Tag Archives: kencing manis

Usaha Ubati Kencing Manis

Ramai rakyat Malaysia yang menghidapi penyakit kencing manis (diabetes). Kalau tanya budak-budak pun mereka tahu penyakit kencing manis ni. Kata mereka, penyakit kena potong kaki. Budak-budak pun tahu kesan keburukan penyakit kencing manis. Inikan pula kita yang sudah dewasa.

Penyakit kencing manis boleh dikawal dengan cara berpantang. Amalan menjaga makan dengan betul mampu mengekalkan paras gula dalam darah.

Tetapi tak ramai yang dapat mengawal nafsu makan. Masing-masing takut nak mengubah gaya pemakanan yang telah diamalkan sejak kecil.

Pesan saya, berpadalah dalam menelan makanan kegemaran anda, lebih-lebih lagi yang memudaratkan kesihatan.

Rajin-rajinlah makan peria katak contohnya. Orang tua kata pahit itu ubat. Ya, petua itu memang benar!

Tapi kalau susah nak cari makanan sihat, antara alternatifnya ialah Vivix™. Vivix telah terbukti dapat membantu mengubati penyakit kencing manis.
Vivix ialah sejenis minuman botanik semulajadi yang selamat diminum hari-hari.

 

Bagaimana Vivix Bertindak?

 

1) Anti-penuaan tahap sel

Vivix melindungi dan membaiki sel-sel tubuh badan daripada serangan-serangan luar yang mampu merosakkan fungsi-fungsi sel.

2) Mengawal genetik

Melalui ujian klinikal, ramuan Vivix ditemui dapat mengaktifkan kawalan genetik yang melambatkan penuaan.

3) Menggalakkan pembentukan mitokondrion baru

Ini penting bagi pengeluaran tenaga sel-sel kita pada tahap optimum.

4) Merencatkan pembentukan protein AGE

Protein ini mampu merosakkan sel-sel tubuh badan. Ramuan resveratrol dari Anggur Muscadine dalam Vivix melambatkan pembentukan protein Advanced Glycation End Products (AGE).

Apa kata mereka?

 

vivix-testimoni

 

As you know, I am diabetic with all the problems that go along. One of my greatest fears is losing my legs as my grandfather lost his from diabetes. I suffered severe neuropathy in both my legs and feet. In addition to that, I had 3 stints put in my left leg last summer and was diagnosed with PAD. I was experiencing severe leg cramps nightly. Hardly a night went by when I wasn’t awakened by them and had to jump out of bed and walk around. This would happen several times a night. Since taking Vivix, I have not been awakened a single evening with a leg cramp. So wonderful! And I can feel my toes again. They no longer feel like wooden appendages down there. Bless Shaklee and Vivix! I now experience full nights of restful sleep.

 

– Cathi S. Lindall

 

 

kencing manis vivixVivix 150ml RM475. Tahan untuk sebulan.

 

Kita berusaha, Allah yang menyembuhkan.

Hubungi kami untuk konsultasi PERCUMA.

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Sembuh dan Sihat Dengan Vivix

 

Assalamualaikum w.b.t.

Tiada apa yang lebih menggembirakan daripada melihat orang yang tersayang dapat sembuh dan sihat menjalani kehidupan seharian.

Kesihatan untuk apa? Tak lain tak bukan untuk kita beramal soleh, buat bekalan kita di akhirat nanti. Kehidupan yang abadi.

Apa yang nak saya kongsikan kali ini ialah beberapa testimoni pengguna Shaklee Vivix. Mereka telah sembuh dari macam-macam penyakit.

Ya, Vivix adalah produk Shaklee yang paling mahal. Killer produk dari Shaklee. Kalau nak banding dengan kesihatan ataupun kos pembedahan, Vivix boleh dikatakan sangat murah. Tak sampai RM500 pun. Manfaatnya? Jom kita tengok testimoni depa..

 

[box] [Testimoni Vivix] Ibu kesayangan yang diserang strok dan lumpuh sebelah badan telah boleh berjalan selepas 7 hari mengambil Vivix Shaklee. Hari pertama minum sesudu jari tangan ibu dah boleh gerak, hari kedua kaki ibu pula boleh gerak. Dan hari ni ibu dah boleh bangun dan berjalan sendiri. Ya Allah syukur ke hadratMu.

– Puan Wan Zainab[/box]

 

Testimoni pesakit kencing manis. Klik gambar untuk besarkan.
vivix testimoni

 

Antara kebaikan Vivix:

Manfaat Vivix

 

 

– Memperbaiki DNA

– Memperbaiki tenaga sel

– Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi

– Menggalakkan penuaan yang sihat

– Membantu mengelakkan kanser

 

Sebotol Vivix mengandungi 150ml. Minum sesudu teh sehari. Boleh tahan selama sebulan.

Ingin cuba Vivix Shaklee? Dapatkannya dari kami sekarang. COD sekitar Kulim, dan penghantaran ke seluruh Malaysia.

 

Boleh juga beli online dengan klik link ini sekarang.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN