Category Archives: Work-At-Home-Mom

Popia Rangup Cik Jah Berwajah Baru!

Popia Rangup Cik Jah Berbaju Baru!

 

Popia Rangup Cik Jah kami telah mendapat baju baru!

Ya, label baru.

Tampil lebih menarik! Rasa yang kekal hebat! 😀

3 Perisa menarik: Nestum, Horlicks, Cheese.

Masing-masing punyai peminat tersendiri. Kena rasa sendiri untuk tahu perisa mana yang menjadi kegemaran anda.

 

Popia Rangup Cik Jah Nestum Horlicks Cheese

 

Senarai ejen telah dikemaskini di page Popia Rangup Cik Jah.

Sekiranya anda berada berdekatan ejen, boleh membuat pesanan dari ejen.

 

Ejen baru juga dialu-alukan.

RAYA Aidilfitri dah dekat!

 

Daftar dengan kami, ambil order, kami poskan. Mudah bukan?

 

– Saif Khalid –

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

 

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

Assalamualaikum w.b.t Kesinambungan dari entry yang lalu mengenai Kenapa Saya Join Shaklee. Kali ni saya ingin ceritakan apa yang Shaklee tawarkan kepada ahli-ahlinya. Shaklee tawarkan kepada semua ahli-ahlinya yang betul-betul ingin menjayakan bisnes Shaklee mereka. Kalau setakat nak dapat bonus sebulan 3 angka tu, memang kita akan dapat. Tapi setakat itu sajalah. Banyak lagi kelebihan menjadi ahli Shaklee yang kita tak tahu. Kita kena letak target untuk menjadikan ia satu realiti.   Shaklee menawarkan 3C kepada semua ahli-ahlinya. Apa benda 3C tu???

 

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

CASH BONUS , CAR BONUS , CONVENTION/CONFERENCE

1) CASH BONUS

Cash bonus ni adalah hasil yang kita dapat dari sales yang kita buat setiap bulan. Kalau takda sales, takda la bonus ye. Ianya dikira melalui pungutan UV. Bukan goyang-goyang kaki untuk kumpul UV. Ataupun mengharapkan downline kita yang kumpul UV. Kita sendiri perlu bekerja keras untuk kumpul UV. Cukup sebulan, kita akan dapat tahu berapa UV yang terkumpul. Dan yang paling bestnya, bulan yang berikutnya kita akan dapat cash bonus hasil pungutan UV bulan lepas. Best kan?? Zaman sekarang, dengan kemajuan teknologi kita mampu untuk buat sales di mana-mana sahaja. Tidak ada alasan untuk berjaya ya kawan-kawan. 😉 Anda mungkin dapat 2,3,4,5 atau 6 angka cash bonus setiap bulan.

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

cash bonus

2) CAR BONUS

Car bonus ditawarkan kepada ahli-ahli Shaklee yang menepati syarat kelayakan. Ada kiraannya untuk dapatkan car bonus ni. Siapa nak tahu, jom jadi ahli Shaklee sekarang! Car bonus yang Shaklee beri adalah berbentuk wang. Jadi, tak kiralah kita nak beli kereta baru ke, bayar kereta yang sedia ada ke, nak beli tayar kereta pun boleh.Nak beli kereta jenis apa pun tak kisah. Janji ikut bajet kita. Jangan over bajet pulak. Shaklee tak beri kereta segedabak pada anda ye. Hehe… Terpulang kepada kita sendiri nak manage macam mana. Seronok kan? Memang memberi kebebasan kepada kita. Sekali lagi, kalau kita nak, kita akan dapat. So, kena betul-betul rajin untuk dapatkan car bonus ni.

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

Car bonus

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

3) CONVENTION / CONFERENCE

C yang terakhir ini memang menarik! Shaklee akan taja SEPENUHNYA percutian sama ada di luar atau dalam negara. Tak payah susah-suah nak booking flight, booking hotel ke apa. Bawak tuan punya badan saja pergi bercuti. Bertuah kan? Kita sendiri belum tentu sanggup nak belanjakan wang ribuan ringgit untuk percutian yang taraf 5 bintang. Bukan itu saja, bagi mereka yang Muslim, Shaklee juga menawarkan pakej umrah yang sekali lagi ditaja sepenuhnya oleh Shaklee. Macam mana nak dapatkan ni semua? Sekali lagi, saya sarankan kena jadi ahli Shaklee dulu. Baru boleh step-by-step anda dapatkan semua tawaran hebat yang Shaklee bagi.

