Tag Archives: ubat

Rawatan Resdung Yang Berkesan

Rawatan Resdung Yang Berkesan

Hidung anda sering tersumbat di pagi hari? Atau sepanjang hari?

Kerap sakit kepala, pipi dan dahi?

Atau ALAH kepada habuk dan debu, juga kepada makanan laut? Lagi-lagi BELACAN, ye tak?

 

sinusitis Rawatan Resdung Yang Berkesan

 

Sebelum itu..

Apakah itu Resdung?

 

Dr. Ahmad Nordin, seorang pakar telinga, hidung dan tekak, memecahkan resdung kepada 2 kategori.

Pertama, rhinitis alahan, di mana seseorang itu kerap tersumbat hidung, bersin, dan gatal hidung/mata.

Kedua, sinusitis – sinonim dengan hingus yang berwarna kuning, atau hijau. Malah mungkin bercampur dengan darah. Pesakit juga kerap sakit kepala, sakit hidung dan pipi.

 

 

Dulu saya juga mengalami masalah-masalah di atas.

Saya selalu tersumbat hidung pagi-pagi. Kerap juga sakit kepala dan pipi. Rasa macam lompong dalam pipi. Keradangan.

Paling teruk bila tiba-tiba keluar air/hingus kuning dari hidung. Tanpa amaran. Tau-tau dah keluar. Nak ambil tisu pun tak sempat.

Sehinggalah saya menemukan penawarnya baru-baru ini.

 

Syukur banyak-banyak pada Allah s.w.t. kerana pertemukan saya dengan penawar resdung ini.

 

Saya rasa bertanggungjawab untuk kongsikan pengalaman saya kepada rakan pembaca semua.

Semoga bermanfaat. Dengan izin Allah.

 

 

Rawatan Resdung Yang Berkesan

 

Atas nasihat keluarga, saya mengamalkan set tiga serangkai.

Saya hanya amalkan sebiji B-Complex, sebiji Vita-C dan lima biji Alfalfa. Dua kali sehari.

Pengambilan pertama saya telah pun menunjukkan kesan yang memberangsangkan. Ini membuatkan saya yakin dan terus mengamalkan dosage tersebut.

 

Alhamdulillah, resdung saya lega dengan cepat sekali.

 

 

Resdung Rawatan Resdung Yang Berkesan

1. B-Complex. 120 biji. RM53.75

Meredakan tekanan, sakit kepala, dan juga alahan.

2. Sustained Release Vita-C Plus. 180 biji. RM92.50

Antioksida hebat. Membantu menyembuhkan tisu tubuh.

3. Alfalfa Complex. 330 biji RM53.75/700 biji RM97.50

Raja segala tumbuhan. Bertindak melawan alahan.

 

 

Ingin cuba?

Klik link ini untuk dapatkannya secara online sekarang.

Juga boleh Call/Whatsapp/SMS kami untuk harga istimewa atau pertanyaan lanjut mengenai set resdung ini.

 

Sihat untuk beramal.

 

Saif Ar-Rahman Khalid / Nurbahiah Mohd Isa
Shaklee Independent Distributor
013-200 2850 / 013-356 4876

Always WORKS | Always SAFE | Always GREEN

Beza Antara Ubat dan Suplemen. Supplement vs Drug

Ya, mereka memang berbeza.

Satu bersifat menambah. Satu bersifat membuang. Atau bersifat pelali.

 

Ramai yang anggap suplemen adalah ubat. Mereka expect hasil yang hebat dan cepat dengan makan suplemen.

Di sini saya nak nyatakan, lain orang lain tindak balasnya. Ada yang dapat perubahan hebat yang cepat lepas makan suplemen. Dan ada juga yang lambat.

Mungkin juga kerana makan suplemen tak kena gaya. Tak ikut cara dan prescription yang betul.

 

Beza Antara Ubat dan Suplemen. Supplement vs Drug.

 

Suplemen adalah keperluan badan. Badan kita memerlukan protein, vitamin dan mineral untuk berfungsi secara optimum.

Ubat (Drug) diguna untuk menyembunyikan simptom, mendiagnos dan mengubati penyakit.

Maknanya, kalau tak sakit, tak boleh makan ubat. Kalau makan juga, takut menjadi penyakit pula.

Perumpamaan untuk ubatan berasaskan drug – seperti kita membuang reverse sensor pada kereta. Belakang kita ada objek, tetapi tiada amaran berbunyi ‘tit tit tit…’. Maka undurlah kita sampai betul-betul langgar objek tersebut. Begitulah perumpamaan drug. Ia menutup atau menghilangkan simptom sesuatu penyakit, sedangkan penyakit masih ada pada kita.

 

Kita perlukan suplemen supaya tahap kesihatan dan kecergasan badan berada di tahap yang tinggi. Supaya badan dapat menentang penyakit. Ini dipanggil proses mencegah.

Mencegah kan lebih baik dari mengubati.

Kalau badan kita kurang zat dan vitamin, kita mudah diserang penyakit. Atau kita akan mudah lesu dan letih walaupun tidak bekerja keras.

 

Beza Antara Ubat dan Suplemen

Ubat atau Suplemen?

 

Beza Antara Ubat dan Suplemen. Supplement vs Drug.

Ubat boleh mengakibatkan kesan sampingan kepada badan. Ubat (drug) boleh memberi kesan bahaya kepada organ dalaman kita. Terutamanya jenis paracetamol, akan merosakkan buah pinggang kita.

Ubat perlu diberi pengawasan yang teliti bagi menghalang kelebihan dos yang boleh menyebabkan kesan sampingan yang merbahaya.

Suplemen pula, jika diambil berlebihan, ia akan dikeluarkan melalui sistem semulajadi badan kita.

 

Adakah suplemen boleh memberi kesan buruk pada badan kita?

Ya, jika suplemen tersebut mengandungi bahan SINTETIK. Kerana terdapat suplemen yang mengandungi dadah atau hormon perangsang dan sebagainya. Dalam jangka masa panjang, benda ni boleh memberi kesan buruk pada tubuh badan kita.

 

Jadi, kita yang bijak ni lah kena nilai sendiri baik buruk sesuatu produk. Sentiasa pilih suplemen berasaskan bahan semulajadi, dan yang diproses juga secara semulajadi.

 

Jadi, perlukah suplemen?

Tepuk dada tanya iman. Tepuk bahu kawan tanya “Hang makan apa sihat sokmo ni?”  😀

 

Nak rasa perbezaan Shaklee?

Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan, khidmat nasihat & konsultasi PERCUMA.

Saif Khalid/Nurbahiah Mohd Isa
013.200.2850/013.356.4876
Shaklee Independent Distributor