Kebaikan Vitamin C

Assalamualaikum w.b.t

Ramai orang tahu mengenai vitamin C. Terutamanya di kalangan wanita. Maklum lah, umum diketahui bahawa vitamin C dapat menjadikan kulit seseorang lebih anggun dan menawan. Tahukah anda bahawa vitamin C bukan saja baik untuk kulit, malah banyak lagi kelebihannya. Jom kita korek maklumat tentang vitamin C.

 

FAKTA DAN KELEBIHAN VITAMIN C

1) Vitamin C tidak dapat dihasilkan sendiri oleh badan manusia. Oleh itu, vitamin C boleh diambil melaui makanan atau pun makanan tambahan iaitu vitamin.

2) Antara makanan yang mengandungi vitamin C adalah seperti buah-buahan sitrus ( oren, epal), buah beri, kobis bunga, anggur, lemon, nenas, strawberi dan buah memepalam a.k.a mangga.

3) Vitamin C adalah antioksidan yang diperlukan oleh sistem badan.

4) Dapat membantu pertumbuhan tisu, fungsi kilang adrenal dan pertumbuhan gusi yang sihat.

5) Dapat membantu dalam pengeluaran hormon anti-stress.

6) Dapat mengurangkan gejala penyakit athma

7) Dapat membantu mencegah kanser

8) Dapat mencegah daripada kesan merbahaya oleh pencemaran.

9) Dapat meningkatkan penyerapan zat besi.

10) Boleh bercantum dengan bahan toksik dan menyahkan ia dari badan.

11) Dapat mengurangkan paras kolestrol.

12) Dapat menurunkan tekanan darah tinggi.

13) Dapat membantu dalam pembentukan kolagen.

14) Dapat mencegah daripada pembekuan darah yang tidak normal.

15) Dapat mengurangkan risiko katarak.

16) Mempercepatkan penyembuhan luka dan terbakar.

 

KESAN KEKURANGAN VITAMIN C

1) Sakit-sakit dan sengal badan

2) Bengkak gusi

3) Hidung berdarah

4) Wajah kusam

5) Anemia

6) Penyakit Scurvy ( pendarahan gusi, lebam-lebam dan pendarahan pada badan)

7) Mengalami stress

 

Bukan susah pun sebenarnya untuk kita mendapatkan vitamin C. Jangan pandang mudah. “Alaa takpelah, vitamin C je pun. tak perlu sibuk-sibuk nak makan. Makan pizza lagi bagus. Buang duit je nak beli” FIKIR SEKALI LAGI YE, sebelum cakap macam ni. Sayangi diri anda dan keluarga. 🙂

Kalau rasa malas sangat nak potong buah, nak makan buah, boleh ambil vitamin C dari Shaklee. Buka botol, kunyah saja. Yummy~~ masam-masam manis rasanya. Sedap! Tak tau nak cari mana vitamin C? Jangan pening-pening. Boleh call kami atau sms.

vita C

Vitamin C chewable 100mg

Hubungi kami:

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Aktif Walaupun Berpuasa dan Bersukan

Pure Performance Drink | before | during exercise | after |

 

Shaklee Performance® telah memuaskan hati ramai atlit. Antara kelebihannya;

  • Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi. Mengurangkan rasa haus.
  • Membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
  • Mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu Opticarb yang membekalkan tenaga serta-merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
  • Selain memberi kebaikan kepada ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, ia juga sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasanya bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh mencegah dehydration.

Performance Drink Shaklee

Siapa yang perlukan Performance drink?

  • Mereka yang aktif bersukan
  • Mereka yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka)
  • Pengidap gout
  • Ibu yang menyusu
  • Mereka yang kurang minum air
  • Mereka yang kerap sakit kepala
  • Bila rasa nak demam, atau sedang demam
  • Menggantikan minuman ringan terutama yang berkarbonat

Testimoni

“Setakat ni, alhamdulillah. Semalam kami semua tak terbangun sahur, sedar2 dah dekat Subuh, saya cuma sempat ambil 2 gelas Performance Drink ni, dan alhamdulillah sampai ke petang susu masih banyak bila dipicit anak2. Saya pernah berpuasa (puasa ganti) tanpa mengambil minuman ni, menjelang petang, susu dah mula ‘kering’ dan anak2 start mengamuk. Sekarang macam addicted pulak sebab rasanya sedap, especially bila diminum sejuk2” 
“Saya suke ambil performance drink time saya berpuasa…bukan je time breastfeed dulu..tapi sampai la skrg…dan dulu di miri time saya ke offshore. Pagi tu mesti minum performance drink..sepanjang hari berpanas..tapi Alhamdulillah sangat2..rasa bertenaga..tak rasa haus pun.” 

 

Untuk mereka yang ingin mengekalkan kecergasan dalam bulan puasa ni, dan mengurangkan keletihan/dahaga yang melampau, elok sgt dah minum Performance Drink ni.

Satu cannister biasanya boleh tahan sebulan setengah kalau minum sorang2. Kalau nak sponsor kawan2 sahur dan berbuka puasa dgn air ni lagi la elok, moga lebih diberkati Allah. Tapi mungkin bulan depan kena beli cannister lain plk. 😉

Performance Drink – Natural Orange flavour.

 

[box type=”info”] Harga pasaran RM82.50. Hubungi kami segera untuk mendapat DISKAUN HEBAT![/box]

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Tips Tambah Susu Badan

Assalmualakum w.b.t

Alhamdulillah, bersyukur masih diberikan nikmat iman dan Islam hari ini. Pagi-pagi lagi dah attach dengan Khadijah. Biasalah, ibu menyusu tak kan boleh lari dari menyusu anak kan? hehe… Kali ini nak berkongsi tips atau petua memperbanyakkan penghasilan susu badan. Pengalaman yg tak seberapa. Tapi diharapkan dapat membantu ibu-ibu ya. Ini semua antara tips yang saya sendiri amalkan untuk make sure dapat berikan yang terbaik untuk Khadijah. Sekarang sudah setahun sebulan menyusukan Khadijah, alhamdulillah.

 

1) Tambah masa dan kekerapan

Pengeluaran susu ibu adalah mengikut konsep supply & demand. Lebih kerap menyusukan, lebih banyak yang dihasilkan. Cuba pam setiap kali selepas menyusukan bayi. Hormon prolaktin banyak dihasilkan pada waktu pagi, oleh itu luangkan sedikit masa untuk mengepam sebaik bangun dari tidur. Luangkan masa untuk menyusukan bayi sekerap yang mungkin ketika bersama mereka. Keberkesanan biasanya boleh dilihat selepas sekurang-kurangnya tujuh hari. Ada juga yang lebih sehingga 2 minggu. Memerah pada masa yang tetap juga mempengaruhi pengeluaran susu. Walau pun ketika berada di tempat kerja, kita seringkali sibuk dan terleka dalam menyiapkan tugas yang diberikan, cuba sedaya upaya untuk menetapkan masa yg tetap untuk memerah setiap hari. Sediakan satu jadual memerah yang tetap dan tuliskan jumlah hasil yang diperolehi setiap kali. Oleh itu, anda akan dapat melihat sendiri perubahan pada hasil perahan setiap kali memerah. Ibu perlu berdisiplin dan bersemangat kental ya! 🙂

 

2) Minum air yang mencukupi

Air yang dimaksudkan adalah air kosong/masak semata-mata tidak termasuk teh,kopi,sirap dan air barli. Minimum 8 gelas (bagi seseorang seberat 25kg) lebih untuk yang lebih berat dari itu. Pagi-pagi bangun, saya amalkan meminum air suam.

 

3) Pemakanan seimbang

Secara peribadinya saya mendapati saya menghasilkan lebih banyak susu ketika kenyang berbanding dalam keadaan lapar. Sekiranya ibu-ibu sedang dalam usaha menurunkan berat badan, makan pada jumlah yang sedikit tetapi kerap bagi mengelakkan rasa lapar. Ini kerana dalam keadaan yang lapar kita lebih cenderung makan berlebihan. Utamakan sarapan pagi kerana ia adalah permulaan hari anda.

 

4) Pemakanan yang menggalakkan pengeluaran susu

Keberkesanan adalah bergantung kepada individu. Halba, Oats, alfalfa , air soya, sawi, lobak putih, longan kering, daun kucai, kurma, jantung pisang, betik muda dan sebagainya.

 

5) Mengambil hormon/supplemen untuk merangsang pengeluaran susu

Terdapat banyak suppliment di pasaran yang dirumus khas bagi membantu ibu-ibu yang mengalami masalah pengeluaran susu.

 

6) Berdoa kepada Allah

Kepada ibu-ibu muslimah, setiap apa jua pekerjaan yang kita lakukan, kita banyakkan berdoa kepada Allah. Usaha yang kita buat, tanpa izin Allah, tak jadi jugak kan? Jadi, hanya kepada Dia saja keizinan yg kita harapkan. InsyaAllah. Jangan putus harapan. 🙂

breastfeeding1

Mighty 3 Gem Set

Assalamualaikum w.b.t

Apa khabar semua? Lagi seminggu kita bakal menyambut ramadhan kan? Mesti ramai yang berpusu-pusu ke supermarket beli barang dapur untuk persediaan ramadhan. Ibu-ibu pun mula sibuk fikir menu apa yang senang dan mudah disediakan sepanjang Ramadhan. Kalau surirumah, mungkin mempunyai masa untuk memasak sebelum berbuka. Tetapi para ibu yang bekerja mungkin perlu mengejar masa untuk memasak. Last-last, beli kat bazar je. Huhu….

Kalau bersahur pulak, mesti tak larat nak bangun untuk masak macam-macam kan? Goreng telur dan masak nasi dah cukup. Tu pun kadang-kandang anak-anak tak nak makan pulak. Sabar ye para ibu. Cabaran menjadi ibu memang besar kan? InsyaAllah, pahala yang tak terkira untuk ibu-ibu semua.

Kalau ada ibu-ibu yang memang takut tak sempat menyediakan sahur, beri tamar untuk anak-anak. Makan 2,3 biji untuk memberi tenaga seharian. Atau nak lagi senang, kami ada solution nya. 🙂

Beri anak anda Meal Shakes dan ESP sewaktu sahur. Untuk ibu dan ayah, boleh amik Performance Drink dan ESP. InsyaAllah dapat memeberi tenaga berpanjangan. Kadang-kadang kalau kita makan nasi 2,3 pinggan pun akan rasa lapar jugak kan? Tengok jam baru pukul 10 pagi! Erk?!!… 😉

 

Gastrik Kembali Bersama Ramadhan?
Pedih Ulu Hati?
Perut Masuk Angin?
Letih, Lesu & Kurang Selera Makan?
Tidak Suka / Kurang Selesa Bersahur?
Ingin Mendidik Anak-Anak Berpuasa?
Tak Sempat Memasak Untuk Sahur?
Set Mighty 3 Gem Ini → UNTUK ANDA!

 

Dan selalunya waktu sahur tak lalu nak makan banyak-banyak kan? Memang produk Meal Shakes, Performance Drink dan ESP keluaran Shaklee dapat membantu anda semua.

Mungkin akan ada yang cakap, jadi ke? berkesan ke? boleh tahan ke tak lapar? Jawab saya: Cuba dulu, baru tau! 😉

Set 3 serangkai – ESP, Meal Shakes & Performance drink!

 

Mighty 3 Gem Set

Mighty 3 Gem Set

 

Sesuai untuk semua. Kami sendiri telah merasai kehebatannya. Kekal bertenaga sepanjang hari.

Harga pasaran untuk ketiga-tiga produk ini ialah RM346.25. Hubungi kami sekarang untuk dapat DISKAUN HEBAT!

Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Kebaikan ESP Shaklee

Assalamualaikum w.b.t.

Untuk post kali ni, kami nak cerita testimoni selepas menggunakan Energizing Soy Protien (ESP) dari Shaklee. Memang terbaik~~!!

 

Testimoni Kami - Kebaikan ESP

 

Pagi semalam kami suami isteri bersahur dengan ESP Shaklee. Just 1 scoop, bancuh dengan air kosong (jangan guna air panas tau).

Alhamdulillah..dapat berpuasa dengan bertenaga! Perut tak berasa lapar seperti biasa. Walaupun pada paginya kami sangat aktif membuat mcm2 kerja, pada sebelah petangnya langsung tiada perut berkeroncong kelaparan seperti sebelum ni.

Semalam kami bersahur dengan ESP setengah jam sebelum makan nasi.

Seronok dengan kesan hebat semasa puasa, di sebelah malamnya kami minum secawan lagi ESP! 🙂 

ESP sesuai utk semua. Utk org yang ada GASTRIK? Lagilah sesuai! Ramai yang telah berpuas hati menggunakan ESP Shaklee ni.

 

Jom kita tengok apa kebaikan ESP Shaklee yang menjadi hot item di kalangan pengguna-pengguna Shaklee.

Kebaikan ESP Shaklee

Kebaikan ESP Shaklee

 

Berminat? Hubungi kami sekarang! Cuba dulu baru tau. 🙂

Atau boleh juga beli online di sini.

 

 

Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

1 22 23 24 25