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

Percutian 5 bintang

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

Pakej umrah dan ziarah

Beruntung kan siapa jadi ahli Shaklee??? Kalau anda semua mengimpikan semua ini, jangan jadikan impian anda sekadar impian. Jom realisasikannya bersama saya! Tak semua orang tahu kelebihan menjadi ahli Shaklee ni. Ada juga yang tahu tapi tak nak berusaha untuk mendapatkannya.

 

Nak rasa perbezaan Shaklee?

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan, khidmat nasihat & konsultasi PERCUMA.

Saif Khalid/Nurbahiah Mohd Isa
013.200.2850/013.356.4876
Shaklee Independent Distributor

 

 

Jom Hebat! di Sg. Petani

 

Assalamualaikum semua!

Alhamdulillah, Sabtu lepas (28 sept 2013) saya, suami dan lil’ mujahidah Khadijah, berpeluang menghadiri program Jom Hebat! di Bandar Laguna Merbok, Sungai Petani. Walaupun lambat (sebab salah tempat pegi -_- ) kami bersyukur selamat sampai. hehe.. Thanks to K B yg bagi alamat pada kami. Sebab kami takda smart phone, SEMAK phone adalah. So, tak boleh nak check di fb alamat dia.

Selalunya, weekend kami memang full, dengan usroh lagi, urusan rumah, urusan bisnes dan kenduri. Dan weekend kali ni alhamdulillah, diisi dgn program yang bermanfaat.

Program bermula jam 930am. Tapi kami sampai pukul 10am. Masuk-masuk je K Lyna dah bagi talk. Talk yang disampaikan oleh K Lyna yang bertajuk erk…. saya datang lambat jadi saya tak sure tajuknya. Yg pasti Master Lyna bagi talk mengenai benefit shaklee, 3C , uv dan etc. Bermanfaat terutamanya bagi mereka yg baru berjinak2 dalam bisnes Shaklee ini.

shaklee kulim 1

 

Presenter kedua adalah kak Suhaida Su’aid. Kak Suhaida present mengenai Kenapa saya pilih Shaklee? Kak Suhaida ni sudah banyak mencuba bisnes2 yang lain seperti menjual barangan bayi dan fotografi. Semuanya bisnes-bisnes ini dibandingkan dengan bisnes Shaklee. Dan ternyata, bisnes Shaklee memenuhi kehendak ibu-ibu yang inginkan masa bersama anak-anak. Sambil berbisnes, anak di depan mata. 🙂 Sebebnarnya saya baru kenal kak Suhaida ni. Rupanya dialah anak pakcik yang suami saya selalu jumpa di masjid. Pakcik tu cakap anak dia pun buat Shaklee. Anak dia pharmacist katanya. Dan dia pun pernah pergi Magik Utara di Cinta Sayang bulan lalu. Allah mempertemukan kami di Laguna. Salam perkenalan. Semoga ukhuwwah berkekalan.

shaklee kulim 2

 

Seterusnya, segmen From Zero to Pro by Kak Farhah. Kak Farhah ni student UIA. Saya penah jumpa dia dulu di UIA. Tapi ingat-ingat lupa nama dia. Kak Farhah berkongsi mengenai cara nak skor UV dan naik rank. So, lepas ni kita boleh letak target untuk naik rank. TARGET! sangat penting! Kalau tak da target, ke laut lah kita. Macam hidup tapi takda tujuan. Apa jadi? sia-sia kan? -_-

shaklee kulim 3

 

Seterusnya, Mamaa Adamia punya turn. Tajuknya ialah Pencen Shaklee vs Pencen makan gaji. Haaaa… mana 1 pilihan kalbu?? hehe… Dulu angan-angan saya mestilah nak bekerja di luar. Mempunyai title engineer. Tapi lepas grad, dapat baby, terus duduk di rumah dan berangan nak jadi businesswoman. Alhamdulillah tercapai. Masih bertatih dalam Shaklee, tapi kami berusaha ikut apa yang mentor buat untuk berjaya. InsyaAllah.

 

shaklee jom hebat

 

Gembira sangat dapat berjumpa kenalan-kenalan baru di Jom Hebat ini. Selama ni kenal atas talian saja. Sekrang dapat bersua muka. Semoga ukhuwwah kita berkekalan. Ameen~ Knowledge yang kami dapat, akn kami kongsikan dengan mereka yang ingin join kami. 🙂 FREE coaching, akan join secret group kami, lifetime coaching sampai berjaya! 😉

Berminat untuk bersama kami? Now is the RIGHT TIME!

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

1 2