Tag Archives: ahli

Cara Daftar Ahli Shaklee

Cara Daftar Ahli Shaklee

 

Selamat datang kepada pembaca setia ummukhadijah.com.

Kepada pembaca yang dihormati, di sini kami akan membimbing kalian untuk daftar menjadi ahli Shaklee di bawah kelolaan dan penyeliaan kami.

Harus diingati, pemilihan pengedar untuk proses pendaftaran adalah kritikal. Ia sangat mempengaruhi perjalanan anda dalam dunia Shaklee.

Tak kira sama ada hanya ingin menggunakan untuk diri sendiri atau yang ingin berniaga.

 

Pengedar Shaklee yang bertanggungjawab adalah mereka yang;

  1. Memberi konsultasi cara pemakanan suplemen dan vitamin secara menyeluruh
  2. Follow-up anda dari semasa ke semasa berkenaan pemakanan/penggunaan produk Shaklee
  3. Memberi tunjuk ajar dan bantuan kepada anak didik yang ingin menjadikan Shaklee sebagai mata pencarian

Cara Daftar Ahli Shaklee

 

Untuk menjadi pengedar Shaklee seumur hidup, anda boleh mendaftar dengan hanya RM65. Ya, seumur hidup!

(Tambah RM10 untuk Semenanjung atau RM20 untuk Sabah/Sarawak bagi penghantaran Opportunity Kit)

 

Atau anda juga boleh mendaftar PERCUMA jika anda membuat pembelian sekurang-kurangnya 200UV (~RM660) dalam satu transaksi.

 

Untuk pengiraan UV, boleh rujuk gambar di bawah.

Nota: Harga yang dipaparkan adalah harga retail. Harga ahli sudah pasti lebih murah. πŸ˜€

 

Cara Daftar Ahli Shaklee

 

Cara Daftar Ahli Shaklee

 

F.A.Q.

1. Perlukah maintain point?

Anda tak perlu maintain point untuk mengekalkan keahlian Shaklee jika hanya menggunakan secara personal. Jika tidak membeli dalam beberapa bulan pun anda masih ahli Shaklee yang sah.

Jika pembelian bulanan anda melebihi 150UV, anda akan mendapat bonus di pertengahan bulan berikutnya. πŸ˜€

2. Bolehkah saya daftar sendiri di cawangan Shaklee berdekatan saya?

Boleh. Hanya berikan ID kami 945467 ketika mendaftar. Maklumkan kami sesudah mendaftar, kami akan bimbing anda untuk menjadi lebih sihat. Anda juga akan bersama team kami untuk memulakan perniagaan hebat Shaklee!

 

3. Bagaimana untuk saya membeli produk Shaklee?

Sebaik sahaja anda selesai mendaftar, anda akan diberi ID eksklusif. Anda boleh terus membuat pembelian sama ada di cawangan berdekatan, atau hanya secara online di Shaklee Online System.

Anda boleh membuat pembelian di mana sahaja dan bila-bila sahaja. 24 jam sehari, 7 hari seminggu.

 

4. Apa kelebihan menjadi ahli Shaklee?

Banyak kelebihannya. Anda bakal mengubah hidup anda kepada yang lebih baik selepas bertukar kepada Shaklee!

Sila rujuk artikel kami yang lepas;

–> Β Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee.

–> Β Kenapa Saya Join Shaklee.

 

5. Saya ingin daftar sekarang! Bagaimana?

Bank-in RM75 (Opportunity Kit akan dihantar terus ke rumah anda) kepada salah satu akaun di bawah;

CIMB 07370002391204 (Saif Ar-Rahman Khalid)
Maybank 1520 3154 9854 (Nurbahiah Mohd Isa)

SMS/WhatsApp 013.356.4876 maklumat berikut;

Butiran bayaran (nama bank, amaun, masa, tarikh):
Nama Penuh:
IC:
Alamat:
No. Telefon Bimbit:
Emel:
No. Akaun Peribadi (untuk bonus):
Nama Bank:
Nama Pasangan (jika ada):
IC Pasangan (jika ada):

Kami akan bersama anda secepat mungkin.

 

Akhir kata, bertindaklah sekarang untuk kehidupan yang lebih baik. Fast Action, Fast Result!

ANDA tersenyum lebar, KAMI puas hati. πŸ˜€

Kami menantikan ANDA menjadi sebahagian keluarga Shaklee kami.

 

 

Saif Khalid/Nurbahiah Mohd Isa
013.200.2850/013.356.4876
Shaklee Independent Distributor

 

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

 

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

Assalamualaikum w.b.t Kesinambungan dari entry yang lalu mengenai Kenapa Saya Join Shaklee. Kali ni saya ingin ceritakan apa yang Shaklee tawarkan kepada ahli-ahlinya. Shaklee tawarkan kepada semua ahli-ahlinya yang betul-betul ingin menjayakan bisnes Shaklee mereka. Kalau setakat nak dapat bonus sebulan 3 angka tu, memang kita akan dapat. Tapi setakat itu sajalah. Banyak lagi kelebihan menjadi ahli Shaklee yang kita tak tahu. Kita kena letak target untuk menjadikan ia satu realiti. Β  Shaklee menawarkan 3C kepada semua ahli-ahlinya. Apa benda 3C tu???

 

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

CASH BONUS , CAR BONUS , CONVENTION/CONFERENCE

1) CASH BONUS

Cash bonus ni adalah hasil yang kita dapat dari sales yang kita buat setiap bulan. Kalau takda sales, takda la bonus ye. Ianya dikira melalui pungutan UV. Bukan goyang-goyang kaki untuk kumpul UV. Ataupun mengharapkan downline kita yang kumpul UV. Kita sendiri perlu bekerja keras untuk kumpul UV. Cukup sebulan, kita akan dapat tahu berapa UV yang terkumpul. Dan yang paling bestnya, bulan yang berikutnya kita akan dapat cash bonus hasil pungutan UV bulan lepas. Best kan?? Zaman sekarang, dengan kemajuan teknologi kita mampu untuk buat sales di mana-mana sahaja. Tidak ada alasan untuk berjaya ya kawan-kawan. πŸ˜‰ Anda mungkin dapat 2,3,4,5 atau 6 angka cash bonus setiap bulan.

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

cash bonus

2) CAR BONUS

Car bonus ditawarkan kepada ahli-ahli Shaklee yang menepati syarat kelayakan. Ada kiraannya untuk dapatkan car bonus ni. Siapa nak tahu, jom jadi ahli Shaklee sekarang! Car bonus yang Shaklee beri adalah berbentuk wang. Jadi, tak kiralah kita nak beli kereta baru ke, bayar kereta yang sedia ada ke, nak beli tayar kereta pun boleh.Nak beli kereta jenis apa pun tak kisah. Janji ikut bajet kita. Jangan over bajet pulak. Shaklee tak beri kereta segedabak pada anda ye. Hehe… Terpulang kepada kita sendiri nak manage macam mana. Seronok kan? Memang memberi kebebasan kepada kita. Sekali lagi, kalau kita nak, kita akan dapat. So, kena betul-betul rajin untuk dapatkan car bonus ni.

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

Car bonus

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

3) CONVENTION / CONFERENCE

C yang terakhir ini memang menarik! Shaklee akan taja SEPENUHNYA percutian sama ada di luar atau dalam negara. Tak payah susah-suah nak booking flight, booking hotel ke apa. Bawak tuan punya badan saja pergi bercuti. Bertuah kan? Kita sendiri belum tentu sanggup nak belanjakan wang ribuan ringgit untuk percutian yang taraf 5 bintang. Bukan itu saja, bagi mereka yang Muslim, Shaklee juga menawarkan pakej umrah yang sekali lagi ditaja sepenuhnya oleh Shaklee. Macam mana nak dapatkan ni semua? Sekali lagi, saya sarankan kena jadi ahli Shaklee dulu. Baru boleh step-by-step anda dapatkan semua tawaran hebat yang Shaklee bagi.

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

Percutian 5 bintang

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

Pakej umrah dan ziarah

Beruntung kan siapa jadi ahli Shaklee??? Kalau anda semua mengimpikan semua ini, jangan jadikan impian anda sekadar impian. Jom realisasikannya bersama saya! Tak semua orang tahu kelebihan menjadi ahli Shaklee ni. Ada juga yang tahu tapi tak nak berusaha untuk mendapatkannya.

 

Nak rasa perbezaan Shaklee?

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan, khidmat nasihat & konsultasi PERCUMA.

Saif Khalid/Nurbahiah Mohd Isa
013.200.2850/013.356.4876
Shaklee Independent Distributor

 

 

Kenapa Saya Join Shaklee

Kenapa saya join Shaklee?

Hari ni saya nak kongsi 3 sebab kenapa saya join Shaklee.

Eh, 3 je???

Takpa, walaupun sikit, tapi saya sangat cerewet Β pasal 3 benda ni. Jap lagi saya akan terangkan.

 

Sebelum saya join Shaklee, saya consume untuk cuba-cuba je. Dan saya sendiri tak tau pun Shaklee ni MLM.

Introducer saya langsung tak cerita pasal business plan, MLM dan yang seangkatan dengannya. Dia hanya fokus pada produk – kelebihannya, cara makan, etc.

 

1. Berkesan

“Always Works” – salah satu janji dari Shaklee. Saya pernah terbaca, tapi saya buat dunno je. Until saya sendiri rasai perbezaannya!

Antara produk Shaklee feveret bagi saya ialah ESP, Set Resdung dan Ostematrix.

Saya tumpang makan ESP bila isteri saya beli untuk support penyusuan anak kami. Memang ketara perbezaannya lepas minum segelas ESP. Boleh baca entry ESP kami di link ini.

Set Resdung pula, terdiri dari Vita-C, B-Complex dan Alfalfa. Cerita panjang dia boleh baca kat sini.

Ostematrix adalah antara produk hot di kalangan pengedar Shaklee. Nak tau apa kelebihannya? Cuba dulu baru tahu. πŸ™‚

 

Kenapa Saya Join Shaklee

The Shaklee Difference – Kenapa Saya Join Shaklee

 

2. Sudah Lama Bertapak

Sebelum saya join Shaklee, saya terlebih dahulu mengkaji berkenaan syarikat dan produknya.

Saya sendiri pernah makan Vita-Lea sejak di bangku sekolah rendah lagi. Dan Shaklee masih bertahan sehingga kini. Mesti ada sesuatu yang hebat pada produk ini!

Benar, Shaklee mendapat sambutan yang sangat hebat di kalangan rakyat Malaysia. Sebab apa? Sebab produk dan approach Shaklee yang hebat.

Vita-Lea yang mana merupakan produk pertama Shaklee, kekal hingga sekarang sebagai produk wajib-ada di rumah pengedar-pengedar Shaklee.

 

Kenapa saya join Shaklee

 

 

Sebelum join, dah pasti saya akan google dulu pasal syarikat. Mana tau ada yang tak kena dengan syarikat Shaklee.

Tapi sehingga kini, saya masih belum jumpa atau dengar perkara yang tak baik tentangnya. Walaupun tiada panel syariah, tetapi saya sendiri tak pernah rasa ditipu, tertindas, atau tidak senang terhadap produknya mahupun pelan pemasarannya.

 

3. Tidak Perlu Simpan Stok

Stok adalah antara musuh utama bagi golongan pertengahan. Mungkin tak ramai yang ada modal untuk membeli stok yang banyak untuk memulakan perniagaan.

Dalam Shaklee, kita tak perlu simpan stok. Sebab kita hanya perlu membuat pesanan melalui sistem online Shaklee, dan Shaklee akan hantarkannya untuk kita. Sungguh mudah!

Shaklee tidak meletakkan syarat pembelian untuk menjadi ahli. Cuma dengan RM65, kita boleh menjadi pengedar Shaklee, seumur hidup. Nak makan sendiri ke, atau nak jadi jutawan dengan Shaklee, anda TENTUKAN.

 

 

Nak rasa perbezaan Shaklee?

Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan, khidmat nasihat & konsultasi PERCUMA.

Saif Khalid/Nurbahiah Mohd Isa
013.200.2850/013.356.4876
Shaklee Independent Distributor