Tag Archives: Shaklee

Kenapa Saya Join Shaklee

Kenapa saya join Shaklee?

Hari ni saya nak kongsi 3 sebab kenapa saya join Shaklee.

Eh, 3 je???

Takpa, walaupun sikit, tapi saya sangat cerewet  pasal 3 benda ni. Jap lagi saya akan terangkan.

 

Sebelum saya join Shaklee, saya consume untuk cuba-cuba je. Dan saya sendiri tak tau pun Shaklee ni MLM.

Introducer saya langsung tak cerita pasal business plan, MLM dan yang seangkatan dengannya. Dia hanya fokus pada produk – kelebihannya, cara makan, etc.

 

1. Berkesan

“Always Works” – salah satu janji dari Shaklee. Saya pernah terbaca, tapi saya buat dunno je. Until saya sendiri rasai perbezaannya!

Antara produk Shaklee feveret bagi saya ialah ESP, Set Resdung dan Ostematrix.

Saya tumpang makan ESP bila isteri saya beli untuk support penyusuan anak kami. Memang ketara perbezaannya lepas minum segelas ESP. Boleh baca entry ESP kami di link ini.

Set Resdung pula, terdiri dari Vita-C, B-Complex dan Alfalfa. Cerita panjang dia boleh baca kat sini.

Ostematrix adalah antara produk hot di kalangan pengedar Shaklee. Nak tau apa kelebihannya? Cuba dulu baru tahu. 🙂

 

Kenapa Saya Join Shaklee

The Shaklee Difference – Kenapa Saya Join Shaklee

 

2. Sudah Lama Bertapak

Sebelum saya join Shaklee, saya terlebih dahulu mengkaji berkenaan syarikat dan produknya.

Saya sendiri pernah makan Vita-Lea sejak di bangku sekolah rendah lagi. Dan Shaklee masih bertahan sehingga kini. Mesti ada sesuatu yang hebat pada produk ini!

Benar, Shaklee mendapat sambutan yang sangat hebat di kalangan rakyat Malaysia. Sebab apa? Sebab produk dan approach Shaklee yang hebat.

Vita-Lea yang mana merupakan produk pertama Shaklee, kekal hingga sekarang sebagai produk wajib-ada di rumah pengedar-pengedar Shaklee.

 

Kenapa saya join Shaklee

 

 

Sebelum join, dah pasti saya akan google dulu pasal syarikat. Mana tau ada yang tak kena dengan syarikat Shaklee.

Tapi sehingga kini, saya masih belum jumpa atau dengar perkara yang tak baik tentangnya. Walaupun tiada panel syariah, tetapi saya sendiri tak pernah rasa ditipu, tertindas, atau tidak senang terhadap produknya mahupun pelan pemasarannya.

 

3. Tidak Perlu Simpan Stok

Stok adalah antara musuh utama bagi golongan pertengahan. Mungkin tak ramai yang ada modal untuk membeli stok yang banyak untuk memulakan perniagaan.

Dalam Shaklee, kita tak perlu simpan stok. Sebab kita hanya perlu membuat pesanan melalui sistem online Shaklee, dan Shaklee akan hantarkannya untuk kita. Sungguh mudah!

Shaklee tidak meletakkan syarat pembelian untuk menjadi ahli. Cuma dengan RM65, kita boleh menjadi pengedar Shaklee, seumur hidup. Nak makan sendiri ke, atau nak jadi jutawan dengan Shaklee, anda TENTUKAN.

 

 

Nak rasa perbezaan Shaklee?

Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan, khidmat nasihat & konsultasi PERCUMA.

Saif Khalid/Nurbahiah Mohd Isa
013.200.2850/013.356.4876
Shaklee Independent Distributor

 

 

Kelebihan Omega Guard Shaklee

Omega Guard™ Shaklee diperbuat dari minyak ikan terbaik di dunia!

Kelebihan Omega Guard Shaklee

Jadi Shaklee Malaysia buat promosi untuk produk hebat ni, beli 6 percuma 1. Tapi tinggal sehari je la. 🙂 insyaAllah tahun depan ada lagi promosi ni. Jangan risau okay.

UBATI asma asthma SAKIT LUTUT DAN SENDI Vitamin Anak Pintar Cerdas omega-guard-heart Sebotol OmegaGuard 90 softgel berharga RM136.
Klik sini untuk beli sekarang secara online.

 

Secara ringkas, apa manfaat dari Omega Guard ni?

 

  • Kandungan Omega3 yang tinggi, dapat mengimbangi PMS bagi pengguna wanita
  • Mencegah strok
  • Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
  • Membantu perkembangan memori
  • Mencegah migrain
  • Meningkatkan sistem imun – melawan alahan kulit, asma, penyakit buah pinggang
  • Menyihatkan paru-paru
  • Menentang kanser
  • Mencegah arthritis dan gout
  • Mencegah insomnia, tekanan, kemurungan

 

Sendawa bau hanyir ikan?

Kita boleh elakkannya dengan mengambil Omega Guard sebelum makan atau bila perut kosong.

 

Apa yang membuatkan ramai memilih Omega Guard? Mari kita tengok perbandingan kandungan Omega Guard dengan produk minyak ikan lain.

Kelebihan Omega Guard Shaklee

Kandungan OmegaGuard Shaklee

Siapa Perlukan Omega-3?

1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Pelajar
4. Wanita selepas bersalin
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Ibu Hamil
9. Ibu menyusu

 

Kelebihan Omega Guard Shaklee

Kelebihan Omega Guard Shaklee

Bagaimana untuk kurus dengan Omega Guard?

* Pengambilan 3 biji sehari selepas sarapan/ lunch mampu memberi rasa kurang lapar kepada anda.

* Berfungsi membakar lemak dan meningkatkan metabolisma.

* Membantu masalah perut buncit dan obesiti.

 

Kelebihan Omega Guard Shaklee

Kelebihan Omega Guard Shaklee

 

 

Nak rasa perbezaan Shaklee?

Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

 

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan, khidmat nasihat & konsultasi PERCUMA.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
ID: 945467
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

 

Jom Hebat! di Sg. Petani

 

Assalamualaikum semua!

Alhamdulillah, Sabtu lepas (28 sept 2013) saya, suami dan lil’ mujahidah Khadijah, berpeluang menghadiri program Jom Hebat! di Bandar Laguna Merbok, Sungai Petani. Walaupun lambat (sebab salah tempat pegi -_- ) kami bersyukur selamat sampai. hehe.. Thanks to K B yg bagi alamat pada kami. Sebab kami takda smart phone, SEMAK phone adalah. So, tak boleh nak check di fb alamat dia.

Selalunya, weekend kami memang full, dengan usroh lagi, urusan rumah, urusan bisnes dan kenduri. Dan weekend kali ni alhamdulillah, diisi dgn program yang bermanfaat.

Program bermula jam 930am. Tapi kami sampai pukul 10am. Masuk-masuk je K Lyna dah bagi talk. Talk yang disampaikan oleh K Lyna yang bertajuk erk…. saya datang lambat jadi saya tak sure tajuknya. Yg pasti Master Lyna bagi talk mengenai benefit shaklee, 3C , uv dan etc. Bermanfaat terutamanya bagi mereka yg baru berjinak2 dalam bisnes Shaklee ini.

shaklee kulim 1

 

Presenter kedua adalah kak Suhaida Su’aid. Kak Suhaida present mengenai Kenapa saya pilih Shaklee? Kak Suhaida ni sudah banyak mencuba bisnes2 yang lain seperti menjual barangan bayi dan fotografi. Semuanya bisnes-bisnes ini dibandingkan dengan bisnes Shaklee. Dan ternyata, bisnes Shaklee memenuhi kehendak ibu-ibu yang inginkan masa bersama anak-anak. Sambil berbisnes, anak di depan mata. 🙂 Sebebnarnya saya baru kenal kak Suhaida ni. Rupanya dialah anak pakcik yang suami saya selalu jumpa di masjid. Pakcik tu cakap anak dia pun buat Shaklee. Anak dia pharmacist katanya. Dan dia pun pernah pergi Magik Utara di Cinta Sayang bulan lalu. Allah mempertemukan kami di Laguna. Salam perkenalan. Semoga ukhuwwah berkekalan.

shaklee kulim 2

 

Seterusnya, segmen From Zero to Pro by Kak Farhah. Kak Farhah ni student UIA. Saya penah jumpa dia dulu di UIA. Tapi ingat-ingat lupa nama dia. Kak Farhah berkongsi mengenai cara nak skor UV dan naik rank. So, lepas ni kita boleh letak target untuk naik rank. TARGET! sangat penting! Kalau tak da target, ke laut lah kita. Macam hidup tapi takda tujuan. Apa jadi? sia-sia kan? -_-

shaklee kulim 3

 

Seterusnya, Mamaa Adamia punya turn. Tajuknya ialah Pencen Shaklee vs Pencen makan gaji. Haaaa… mana 1 pilihan kalbu?? hehe… Dulu angan-angan saya mestilah nak bekerja di luar. Mempunyai title engineer. Tapi lepas grad, dapat baby, terus duduk di rumah dan berangan nak jadi businesswoman. Alhamdulillah tercapai. Masih bertatih dalam Shaklee, tapi kami berusaha ikut apa yang mentor buat untuk berjaya. InsyaAllah.

 

shaklee jom hebat

 

Gembira sangat dapat berjumpa kenalan-kenalan baru di Jom Hebat ini. Selama ni kenal atas talian saja. Sekrang dapat bersua muka. Semoga ukhuwwah kita berkekalan. Ameen~ Knowledge yang kami dapat, akn kami kongsikan dengan mereka yang ingin join kami. 🙂 FREE coaching, akan join secret group kami, lifetime coaching sampai berjaya! 😉

Berminat untuk bersama kami? Now is the RIGHT TIME!

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Penawar Resdung

 

Assalamualaikum.

Rasa terpanggil untuk berkongsi kisah hebat, berkenaan resdung saya yang sembuh dengan cepat selepas makan vitamin Shaklee.

Ramadan lepas, saya terpaksa menelan supplement sebab resdung melanda dengan agak teruk. Saya tak tau la seteruk mana resdung saya berbanding orang lain. Tapi pendek kata susah la nak buat keje. Nak tarawih pun selalu terganggu.

Bahagian tulang dalam pipi saya sakit teruk. Keradangan. Rasa lompong dalam pipi.

Cairan kuning selalu keluar dari hidung. Dah la keluar laju, takda warning pulak. Even tangan ni nak tarik baju untuk lap hidung pun tak sempat. Tau2 dah menitik kat baju.

 

Penawar Resdung Shaklee

 

Last skali orang rumah suruh makan set resdung Shaklee. So saya telan Alfalfa, Vita-Lea, B-Complex & Vita-C.

Resdung saya sembuh dengan cepat! Alhamdulillah.

Radang di pipi terus hilang. Cairan kuning pun beransur-ansur berkurang, sampai takda langsung dah.

Kalau ada antara pembaca mengalami masalah yang sama, saya syorkan supaya makan set resdung ni. Memang sangat melegakan. Takda serabut dengan tisu lagi dah. Sakit tulang pipi hilang. 🙂

 

Set Penawar Resdung Shaklee

Set Resdung Shaklee

 

Sekian. Sihat untuk beramal.

 

Nak rasa perbezaan Shaklee?

Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan, khidmat nasihat & konsultasi PERCUMA.

Saif Khalid/Nurbahiah Mohd Isa
013.200.2850/013.356.4876
Shaklee Independent Distributor

Vitamin Untuk Jantung

Vitamin Untuk Jantung

Assalamualaikum w.b.t

Tahukah anda? Penyakit jantung merupakan penyakit yang paling tinggi dihidapi oleh rakyat Malaysia kini. Ianya bukan sahaja menyerang mereka yang berusia lebih 50 tahun. Malah, kini ramai rakyat Malaysia yang berusia 40 tahun ke atas, diserang penyakit jantung bila-bila masa sahaja. Jom kita check it out apa peranan jantung dan vitamin yang baik untuk jantung.

 

Fungsi jantung

  • Jantung merupakan organ penting dan vital peranannya di dalam tubuh manusia.
  • Ini disebabkan kerana jantung berfungsi sebagai alat pengepam darah  ke seluruh tubuh. Boleh bayangkan tak kalau jantung tidak dapat mengepam darah ? Memang KO dah kita masa tu.
  • Kesannya tiada oksigen dan nutrisi yang dapat disebarkan ke seluruh tubuh kerana darah yang membawa oksigen dan nutrisi yang diperlukan oleh badan.
  • Oleh sebab itu jantung amatlah penting peranannya di dalam tubuh manusia. Dan kita patut menjaga jantung agar sentiasa sihat.

 

Apa itu CoQ10?

  • CoQ10 adalah nutrien larut lemak yang boleh didapati  di semua sel-sel badan.
  • Ianya penting dalam penghasilan tenaga sel.

 

Kenapa kita memerlukan CoQ10?

Vitamin Untuk Jantung

Kebaikan CoQHealth10

  • Menggalakkan tekanan darah normal
  • Melawan keletihan
  • Meningkatkan tahap tenaga dan stamina
  • Meningkatkan fungsi otak
  • Meningkatkan kesihatan jantung
  • Rawatan bagi pesakit kanser
  • Menjadikan kulit lebih berseri
  • Membantu organ dalaman berfungsi dengan lebih baik

 

Bagaimana CoQHealth Plus membantu menguatkan otot jantung?

Vitamin Untuk Jantung

 

Kandungan CoQHealth Plus

  • CoQ10
  • Vitamin E
  • Teh hijau (green tea)

 

 

Vitamin Untuk Jantung

 

Perbezaan CoQHealth Plus Shaklee dengan produk lain

Vitamin Untuk Jantung

Vitamin Untuk Jantung

Vitamin Untuk Jantung

 

Tunggu apa lagi? Janganlah kita terlalu berkira untuk kesihatan kita. Kalau gajet ribu riban kita mampu beli, apatah lagi vitamin yang berharga puluhan ringgit sahaja. Health is Wealth! 😉

 

Banyak kan kebaikan CoQHealth Plus Shaklee ni? Nak jugak? Boleh dapatkan dari kami.

 

Nak rasa perbezaan Shaklee?

Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan, khidmat nasihat & konsultasi PERCUMA.

Daftar keahlian Shaklee? Klik Sini.

 

Saif Khalid/Nurbahiah Mohd Isa
013.200.2850/013.356.4876
Shaklee Independent Distributor

 

 

1 2 3