakit saraf, berjumpalah dengan doktor pakar untuk pemeriksaan yang lebih terperinci. Dapatkan rawatan dengan segera sebelum ianya lebih memudaratkan kesihatan anda.

 

Jalan Penyelesaian ?

Selepas berjumpa doktor, dan telah disahkan menghidap sakit saraf. Anda akan diberikan ubat. Anda perlu makan ubat sakit saraf dalam tempoh tertentu dalam pemantauan doktor. Anda juga boleh mengambil suplemen tertentu yang dapat membantu meningkatkan kesihatan anda seperti pengambilan Vivix. Saya mempunyai kenalan yang ibunya menhidap sakit saraf. Ibunya perlu mengambil ubat-ubatan yang banyak setiap hari. Sampai kadang-kadang tak larat nak telan banyak sangat ubat. Kenalan saya membeli sebotol Vivix kepada ibunya yang menghidap sakit saraf. Setelah mengambil Vivix secara konsisten selama sebulan, ibunya berkata dia berasa semakin sihat. Sakit-sakit dan lenguh-lenguh sudah berkurang. Kesihatannya semakin pulih. Ibunya sudah boleh tidur malam dengan nyenyak. Alhamdulillah… Sekarang ibunya merupakan pengamal tegar Vivix.

 

 

Seronok saya dengar ibunya semakin sihat. Dan saya juga berbangga dengan kenalan saya yang sanggup memberikan Vivix yang harganya agak mahal demi ibunya yang tercinta. Kalau nak dibandingkan susah payah ibu menjaga dan mendidik kita, apalah sangat kita membelanjakan sedikit wang setiap bulan untuk kesihatan ibu kita.

 

Kita bila lagi nak belikan Vivix untuk ibu kita? Nak tunggu bila? Selagi hayat dikandung badan, jom kita berbakti kepada ibu kita. Hadiahkan Vivix setiap bulan. OK? ūüėČ

 

vivix ubati sakit sarafVivix 150ml berharga RM475.

 

SMS/Whatsapp kami untuk sebarang tempahan atau pertanyaan. Kami akan berikan jadual pemakanan suplemen dan konsultasi PERCUMA untuk anda!

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Usaha Ubati Kencing Manis

Ramai rakyat Malaysia yang menghidapi penyakit kencing manis (diabetes). Kalau tanya budak-budak pun mereka tahu penyakit kencing manis ni. Kata mereka, penyakit kena potong kaki. Budak-budak pun tahu kesan keburukan penyakit kencing manis. Inikan pula kita yang sudah dewasa.

Penyakit kencing manis boleh dikawal dengan cara berpantang. Amalan menjaga makan dengan betul mampu mengekalkan paras gula dalam darah.

Tetapi tak ramai yang dapat mengawal nafsu makan. Masing-masing takut nak mengubah gaya pemakanan yang telah diamalkan sejak kecil.

Pesan saya, berpadalah dalam menelan makanan kegemaran anda, lebih-lebih lagi yang memudaratkan kesihatan.

Rajin-rajinlah makan peria katak contohnya. Orang tua kata pahit itu ubat. Ya, petua itu memang benar!

Tapi kalau susah nak cari makanan sihat, antara alternatifnya ialah Vivix‚ĄĘ. Vivix telah terbukti dapat membantu mengubati penyakit kencing manis.
Vivix ialah sejenis minuman botanik semulajadi yang selamat diminum hari-hari.

 

Bagaimana Vivix Bertindak?

 

1) Anti-penuaan tahap sel

Vivix melindungi dan membaiki sel-sel tubuh badan daripada serangan-serangan luar yang mampu merosakkan fungsi-fungsi sel.

2) Mengawal genetik

Melalui ujian klinikal, ramuan Vivix ditemui dapat mengaktifkan kawalan genetik yang melambatkan penuaan.

3) Menggalakkan pembentukan mitokondrion baru

Ini penting bagi pengeluaran tenaga sel-sel kita pada tahap optimum.

4) Merencatkan pembentukan protein AGE

Protein ini mampu merosakkan sel-sel tubuh badan. Ramuan resveratrol dari Anggur Muscadine dalam Vivix melambatkan pembentukan protein Advanced Glycation End Products (AGE).

Apa kata mereka?

 

vivix-testimoni

 

As you know, I am¬†diabetic with all the problems that go along. One of my¬†greatest fears is losing my legs as my grandfather lost¬†his from diabetes. I suffered severe neuropathy in¬†both my legs and feet. In addition to that, I had 3 stints¬†put in my left leg last summer and was diagnosed with¬†PAD. I was experiencing severe leg cramps nightly.¬†Hardly a night went by when I wasn’t awakened by them¬†and had to jump out of bed and walk around. This would¬†happen several times a night. Since taking Vivix, I have¬†not been awakened a single evening with a leg cramp.¬†So wonderful! And I can feel my toes again. They no¬†longer feel like wooden appendages down there. Bless¬†Shaklee and Vivix! I now experience full nights of restful¬†sleep.

 

– Cathi S. Lindall

 

 

kencing manis vivixVivix 150ml RM475. Tahan untuk sebulan.

 

Kita berusaha, Allah yang menyembuhkan.

Hubungi kami untuk konsultasi PERCUMA.

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Atasi Darah Tinggi Tanpa Ubat

Atasi Darah Tinggi Tanpa Ubat

 

Darah tinggi adalah antara penyakit yang paling popular di Malaysia. Dan di dunia juga barangkali.

Pemakanan dan gaya hidup yang tidak sihat adalah antara penyumbang terbesar kepada penyakit ini.

Dahulu kita sering jumpa golongan emas ke hospital untuk mendapatkan ubat darah tinggi.

Tetapi kini, golongan muda juga mengalami situasi tersebut.

 

atasi darah tinggi tanpa ubat shaklee garlic omega guard alfalfa

 

Pesakit perlu makan ubat yang diberikan hari-hari. Selalu juga saya jumpa golongan veteran yang terpaksa makan ubat darah tinggi sehingga hari-hari terakhir mereka.

Persoalan timbul di fikiran saya. Adakah itu ubat? Ubat sepatutnya mengubati. Bermakna kita tidak sepatutnya berubat untuk selamanya.

Jika hari-hari kita perlu makan ‘ubat’ tersebut, maka ia bukanlah ubat. Tetapi hanya mengawal pesakit dari menjadi lebih kronik.

 

Usahalah mencari ubat sebenar kepada penyakit ini. Yang dapat menjadi penawar kepada darah tinggi.

 

Anda juga boleh dapatkan set darah tinggi Shaklee. Ramai yang telah berjaya mengawal darah tinggi selepas makan set tiga serangkai ini. (Bukan penyakit tiga serangkai OK. ūüôā )

Garlic Complex, Omega Guard & Alfalfa Complex. Set 3 produk ini berharga RM237.25.

(Harga di atas untuk set bersama Alfalfa (Small) 330 tablet, bukan large 700 tablet seperti dalam gambar).

 

Set Darah Tinggi Shaklee atasi darah tinggi tanpa ubat

 

Garlic Complex membantu merendahkan tekanan darah, dan menurunkan kolesterol.

Omega Guard, minyak ikan terbaik, mencegah saluran darah sumbat dan strok.

Alfalfa Complex mencuci darah dan hati, menyingkirkan lemak dan kolesterol, dan mencegah artritis.

 

Bismillah. Klik sini jika anda ingin mengawal darah tinggi anda. Kita ikhtiar, kepada Allah kita berharap.

 

Jika anda mempunyai dana lebih, boleh pilih untuk berubat dengan Vivix.

Ikuti link ini untuk bacaan lanjut tentang Vivix dan membuat pembelian online.

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

 

Sembuh dan Sihat Dengan Vivix

 

Assalamualaikum w.b.t.

Tiada apa yang lebih menggembirakan daripada melihat orang yang tersayang dapat sembuh dan sihat menjalani kehidupan seharian.

Kesihatan untuk apa? Tak lain tak bukan untuk kita beramal soleh, buat bekalan kita di akhirat nanti. Kehidupan yang abadi.

Apa yang nak saya kongsikan kali ini ialah beberapa testimoni pengguna Shaklee Vivix. Mereka telah sembuh dari macam-macam penyakit.

Ya, Vivix adalah produk Shaklee yang paling mahal. Killer produk dari Shaklee. Kalau nak banding dengan kesihatan ataupun kos pembedahan, Vivix boleh dikatakan sangat murah. Tak sampai RM500 pun. Manfaatnya? Jom kita tengok testimoni depa..

 

[box] [Testimoni Vivix] Ibu kesayangan yang diserang strok dan lumpuh sebelah badan telah boleh berjalan selepas 7 hari mengambil Vivix Shaklee. Hari pertama minum sesudu jari tangan ibu dah boleh gerak, hari kedua kaki ibu pula boleh gerak. Dan hari ni ibu dah boleh bangun dan berjalan sendiri. Ya Allah syukur ke hadratMu.

– Puan Wan Zainab[/box]

 

Testimoni pesakit kencing manis. Klik gambar untuk besarkan.
vivix testimoni

 

Antara kebaikan Vivix:

Manfaat Vivix

 

 

– Memperbaiki DNA

– Memperbaiki tenaga sel

– Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi

– Menggalakkan penuaan yang sihat

– Membantu mengelakkan kanser

 

Sebotol Vivix mengandungi 150ml. Minum sesudu teh sehari. Boleh tahan selama sebulan.

Ingin cuba Vivix Shaklee? Dapatkannya dari kami sekarang. COD sekitar Kulim, dan penghantaran ke seluruh Malaysia.

 

Boleh juga beli online dengan klik link ini sekarang.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN